Beindult az üzlet: rekordot rekordra halmoz a McLaren

Nyomtatás

A sportautó gyártók egyre jobban lavíroznak az autópiacon, s mivel a kereslet is szépen felfutott irántuk, immáron szép eredményeket tudhatnak maguk mögött. A ’90-es évek, illetve az ezredforduló sztárja egyértelműen a Porsche volt, ami mára már komoly modellpalettát tudhat magáénak, most pedig a McLaren produkál tiszteletre méltó gyarapodást – a britek 70%-os növekedést követően ismét eladási rekordot döntöttek.

Immáron negyedik éve növekszik töretlenül a McLaren, amely a saját eladási rekordjait rendre dönti meg. Az elmúlt esztendőben 3.286 példány kelt el a Forma-1 versenyein manapság leginkább a Honda erőforrásai miatt sereghajtó márka termékeiből. Ha a 2015-ös évet nézzük, akkor 1.654 darab talált gazdát, ennek megfelelően a növekedés tehát 70% volt. Ezzel párhuzamosan természetesen a bevétel is nőtt, noha az valamivel kisebb, 44%-os mértékben.

Hogy mi áll a szép eredmények mögött? Leginkább a gyártó Sport Series kategóriába sorolt modelleinek sikere, így javarészt az 570GT és az 570S szép piaci teljesítménye. A Sport Series család 2016-ban összesen 2.031 darabosa mennyiségben kelt el, miközben a Super Series 1.255 példánnyal vette ki a részét az éves mennyiségből.

A legtöbb McLaren tavaly – szinte azt lehet mondani, hogy természetesen – az Egyesül Államokban kelt el, hiszen a tengerentúlon 1.139 darab landolt, mintegy 153%-os bővülést eredményezve. Eközben Kína 228 autót szippantott fel, s összességében az ázsiai régió is 90%-kal növekedett. Az adózás előtt jegyzett 9.2 millió fontos profit ugyancsak szép summa, s ezzel az utóbbi hat év során immáron 4 egymást követő évben vált nyereségessé a márka.

„A 2016-os pozitív pénzügyi teljesítmény a maga 44%-os növekedésével további bizonyíték arra, hogy a McLaren Automotive bővülési tervei elérhetőek és fenntarthatóak” – mondta Mike Flewitt, a McLaren vezérigazgatója. A márka reméli, hogy a derék fejlődés 2017-ben is folytatódik, mégpedig az új 720S bemutatásával, amelyből már 1500 példány gazdát talált magának.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark