Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Porsche már nagy erőkkel készül első elektromos autójának piacra dobására. A Mission E sorozatgyártású verziója jövőre már megvásárolható lehet, és a Genfi Autószalonon a gyáriak elektromos autók fejlesztéséért felelős vezetője, Stefan Weckbach elárulta, hogy a későbbiekben több különböző verzióban is megérkezhet majd a teljesen villanyos modell – vagy legalábbis ugyanazokat az alapokat felhasználva érkezhetnek más típusok.

Az újdonság alapjait a J1 platform adja majd, és az interjú során kiderült, hogy ez a padlólemez tökéletesen alkalmas lesz egy kupé vagy éppen egy kabrió modell kiszolgálásához is, és bár természetesen nem mondott semmi konkrétat a vezető, mégis könnyen el tudjuk képzelni, hogy a négyajtós Mission E után érkeznek majd a még sportosabb változatok. A svájci seregszemlén bemutatott, már-már szériára érett Cross Turismo koncepció kombiszerű felépítése is okot adhat találgatásokra, akárcsak emelt hasmagassága.

Nem nehéz kupéként is elképzelni az múgy is sportos Mission E-t - galéria

Azt ugyanakkor elárulta Weckbach úr, hogy a J1 padlólemez nem lesz alkalmas valódi crossoverek piacra dobásához – éppen ezért gondolkodhatnak a gyáriak egy Cross Turismóhoz hasonló telekjárón. Ugyanakkor erre a „problémára” is készülnek már megoldással a németek, hiszen az Audival közösen már nekiláttak egy új platform fejlesztésének PPE néven, ami erre a célra is megfelelő lesz majd.

Mindezen felül arról is szó esett a beszélgetés során, hogy bár a Mission E izmosabb változatai biztosan összkerékhajtásúak lesznek, az alapverziók között akár csak hátsókerekes kivitel is helyet kaphat. Az autó súlyáról annyit árult el a vezető, hogy a Panamerával lehet majd egy súlycsoportban, ami minimum 1,8 tonnás tömeget jelent. Könnyen lehet, hogy a legvadabb változat azt a 600 lóerős rendszert kapja majd meg, amit a Cross Turismóba építettek be a gyáriak, de reméljük, hamarosan mind részletre fény derül majd.

Kommentek