Ízelítőt kaptunk a Tesla Model Y-ból

Nyomtatás

A Tesla Model 3 sikere megkérdőjelezhetetlen: a villanyautókat gyártó márka messze legkedvezőbb modelljére években mérhető várólista alakult ki, így valószínűleg az európai forgalmazás csak az évtized végén fog kiteljesedni. Mindez nem lassítja a Tesla növekedési terveit. Ezt bizonyítandó, már a közepes crossover Model Y-ra hangolnak.

A meglehetősen óvatos ízelítőn a Model 3 emelt hasmagasságú, praktikusabb formákat viselő testvére látható. Pontosabban a testvér szó erős túlzás, legalábbis akkor, ha hihetünk a pletykáknak, melyek szerint a Model Y egyedi platformon, különálló gyárban készül majd. Ennek az oka érdekes módon a költséghatékonyságban keresendő: az egyedi folyamat révén a létrehozási és gyártási költség a töredéke lesz a Model 3-énak.

Musk szerint a jövőben a Model Y népszerűbb lesz, mint a Model 3, köszönhetően annak, hogy sokkal komolyabban veszik majd a SUV/crossover műfajt, mint a Model S-re alapuló Model X esetében. Ha így folytatódik a Tesla bővülése, már csak egy dolgot kellene rendbe tenni: az abszolút logikátlan elnevezéseket. Ha ugyanis az évtized végén megjelenik nagyobb erőkkel is Európában - így például hazánkban - a márka, akkor bizony sok vásárlónak fejtörőt okozhat a látszólag logikátlan elnevezés.
Hozzászólások  

 
#1 Munkás Pisti 2017-06-18 08:51
Abszolút logikátlan elnevezés:
Telsa Model S
Tesla Model 3
Tesla Model X
Tesla Model Y
= S3XY ;-)
Sajnos az E foglalt volt, így lett 3.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark