Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Már eddig is hallhattunk pletykákat arról, hogy a hosszú évek óta szolgáló, ezáltal lassan kifutófélben lévő, különben meg formailag még mindig csúcsformában lévő Jaguar XJ csúcslimuzin utódja elektromos lehet. A szóbeszédeknek nem igazán hittünk, azonban egyre biztosabbá válik, hogy a Jaguar ikonmodellje tényleg elektromos hajtásláncot kap, ami kétségtelenül bátor húzás lenne a britek részéről.

Állítólag elektromos lesz a következő Jaguar XJ - galériaA hírek szerint különben már nem kell sokat várni a vadonatúj XJ bemutatásáig: állítólag még 2018-ban megtörténik a nagy leleplezés, ami logikus lépés is lenne a márka részéről, tekintettel arra, hogy a modell idén ünnepli 50. születésnapját, hiszen az első XJ 1968-ban lépett piacra. Az elektromos hajtáslánc természetesen egyben azt is jelentenék, hogy a Jaguar teljesen új alapokra helyezné luxuslimuzinját, ami később egyben a jövőbeli Land Rover/Range Rover csúcsmodellek alapjait is adhatná.

Hiába öreg már, annyira szép a jelenlegi Jaguar XJ, hogy csak fájó szívvel 'engedjük el'... - galéria

Nem lesz többé V8 és 4 kipufogó - XJR575 R galéria

Persze (még?) sem a piac, sem pedig az infrastruktúra nem érett meg arra, hogy a legnagyobb autógyártók kizárólag elektromos autókat áruljanak, így nem meglepő, hogy az új moduláris padlólemez támogatni fogja a ‘hagyományos’ belső égésű erőforrásokat is, azonban a Jaguar XJ valószínűleg nem fog többé benzin- vagy dízelmotort kapni, legalábbis az előzetes értesülések szerint – mi azért titkon legalább egy konnektoros hibridben bízunk.

Az XJ-vel kapcsolatos technikai részletek egyelőre nem ismertek, de a pletykák 500 km körüli hatótávról szólnak, amihez óriási, akár 80-100 kWh kapacitású akkumulátorra van szükség, amit bizony meg is kell tudni (megfelelően gyorsan) tölteni... A jelenleg még kapható, gyönyörűszép Jaguar XJ-ről részletes tesztünket ide kattintva olvashatják. Ha tehetik, csapjanak le gyorsan rá, ameddig még lehet!

Kommentek