Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Új szintre lép az Infiniti részvétele a Forma-1-ben. A 2016-os szezontól kezdődően a márka az új Forma-1-es Renault Sport csapat szakmai partnere lesz. A nagyteljesítményű hibridek terén szerzett szakértelemével az Infiniti mérnöki támogatást nyújt a Renault Energy Forma-1-es motorjaiban található energia-visszanyerő rendszerhez (ERS), amely két motoros generátor egységet, az MGU-H-t és MGU-K-t, valamint az akkumulátort foglalja magában.

Ez az új, szorosabb együttműködés tovább erősíti a Renault-Nissan szövetséget, és egyben kihasználja azokat a lehetőségeket is, amelyeket a szövetség biztosít azáltal, hogy egy erős ipari együttműködést hoz létre a résztvevők között.

Az Infiniti 2011-ben vett részt először a Forma-1-ben, a Red Bull csapatának partnereként, majd a 2013-as szezonban a csapat fő támogatójává vált. Ezekre a tapasztalatokra építve az Infiniti most logikus lépésként – egy ötéves terv keretében – műszaki együttműködést köt a Forma-1-es Renault Sport csapatával.

Az Infinitinél a motorsport az üzleti stratégiánk fontos részét képezi” – mondta Roland Krueger az Infiniti Motor Company elnöke. "Logikus lépésnek tartom, hogy szakmai együttműködéseket kössünk, s ezáltal elősegítsük a különböző technológiák átemelését a versenypályáról az országútra, illetve az országútról a versenypályára. Azzal, hogy a Renault létrehozta a Forma-1-es Renault Sport csapatot, kitűnő lehetőségünk nyílik arra, hogy megkezdjük a motorsporttal kapcsolatos hosszú távú stratégiánk megvalósítását.”

Kommentek