Jövőre konnektoros hibridként érkezik a Kia Niro

Nyomtatás

A jövő év második felében érkezhet meg az új Kia Niro igazán nagy durranása: a konnektoros hibrid variáns. A modell tesztünkben igencsak versenyképesnek bizonyult, amit új szintre emelhet a zöldrendszámos verzió.

A különleges crossover konnektoros verziójára 2017 őszén számíthatunk, amely nem csak az adókedvezmények révén lesz költségtudatosabb. A 8,9 kWh-s akkumulátorát (szemben a jelenlegi hibrid 1,56-os egységével) ugyanis 40-45 kilométer tisztán elektromos közlekedésre fordíthatjuk, a jelenlegi árak mellett 2 literes fogyasztásnak megfelelő költséggel közlekedve. Ráadásul a hazai töltőállomásokon továbbra is ingyenesen tölthetünk rá – gyorstöltőn egy nagyobb bevásárlás alatt meg is van a művelet, otthon pedig a hagyományos 220-ról mintegy 3 óra alatt tölhetjük tele az akkumulátort.

A kiegészítő benzines hajtáslánc változatlanul az 1,6 literes négyhengeres szívómotor marad, amihez hatfokozatú duplakuplungos váltó csatlakozik. A kövérebb elektromos rásegítés viszont összesen többet eredményez, mint 141 lóerő, így az általunk mért 9,9 másodperces 0-100-as sprint is javulhat.

A hivatalos részletekre a jövő év elejéig biztosan várni kell. Előfordulhat, hogy a Kia a márciusi Genfi Autószalonra időzíti a konnektoros modell premierjét, de legkésőbb az ősszel már élőben köszönthetjük a típust.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark