Új időpont: szeptember 17-én jön az Audi elektromos SUV-ja

Nyomtatás

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az Audi elhalasztotta első tisztán elektromos autójának bemutatóját. Az e-tron SUV-t eredetileg augusztus 30-án leplezték volna le, és bár sokan – köztük mi is – azt gondolták, hogy a halasztás összefügghet a németek vezérigazgatójának letartóztatásával, ez valószínűleg nem így volt, hiszen éppen a héten mutatkozott be a vadonatúj Q3, júniusban pedig az A1, így valószínűleg csak nem szerették volna túlságosan összesűríteni az újdonságok érkezését. Az új időpont azonban már meg is van: szeptember 17-én láthatjuk majd először a villanyos négykarikást.

Mindez azt jelenti, hogy csupán nagyjából 2,5 hetet csúsztattak a németek, így a rajongóknak azért nem kell a szívükhöz kapniuk. A nagy leleplezés egyébként San Franciscóban lesz, és ezzel együtt a vásárlók 1000 dollár, azaz nagyjából 280 ezer forint ellenében már be is biztosíthatják, hogy az elsők között kapják meg majd az e-tron kulcsait. Ezért a pénzért cserébe egyébként online nyomon követhetik majd, hogy éppen milyen fázisban tart autójuk gyártása.

A bejelentéssel együtt egyébként csupán egy ízelítő képet osztottak meg velünk a négykarikások, amiből nem sok minden derül ki, habár korábban némi matricázást leszámítva igazából már megmutatták a kész autót, így amúgy sem okoznak majd túl nagy meglepetést a formák. Az e-tron egyébként az első olyan, nagy sorozatban készülő négykerekű lesz, amely kamerás visszapillantóval rendelkezik majd. Igaz, sok helyen ennek még nincs meg a megfelelő jogi háttere, de az Audi nyilván próbál nyomást gyakorolni a törvényhozókra, hogy ne legyen probléma ebből – de az is lehet, hogy egyes piacokon csak normál tükörrel kaphatjuk majd meg.

A 95 kWh-s akkumulátornak és az emelt hasmagasságú felépítéshez viszonyítva kiválónak mondható 0,28 Cw értéknek köszönhetően a szigorúbb WLTP normák alapján is nagyjából 400 kilométeres hatótávval számolhatunk. Mindez a gyorstöltéssel karöltve – ami 30 perc alatt 80 %-ra tudja pumpálni az akkut – már egy hétköznapokban is jól használható négykerekűt eredményez, ami természetesen teljesítmény terén sem vall majd szégyent.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark