Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Miközben mindenki a turbómotorokról és a felemás véleményeke szülő szabályváltozásokról beszél, a Forma-1 pilótái már a szimulátorokban gyakorolnak és fejlesztenek a következő szezonra. A Ferrari pedig szokásához híven a lehető legjobb körülményeket biztosítja Alonso és Raikkönen számára, ráadásul egy LaFerrari formájában igencsak hatásos motivációs tényező is jelen van.

Luca di Montezemolo az utóbbi évek sikertelenségét követően 2014-ben már sikereket szeretne látni, ám az új formula, a turbómotor és a bonyolultabb KERS által képezett csomag és bizonyos szabálymódosítások révén gyakorlatilag bármi megtörténhet. A történelem egyik legerősebb pilótapárosaként emlegetett Alonso-Raikkönen duó pedig motivációja mellé további löketet kapott Montezemolo úrtól. Az olaszok vezére egy külön legyártott LaFerrarit ajándékoz a spanyolnak vagy a jégembernek, amennyiben valamelyikük képes besöpörni a végső győzelmet.

Noha egyikük sem szenved a lóerők hiányában és mindkettejük garázsában áll már vörös sportautó, a mindösszesen 499 példányban legyártott hibrid szuperautót biztosan szívesen tudnák magukénak.

Hogy kell-e egyedileg építeni még egyet az eredetileg tervezett darabszámon felül, az majd a jövő év végén derül ki.

Mindeközben Maranellóban is gőzerővel készülnek a következő szezonra: a turbómotor kész, a szimulátor pedig ugyancsak izzik a munkás kezek és lábak alatt. Természetesen a legfontosabb próbatételt az első teszt jelenti majd, ahol Kimi Raikkönen, nem pedig az elsőszámú versenyzőként emlegetett Fernando Alonso teheti meg az első köröket a 2014-es szabályoknak megfelelő Ferrari versenygéppel január végén Jerez versenypályáján. Persze Alonso is kiveszi a részét a munkából, ő majd a négynapos teszt későbbi napjainak valamelyikén ül be a volán mögé.

Kommentek