Tesla-verő, 1000+ lóerős elektromos szedánnal indul útnak a Lucid márkanév

Nyomtatás

Ismét amerikai, megint teljesen elektromos és luxus szedán is egyben: a Tesla beválni látszó receptjével indul útnak a Lucid Motors, ám modelljével nagyobb magaslatokba tör. A zászlóshajóba több mint 1000 lóerőt pakolnak majd.

Az egyelőre még erőteljesen tanulmány állapotban lévő villanyautó sorozatgyártásának elindulását 2018 év elejére ígéri az arizonai székhelyű cég, de némileg hátráltathatja a folyamatot, hogy még a gyár sem készült el. Mindenesetre papíron igazán érdekesnek tűnik az Air névre hallgató luxusautó, amely kategóriatársainál kisebb külső méretekkel rendelkezik, de a jó helykihasználás miatt legalább akkor belső teret ígér.

Mindehhez alapból 100 kWh-s akkumulátorcsomag társul, vagyis éppen akkor, mint a Tesla aktuális csúcs-hajtásláncáé, viszont a tehetősebb ügyfelek befizetnek egy 130-as csomagra is, amely már kb. 1013 lóerőt csal ki a teljesen elektromos hajtásláncból. Ezzel a 0-100-as sprint megvan 2,6 másodperc alatt, miközben a szigorúbb amerikai méréseken is 643 kilométeres hatótávval rendelkezik a típus. Az önvezető rendszerek terén is jól áll majd a Tesla megoldásához a belső tér kialakításában is hasonlító típus – igaz, ennél több részletet egyelőre nem osztott meg a gyártó.

A gyártó a jövőben egészen 65 ezer dollárig szeretné levinni a beszálló modell árát, miközben a csúcsverzióért kb. 110 ezret kérnek. A kb. 33 millió forintos ár pedig még a tengerentúlon sem sok egy ilyen potens modellért – persze ehhez az is kell, hogy mindez működjön, amely még a Teslának sem éppen egyszerű feladat. Mindenesetre laza másfél év múlva már jóval okosabbak leszünk mi is és a Lucid Motors is ezzel kapcsolatban.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark