A légzsákbotrány után várható volt: csődöt jelentett a Takata

Nyomtatás

Bizonyára szinte mindenki hallott a japán Takata cég légzsákbotrányáról, amellyel kapcsolatban az elmúlt, hónapokban, évben egymást értik a hírek. A légzsákbotrány értelmében szerte a világon óriási visszahívási akciókat eszközöl számos gyártó, amelyek a Takata légzsákrendszereket használták. A gyártók jelenleg nem győzik a visszahívásokat menedzselni, ugyanis világszerte akár 40 millió (!) autó lehet érintett a problémás légzsákrendszerekben.

Az óriási visszahívás lebonyolításához persze sok idő és még több pénz kell, utóbbi pedig nem meglepő módon tönkre is tette a Takatát: a légzsákgyártó egyszerűen nem bírta anyagilag, ami azt jelenti, hogy a napokban a japánok csődöt jelentettek, mégpedig mind Japánban, mind pedig az Egyesült Államokban. A vállalat különben 84 éves múltra néz vissza, és a japán iparban minden idők legnagyobb hibáját és veszteségét könyvelhette el. Hogy mi lesz a Takatával, azt még pontosan nem tudni, de a hírek szerint egy másik nagy járműbiztonsági és egyben légzsákgyártó vállalat, a kínai kézben lévő, de Japánban székelő Key Safety Systems veheti át a csődbe ment céget.

Amint vannak pontosabb információink a hátralévő visszahívásokkal illetve azok teljesítésével kapcsolatban, rögtön jelentkezünk, de szinte biztos, hogy a beszállítók illetve a gyártók valahogy megoldják a hibás légzsákok lecserélését az összes érintett autóban. Az ‘akció’ különben még két évig is eltarthat.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark