Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Nissan Leaf Nismo koncepció tegnap szivárgott ki egy fotón, és úgy látszik, ez felgyorsította az eseményeket a japánok háza táján, ugyanis a gyáriak nem vártak tovább, és ma le is leplezték vadonatúj elektromos modelljük megvadított verzióját. Az információkkal egyelőre csínján bánt a Nissan, de immár minden szögből megcsodálhatjuk a felpaprikázott Leaf-et.

Az utastér is árulkodik - galériaA tegnap nyilvánosságra került fotó után túl nagy meglepetés nem ért minket, de a Nismo egyébként is a megszokott külső változtatásokat hajtotta végre az autón. A Leaf izgalmasabb lökhárítókat, egyedi keréktárcsákat és némi ültetést is kapott, és akkor a hátsó diffúzorról még nem is beszéltünk. Mindezt a Nismo jellegzetes színösszeállítása dobja fel még jobban: a motorháztető fekete betétje és a piros díszcsíkok sokat számítanak.

Az utastérben a némileg komor hangulatot piros kontrasztvarrások és betétek törik meg, de a sportülések és a sportkormány is fokozza az izgalmakat – sőt, némi karbon betét is jutott az utas elé. Természetesen néhány Nismo logóval is összefuthatunk belül, ha a piros elemekből nem lenne egyértelmű, hogy nem egy egyszerű Leaf-fel van dolgunk.

A látványosabb külső mellett azonban sokakat inkább az érdekel, hogy a lemezek alatt milyen változtatásokat hajtottak végre a gyáriak. Erről azonban gyakorlatilag semmit nem árultak el, bár a sajtóanyagban kiemelik, hogy azonnali reakciókra számíthatunk minden sebességtartományban. Az azonnali reakció ugyan minden elektromos autóra igaz, de azért reménykedünk benne, hogy feltornázták kissé a 150 lóerős teljesítményt, ez azonban legfeljebb a Tokiói Autószalon nyitónapján derülhet majd ki október végén.

Kommentek