Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Legenda távozik a Forma-1 birodalomból, Bernie Ecclestone a tavalyi tulajdonosváltást követően végleg távozik a száguldó cirkuszból, ezzel egy újabb ikonikus figurával kevesebb bukkan fel a királykategória versenyein. A Formula 1 Group élén az immáron 86 éves szakembert Chase Carey váltja, a Liberty Media képviseletében.

Ezzel új korszak nyílik a Forma-1 történetében, hiszen Ecclestone a maga sajátos stílusában évtizedeken átívelve egyengette a száguldó cirkusz útját, sok-sok népszerű és legalább annyi népszerűtlen döntés közepette. A brit üzletember tiszteletbeli elnökként továbbra sem tűnik el teljes mértékben az F1-ből, azonban ilyen körülmények között még tisztázatlan, hogy pontosan milyen szerepet kap majd, illetve milyen mélységben lesz beleszólása a történésekbe.

Persze Ecclestone távozása nem volt kérdéses a Libety Media érkezése óta, azonban formálisan csak a mai napon jelentették be a személyi változásokat. Érdekesség egyébként, hogy ezzel párhuzamosan egy nagy név, Ross Brawn visszatér a Forma-1-be, mégpedig a szervezet sportigazgatói pozíciójának birtokosaként. Mellette a kereskedelmi ágazatot az ESPN korábbi embere, Sean Bratches viszi majd.

Leváltottak a mai napon, egyszerűen elmegyek. Most már hivatalos, nem vagyok többé a vállalat vezetője. A pozíciómat Chase Carey vette át. Az új pozícióm része az amerikaiak feltételeinek. Valamiféle tiszteletbeli elnöki dolog, de még nem vagyok vele tisztában mi is lesz a feladatom” – nyilatkozta érthető okokból meglehetősen egykedvűen a Forma-1 távozó ura. Arról, hogy megtartja-e helyét az FIA Motor Sport Tanácsában, még nem tud semmit a szakember, de úgy érzi, onnan is távozik.

Kommentek