Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Forma-1 tekintetében leginkább komoly sportautókat építő gyártók, nagy hagyománnyal rendelkező konstruktőrök és jól bejáratott márkák merülnek fel, azonban néha napján a versenysportban szokatlan nevek is felmerülnek. Ezúttal a Dacia tűnik fel, mint egy lehetséges név a 2015-ös szezonban.

Noha a FIA 2015-re új csapatot vonna be a száguldó cirkuszba, mindeddig nem merült fel a Dacia neve. Persze nem is indulna teljes mértékben független csapatként a Renault megfizethető márkája, hiszen a francia gyártó hátszele szinte minden területen feltűnik.

A jövő évi szezonkezdésre pályázók sorában eddig még nem hallottunk az új jelöltről, de bizonyos források tudni vélik, hogy a leadott pályázatok között ott nyugszik Colin Kolles a Force India és a HRT istálló korábbi vezetőjének tervezete is.

Kolles pedig a román márka segítségével szállna be a száguldó cirkuszba. A Daciának ez kapóra is jöhet, hiszen ennek eredményeképpen világszerte népszerűsíthetnék az országot és persze magát a márkát is, amely a Logan és a Duster modelleknek köszönhetően roppant ismert és kedvelt lett az utóbbi években. A motorcsomag és a versenyautó megalkotásában pedig a tapasztalt Renault sport nyújthatna hathatós segítséget.

Kommentek