2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Forma-1

Két DRS-zóna és módosítások a kanadai pályán

Nyomtatás

Egybefüggő DRS-zónákat kapott a Circuit Gilles Villeneuve, melyet több ponton is módosítottak a szervezők. A negyedik versenybíró Martin Donnelly lesz.

Horner: A Ferrari a jó, a Mercedes a gonosz a tesztügyben

Nyomtatás

A Red Bull Racing csapatfőnöke szerint nem lehet egy lapon említeni a Ferrari és a Mercedes esetét, mivel utóbbi a W04-et hajtotta a privát teszten. Christian Horner beszélt 2014-ről is, és elég minimál programot tűzött ki az első nagydíjakra.

Pirelli: 2-3 kiállás lesz Kanadában

Nyomtatás

A Pirelli sportigazgatója azzal számol, hogy minden versenyző legalább kétszer kilátogat majd a boxutcába a kanadai futam alatt. Bevetésen a közepes és a szuperlágy keverék, de pénteken tesztelni fogják a módosított közepes keveréket is.

Raikkonen: egyszer minden sorozat megszakad

Nyomtatás

Kimi Räikkönen nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy ezen a hétvégén beállíthat egy rekordot, majd a következő versenyen az élre állhat a táblázatban. A Lotus F1 Team versenyzője nagyon díjazza, hogy megbízható az E21, de a lényeg a címe, amit már senki sem vehet el tőle.

A Mercedes legújabb trükkjei: bekeretezett váltó és hűvösre tett gumik

Nyomtatás

A Mercedes AMG két fontos újítást is bevezetett a W04-es kódszámú versenyautóján, melyek hozzájárultak a monacói sikerhez: a karbonból készült váltót egy keretben helyezték el, és módosítottak a hátsó fékhűtésen, aminek köszönhetően jelentősen csökkent a hátsó abroncsok hőmérséklete.

Button csinálhat helyet Raikkonennek a McLarennél?

Nyomtatás

Giancarlo Minardi szerint az sem elképzelhetetlen, hogy Kimi Räikkönen jövőre visszatér a McLarenhez, ahol Jenson Buttont váltaná. Az szinte biztos, hogy a Lotus F1 Team nem tudja megtartani a finnt, mivel nincs meg a szükséges keret.

14. oldal / 14