Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A tékozoló fiú hazatér, és egy év kitérő után ismét a Force India versenyzője lesz. Nico Hülkenberg a Saubert hagyja el, és több évre írt alá régi-új csapatával.

Forrás: F1-Live

HULK 2011-ben és 2012-ben erősítette a brit-indiai csapatot, akkor a Williams után talált menedékre. Idén a Sauberre váltott, ami nem bizonyult jó döntésnek – legalábbis a szezon nagy részében szenvedtek a C32-vel. Hülkenberg egyértelműen a Lotusra pályázott, de Enstone-ba kell a megfelelő anyagi fedezet is, nem elég a tehetség.

Hülkenberg előtt bezárult a Ferrari ajtaja, miután Räikkönen mellett döntöttek Maranellóban, a McLaren pedig a saját tehetséget, Magnussent választotta Pérez helyére. A német maga sem érti, és kicsit frusztrált is amiatt, hogy a nagyok nem érdeklődnek iránta. Jövőre ismét a Force India versenyzője lesz, és a csapat állítólag bankgaranciát is adott neki, mely a brazil futam estéjén járt le.

Ma a német sajtó már beszámolhatott arról, hogy rövidesen befut a hivatalos bejelentés. Ez most meg is történt.

Dr Vijay Mallya, csapatfőnök: „nagyon örülök, hogy Nico visszatér a Sahara Force Indiához. Amikor 2012-ben nekünk vezetett, egyértelművé vált, hogy Nico egy kivételes tehetség, és ebben a szezonban is lenyűgözött mindenkit a paddockban az erős teljesítményével. Azzal, hogy Nico bekerült a felállásunkba, bizonyítjuk a szándékainkat, és mindenki számára nagy lökést jelent a csapatban. Nagy reményeket fűzünk 2014-hez, és az elvárások is hasonlóan nagyok. Nico szerződtetésével a lehető legjobb pozícióba hoztuk magunkat ahhoz, hogy elérjük ezeket a célokat, és együtt élvezhetjük a következő szezonunkat, mely a legeredményesebb lehet.

Nico Hülkenberg: „boldog vagyok, hogy visszatérek a Force Indiához. A csapat nagy célokat tűzött ki 2014-re, és hiszem, az elmúlt években szerzett tapasztalataim segíteni fognak abban, hogy elérjük azokat. Nagyon is hiszek abban, hogy versenyképes csomagunk lehet 2014-re. Nagyon sok pozitívumot hallottam a Mercedes motorjáról, így szerintem több okból kifolyólag is izgatottak lehetünk a következő év miatt. Ismerem a csapatot, és látom az elszántságot; remek emberek alkotják, és mindannyian ki vagyunk éhezve a sikerre.

Kommentek