Megvaduló elektronok – jön a Nissan Leaf Nismo koncepció

Nyomtatás

Az új Nissan Leaf nemrég mutatkozott be, és bár még meg sem érkezett a kereskedésekbe, úgy tűnik a japánok tovább borzolnák körülötte a kedélyeket, méghozzá egy Nismo verzióval, ami a hírek szerint a Tokiói Autószalonon be is mutatkozik majd a hónap végén – sőt, már egy kép is kiszivárgott róla.

A kissé esetlen elődhöz képest a második generációs Leaf ugyan kevésbé jellegzetes, de jóval dinamikusabb formákat kapott – nem csak alacsonyabb, de szélesebb is lett, ráadásul a Nissan legújabb formanyelvét öröklő vonások is egészen agresszívak. Mindez nem véletlen, ugyanis maga Alfonso Albaisa, a Leaf vezető tervezője árulta el, hogy az újdonság esetében nem elképzelhetetlen egy sportosabb változat.

Mindezt ráadásul egy kiszivárgó kép is megerősítette, mely a japán gyártó egyik európai rendezvényéről származik, és az új Leaf Nismo koncepciót ábrázolja. Az tehát biztos, hogy egyelőre nem sorozatgyártásúként mutatkozik majd be az autó, de reméljük, hogy nem az lesz a sorsa, mint az egykori Pulsar Nismo tanulmánynak, ami azóta sem készült el széria változatban. Egyelőre sajnos semmilyen részletet nem lehet tudni az autóról, így abban is csak reménykedhetünk, hogy nem csupán egy formakoncepcióról van szó, hanem a lemezek alatt is sportosabb lesz az egyébként 150 lóerős Leaf – ez azonban csak a Tokiói Autószalon október végi megnyitóján derült majd ki.

Kezdőkép forrása: Steve Fowler (Twitter)
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark