Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Forma-1-et már évek óta fölényesen uralja a Mercedes-AMG istálló, amely már a harmadik évben hódította el fölényesen a konstruktőri világbajnoki címet. Ezen a téren tehát nem, de az egyéni versengésbe azért jutott némi izgalom az idei évre, hiszen egészen a múlt hétvégi, utolsó futamig kellett várnunk, hogy kiderüljön, kinek a fejére kerül a sorozat nem létező koronája.

A fentiek fényében nem meglepő, hogy a németek két pilótája, Nico Rosberg és Lewis Hamilton között dőlt el a világbajnoki cím sorsa, méghozzá az utolsó, Abu Dhabiban megrendezett futamon. A két versenyző között mindössze 12 pont volt a mindent eldöntő nagydíj előtt, méghozzá a német Rosberg javára. Ezzel azonban még nem dőlhetett hátra a korábbi világbajnok, Keke Rosberg fia, hiszen Hamilton győzelme esetén legalább a 3. helyen kellett célba érnie, hogy az angol ne tudja beelőzni.

Nagy volt az öröm, először lett világbajnok a fiatalabb Rosberg

A verseny nem telt eseménytelenül, hiszen Hamilton az első helyről indulva szinte végig uralta a futamot, és ügyes stratégiájának hála a mögötte haladó Rosberg bizony többször is szorult helyzetbe került. Végül azonban maga mögött tudta tartani a Ferraris Sebastian Vettelt és a Red Bullal versenyző Max Verstappent is, így a második helyen ért be, és bár előnye 5 pontra olvadt, így is világbajnoki címet ünnepelhetett.

A háromszoros győztes Lewis Hamilton után így a Mercedes csapatának német pilótája is világbajnokká vált. Az összetett verseny harmadik helyét Daniel Ricciardo szerezte meg több mint 100 pontos lemaradással még a második helyezett Hamiltontól is. A negyedik pozíció Sebastien Vettelé lett, míg az év közben csapatot váltó ifjú titán, Max Verstappen feljött az ötödik helyre. A Mercedes-AMG pilótái egyébként két nagydíj kivételével az összes versenyt megnyerték, de a többi istálló nagyon fogadkozik, hogy jövőre megtörik az egyhangúságot – a folyamatosan szabályváltoztatások miatt pedig lehet is esély erre, habár az elmúlt időszakban senkinek nem sikerült megközelítenie a németeket.

Kommentek