Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A WRC 2013-as szezonja szép csöndben múlt el, miközben szinte óriási bombaként robbant be a szakágba a Volkswagen Polo R WRC, amely Sébastien Ogierrel a volán mögött fölényesen nyerte meg végül a bajnokságot. 2014-ben a gyártó nem változtat a jól bevált felálláson, s apró módosításokkal az autón idén is pályára küldi a remek párost.

A Volkwagen ezúttal mutatja be a 2014-es versenyautót: a VW Polo R WRC január 14-én, a Monte Carlo Rally-n mutatkozik be élesben, azaz a jövő hétvégén már kőkeményen a pontokért megy a francia sofőrrel bajnoki címet nyert Polo. Az autó pedig ismerős az elmúlt évadból, a jellegzetes kék és szürke csíkok díszítik ismételten, de újragondolva.

A gyártó technikai oldalról ezúttal diszkrétebb és minimális változtatásokkal készül a szezonra: a motor tekintetében történt fejlesztés, illetve a futóművet optimalizálták a szakemberek. A mérnökök munkájának hála az autó stabilabb és a fedélzeti rendszeren is friss szoftver fut.

„Ha technikai fejlesztésről van szó, egy pillanatra sem pihenhetsz. Noha megnyertük a 2013-as bajnokságot, nem pihenünk rá az eredményre” – mondta Jost Capito, a Volkswagen Motorsport vezetője.

Kommentek