2018. Július 16., Hétfö

Frissitve:03:28:46

Még novemberben bemutatkozik a Tesla elektromos kamionja

Nyomtatás

A Tesla kamionja már régóta terítéken van, sőt, mi több, tulajdonképpen már október 26-án be kellett volna mutatkoznia, azonban a gyáriak november 16-ára tolták a leleplezést – valószínűleg a Model 3 problémái miatt. Most azonban úgy tűnik, hogy 10 nap múlva valóban megláthatjuk majd, hogy mire képes az amerikaiak nagyvasa, amiről egy ízelítőt is megosztottak velünk.

Azt természetesen mondanunk sem kell, hogy a Tesla kamionja teljesen elektromos lesz, ez pedig nagy vállalás volt a gyártó részéről, hiszen az ilyen járművek napi több száz, vagy akár ezer kilométert is megtesznek, így kiemelten fontos a hatótávolság esetükben. A hírek egyébként arról szólnak, hogy a legjobb esetben is 480 km körüli hatótávolságot sikerült összehozniuk a mérnököknek, ami éppen a határon mozog használhatóság tekintetében – bár a rövidebb, helyi utakra elég lehet így is. A kevésbé optimista várakozások szerint az is lehet, hogy csupán 320 km-re lesz majd képes a méretes jármű.

Arra egyelőre várnunk kell, hogy ez kiderüljön, de az ízelítő fotó alapján néhány dolgot már megállapíthatunk az újdonságról. Az biztos, hogy a kamionok között igencsak futurisztikusnak számít majd a Tesla járgánya, aminek légellenállási együtthatóját igyekeztek a lehető legalacsonyabb szinten tartani. Szinte semmi nem töri majd meg a lemezek letisztultságát a kamion orrán és a teljesen LED-es fényszórók mellett a szélvédő felett is találhatóak valamilyen fényforrások. A leleplezésre tehát még 10 napot kell várnunk, és természetesen mi is érkezünk majd a részletekkel.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark