Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Már többször hallhattunk róla, hogy a világ legnagyobb autógyártói címére pályázó Volkswagen konszern bizony kacérkodik a gondolattal, hogy beszálljon a Formula 1-be. Ezek a pletykák most ismét felszínre kerültek, méghozzá azért, mert egyes források szerint a márka megvalósíthatósági tanulmányt készít a témában.

A márkához közel álló források szerint a tanulmány elkészítésének levezénylését nem másra, mint Stefano Domenicalira bízták, aki idén hagyta ott a Ferrarit, és csatlakozott az Audihoz. Ez a lehetőség teljesen logikus, hiszen a szakembernek hatalmas tapasztalata van a motorsportok királykategóriájában. A wolfsburgiak egyébként a hírek szerint a Mercedes-Benz Forma 1-es sikereit irigyelték meg, nem is beszélve a rendkívül népszerű sportágban rejlő marketing-lehetőségekről.

Létezik már formaautó VW emblémával, ám ez nem teljesen saját fejlesztés

Talán érdekesen hangzik, de a legnagyobb visszatartó erő mégsem az anyagi oldalon rejtőzhet a beszállás kapcsán, ugyanis a Volkswagen vezére, Ferdinand Piech és a Forma 1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone híresen rossz viszonyban állnak, így lehet, hogy csak egyikük távozása oldhatja majd fel ezt az ellentétet.

Mindenesetre a Volkswagen színre lépése felkavarhatja az állóvizet, hiszen a németeket nem úgy ismerjük, mint akik jól viselik a kudarcokat, így a hírek szerint önálló autóval és csapattal felálló gyártó minden bizonnyal a lehető legjobb pilótákat és szakembereket alkalmazná, hogy a lehető leghamarabb a csúcsra törhessen. Erre azonban minden bizonnyal még több évet kell várnunk.

Kommentek