RS verzió is készül a Škoda első elektromos SUV-jából

Nyomtatás

A Škoda egyre komolyabb erőt képvisel minden téren, és bár a konszern azért kínosan próbál ügyelni arra, hogy a Volkswagent ne veszélyeztessék a csehek, természetesen a legmodernebb technológiákból csemegézhet a márka. Jól mutatja ezt az is, hogy 2020-ban bemutatkozik az első teljesen elektromos Škoda, ami SUV felépítést kap majd – a Vision E koncepció mintájára. Most pedig azt is elárulták a gyáriak, hogy RS változatban is elkészül majd a villanyos típus.

Minderről maga a gyáriak eladásokért és marketingért felelős vezetője, Alan Favey beszélt, és egészen érdekes dolgokat mondott az RS variánsról: „Lesz RS verziója az elektromos autónknak. Ez azonban sokkal inkább a stílusról és az élményekről fog szólni, mint a teljesítményről” – tette hozzá a vezető, habár a Škoda esetében már eddig is megszokhattuk, hogy az RS modellek nem kategóriájuk legerősebb autói, de így is kiváló teljesítményt nyújtanak.

Az RS verzió valószínűleg csak 2022 környékén érkezhet majd meg, 2-3 évvel az alapmodell bemutatása után. Amennyiben a korábbi koncepció megoldásai köszönnek majd vissza a sorozatgyártású modell esetében is, úgy nem csoda, hogy az RS változat nem a teljesítményről szól majd leginkább, hiszen a Vision E tanulmány két elektromotor segítségével már így is több mint 300 lóerős volt – hatótávja pedig több mint 500 kilométerre adódott. Ez már önmagában is elég nagy ménes, de az is megeshet, hogy ez lesz majd az RS, és az alapverziót némileg visszafojtják a gyáriak – ez azonban a jövő zenéje.

Ami azonban ennél is jobb hír lehet, hogy Favey úr arra is kitért, hogy az elektromos SUV kifejezetten jutányos áron kínálja majd magát, ráadásul vezetési élmény tekintetében is sokat ad majd. Arra azért kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz az – a vezető szavaival élve – „extrémen” megfizethető összeg, de szerintünk azért 9-10 millió forintot biztos elkérnek majd az autóért. Habár tény és való, hogy ilyen teljesítménnyel és méretekkel a piaci viszonyokhoz képest már ez is elég jutányos lenne, hiszen a kisebb Hyundai Kona Electric vagy éppen a Nissan Leaf sem olcsóbb.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark