Már az elektromos jövőt tervezi a Mercedes-AMG

Nyomtatás

Az elektromos jövő mostanra elkerülhetetlenné vált, és ez a sportautók és sportváltozatok esetében is így van, így a sportrészlegek számára hamarosan eljön a váltás ideje. A Mercedes-AMG már érzi ezt, és nemrég maga Drummond Jacoy, a márka fejlesztésekért felelős vezetője szólalt meg az ügyben, hogy elmondja, hamarosan újjá kell születnie majd az AMG-nek.

A csillagos márka sportrészlege már eddig is foglalkozott elektromos és hibrid négykerekűekkel: elég csak a hamarosan érkező Project One néven futó hiperautóra gondolni, de az SLS-ből korábban teljesen villanyos kivitelt is készített az AMG. „Nyilvánvaló, hogy a világot nem tudjuk majd boldoggá tenni a V8-as motorjainkkal a következő 200 évben, de az AMG már a múltban, évekkel ezelőtt is megmutatta az elektromos SLS-sel, hogy a villanyos jövőben is nagy potenciál rejlik benne. Az egy lenyűgöző jármű volt a maga idejében, és azóta is foglalkozunk a technológiával, mellette pedig sokat tanultunk a hibrid négykerekűektől is” – mondta Jacoy.

Az úriember azt is elárulta, hogy az AMG a jövőben már a kezdetektől részt vehet majd a Mercedesek fejlesztésében, hogy még jobb sportmodelleket tudjanak majd létrehozni. „Amint a Mercedes megalkot egy autót, mi megvizsgáljuk, hogy mit tudnánk kezdeni vele. Nyilvánvalóan újra kell álmodnunk magunkat az elektromos autókkal kapcsolatban, mert a tisztán villanyos négykerekűek világában már nem segít majd a V8-asok hangja. Nem a semmiből indulunk, de az AMG történetét folytatnunk kell az elektromos jövőben is. Mi pedig ezen dolgozunk” – árulta el a vezető. Kíváncsian várjuk, hogy az SLS után mikor mutatkozik majd be a következő tisztán elektromos AMG – a hírek szerint a GT négyajtós verziója megkaphatja majd a koncepcióban bemutatott hibrid hajtásláncot.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark