Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Pininfarina név hallatán szinte minden autórajongónak más modell ugrik be: az olasz dizájnstúdió bizony annyi legendás négykerekűt tervezett már, hogy a két kezünkön is nehéz lenne megszámolni – és akkor még csak az igazán híres típusokat említenénk. Most azonban eljöhet a pillanat, hogy ne csak egy kis plakettként kapjanak helyet az adott autón, vagy egy mondatként szerepeljenek a sajtóanyagban, ugyanis a hírek szerint saját márkát indítanának útjukra a gyáriak, ami ráadásul kizárólag elektromos modelleket fog piacra dobni.

Minderről maga Paulo Pininfarina beszélt még a Genfi Autószalonon. A vezető elárulta, hogy a Mahindra éppen egy luxus elektromos autókról szóló stratégián dolgozik, és így jött képbe az is, hogy a Pininfarina önálló márkaként lépjen fel. „Az apám álma az volt, hogy egy autógyártót hozzon létre, és ugyanez szerette volna az ő apja is. Én pedig most azon dolgozom, hogy ez valóra váljon.” A dizájnstúdiónak ugyan semmilyen múltja nincs műszaki téren, ugyanakkor mégis azt mondhatjuk, hogy kapóra jöhet ez a lehetőség számukra.

A formákkal nem lesz gond - évről évre látványos tanulmányokat mutatnak nekünk az olaszok

A Mahindra ugyanis szeretne beszállni az elektromos autók piacára, és ezt saját nevén – amelyet leginkább munkagépekkel vagy esetleg terepjárókkal kapcsolatban emlegethetünk – nem lenne egyszerű. Ellenben a jól csengő Pininfarina névvel máris más lenne a helyzet, és a mutatós formák is borítékolhatók lennének. A Mahindra egyébként már évek óta szerepel a Formula E-ben, így elektromos technológia terén elég jól állnak az indiaiak – ez nem jelentene problémát számukra.

Hamarosan egyébként a hivatalos bejelentés is megtörténhet, ugyanis a Pininfarina a Formula E római versenyhétvégéjére tervez egy sajtótájékoztatót, amin elárulják majd, hogy mivel készülnek a jövőre – ez pedig április 14-én lesz esedékes.

Kommentek