Lassabbak a Pirelli 2014-es F1-es abroncsai

Nyomtatás

A legfrissebb jelentések szerint a Pirelli új keverékei egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket: az első tesztek alapján lassabb abroncsokra számíthatunk jövőre a Forma-1-ben.

Forrás: F1-Live  

Mint ismeretes, ezen a héten Bahreinben a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes és a Toro Rosso tesztel a Pirellivel. Az olasz gyártó többek között a 2014-es gumikeverékeket is elérhetővé tette a csapatok számára. A tesztelés zárt ajtók mögött zajlik, így a köridőkről sincsenek hivatalos információk, de az olasz Autosprint úgy tudja, hogy az általános kép szerint az új gumik lassabbak. Ezen a teszten azonban a Pirelli több összetett abroncsot is kipróbál, így ezek a specifikációk nem mondhatóak véglegesnek.

Ennek megfelelően a csapatok akár teljesen eltérő gumikkal is tesztelhetnek, miközben a munkafolyamatot az olasz cég határozza meg. A belső kevlár szíj azonban közös a gumikban, ami a biztonság szempontjából fontos.

A Pirelli fő célja az, hogy a 2014-es gumik többet bírjanak majd, melyekkel a versenyzők keményebben nyomhatják. Az olaszok messze kisebb szerepet szeretnének vállalni jövőre a bajnokság szempontjából, ami jó hír lehet a versenyzők számára.
Share/Save/Bookmark