2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Garázs

Alu vagy acél? Kicsi vagy nagy? – minden a jó felniválasztásról

Nyomtatás

A felnik minden kétséget kizáróan az autó díszei, évekkel fiatalíthatják vagy épp viseltességük, stílusidegen mivoltuk miatt ronthatják egy adott jármű belépőjét. Noha javarészt a küllem kapcsán kerül szóba a keréktárcsa, a helyzet ennél jóval árnyaltabb, hiszen a felni fontos szerepe tölt be, mint a futómű egyik meghatározó eleme.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 08:48

Olajcsere – a hosszú élet egyik titka

Nyomtatás

Az olajcsere jóformán a leggyakoribb karbantartás az autók esetében, azonban ennek ellenére a gyakorlatban sokszor mégsem helyesen kerül kivitelezésre. Érdemes azonban alaposan odafigyelni és körültekintően eljárni, hiszen egy helyes vagy épp helytelen olajcserével évekkel és kilométerekkel hosszabbíthatjuk vagy rövidíthetjük meg a motor élettartamát.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 08:49

Itt a tavasz, az autó ismét felkészítést igényel

Nyomtatás

Az autót nem csupán a tél beköszöntével kell a hidegre felkészíteni, s alkalmassá varázsolni a téli közlekedésre, tavasszal legalább ugyanilyen figyelemmel a jó idő okán szükséges ismét időt szánni szeretett négykerekűnkre. Nem csupán a gumicsere esedékes hamarosan, számos aprósággal érdemes könnyedebbé tenni az utazást a hideg elmúltával.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 08:49

Ködlámpa – kapcsoljam vagy ne kapcsoljam?

Nyomtatás

Az ősz, a tél és a tavasz egyértelműen a rapszodikusabb időjárásról szól, amihez a legjobban a sofőröknek kell alkalmazkodniuk, hiszen a biztonságos közlekedés a napi rutin kulcsa. A gyakorta ködös időben azonban rettentően sokan használják helytelenül a ködfényszórót és a ködzárófényt, amellyel akár balesetveszélyes szituációt is okozhatnak.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 08:51

Autót ápolni télen is kell – középpontban a korrózió

Nyomtatás

Az autóápolás akár pihentető délutáni programnak is elmegy, ha meleg nyárról van szó, télen azonban az alacsony hőmérséklet sokakat tántorít el attól, hogy mindennapi igáslovukat tisztán tartsák. Azonban nem szabad elhanyagolni az autót a hidegebb évszakban sem, ha fúj a csípős szél, bizony akkor sem árt mosni egyet.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 08:51

Az akkumulátor halála – télen több figyelmet érdemel az energiatároló

Nyomtatás

Idén igazán nem is volt hideg, azonban a február vélhetően tartogat még számunkra kellemetlen meglepetéseket. A tél folyamán az autósoknak számtalan dologra kell odafigyelniük, ám az évszaknak megfelelő abroncsok használata mellett talán az akkumulátor az, amely ebben az időszakban a leggyakoribb problémaforrás.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 08:51

Fék – ne mulasszuk el a legfontosabb biztonsági rendszer karbantartását!

Nyomtatás

A fékrendszer az autó talán legfontosabb eleme: nélküle mit sem ér még a legmodernebb, minden jóval felszerelt csúcsmodell sem. A biztonsági berendezés feladata a mozgó gépjármű lassítása, megállítása. Épp emiatt a karbantartását sem szabad hanyagolni, a csere esedékességét pedig akár otthon, magunk is megállapíthatjuk.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 08:51

Katalógusadatok és étvágy a hétköznapokban – a fogyasztásmérés nyomában

Nyomtatás

Meg sem tudom számolni a két kezemen és két lábamon, hogy hány alkalommal került előtérbe olvasói részről a gyári fogyasztási adatok megkérdőjelezése, illetve azok boszorkányság mivoltának kikiáltása. Épp ezért szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, bemutatva azokat az eljárásokat, amelyekkel a gyártók a katalógusokban megadott értékeket produkálják.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 08:51

3. oldal / 3