Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Honda már korábban elárulta, hogy érkezik a Frankfurti Autószalonon bemutatott Urban EV sportos testvére. Akkor még csak egy rajzon láthattuk az autót, de már abból is egyértelműnek tűnt, hogy stílusát tekintve a Sports EV követi majd a városi mini által megkezdett utat. Legnagyobb örömünkre ez valóban így történt, így az újdonság egy igazi kis retró sportautó lett.

Az Urban EV jópofa stílusa dinamikusabb formában is kifejezetten jól mutat: a Sports EV egyszerre kedves és sportos, ami nagyon jól áll neki. Az izmos domborítások, és az izgalmas arányok – hosszú motorháztető, hátratolt kabin – mellett a kerek első és a szögletes hátsó fényszórók igazán szerethetővé teszik az autót, habár sosem lesz belőle belsősáv-takarító. A cél persze nem is ez volt, amit már a méretek is jól mutatnak: pontos adatok ugyan nincsenek, de a képeken is jól látszik, hogy egy kicsi autóval van dolgunk.

Minden szögből jól mutat a Sports EV

Szinte semmilyen információt nem osztottak meg velünk a gyáriak a három képet leszámítva, de abban biztosak lehetünk, hogy egy elektromos hajtáslánc van a lemezek alatt, és míg az Urban EV esetében előre és hátulra került egy kis kijelző, úgy a fotók tanulsága szerint a Sports EV oldalt adhatja tudtunkra, hogy éppen hogy áll a töltöttségi szint. Az utastérről nem láthatunk képet, de a sportosságra tekintettel ezúttal valószínűleg nem kanapészerű, hanem valamilyen jobb oldaltartással bíró ülések kerültek az autóba, noha a stílust tekintve valószínűleg belül is hasonlóra számíthatunk, mint az Urban EV esetében.

Sportos arányok - reméljük ez a modell is megéli a sorozatgyártást

Természetesen a mesterséges intelligenciát is megörökölte testvérétől az újdonság, ami fejlett önvezető képességeket is előrevetít, de sportautó révén azért biztosan nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a a vezetési élményekre. Az Urban EV sorozatgyártású változata a Honda ígérete szerint már 2019-ben megérkezik, és csak remélni tudjuk, hogy a Sports EV esetén is úgy döntenek a gyáriak, hogy megéri kifejleszteni a szériaváltozatot – már csak azért is, mert a jó eséllyel közös alapoknak köszönhetően a fejlesztési költségeken is lehet spórolni.

Kommentek