Gazdaság

Rengeteget drágulnak a héten az üzemanyagok – pénteken ismét emelés lesz

Nyomtatás

Épp most hétfőn szolgáltunk rossz hírrel az autósok számára, amikor megírtuk, hogy a MOL jelentős mértékben emeli az üzemanyagok árát: a benzin kiskereskedelmi literára ma 7, míg a gázolajé 5 forinttal emelkedett. A rosszhír-sorozatnak sajnos nincs vége, hisz ma újabb áremelést jelentett be a MOL: péntektől, vagyis július 6-tól 3-3 forinttal lesznek drágábbak az üzemanyagok.

Szerdától alaposan drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A forint folyamatos gyengülése és az olajár emelkedése okán az elemzők már múlt héten is áremelkedés jósoltak az üzemanyagok esetében, és erre a héte csak még tovább romlott a helyzet, így immár elkerülhetetlen, hogy nagyobb mértékben is emelkedjen a benzin és a dízel literenkénti átlagára. Előbbi 7, utóbbi pedig 5 forinttal lesz drágább szerdától.

Módosítás dátuma: 2018. július 02. hétfő, 14:48

Szerdától ismét csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Az üzemanyagárak csökkenő tendenciája nagy örömünkre ezen a héten is folytatódik, ugyanis a MOL ma bejelentette, hogy szerdától mind a benzinért, mind pedig a gázolajért kevesebbet kell majd fizetnünk. Míg előbbi 2, addig utóbbi 3 forinttal lesz majd olcsóbb literenként.

Módosítás dátuma: 2018. június 11. hétfő, 12:05

Jó irány – péntektől újra csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Úgy látszik, hogy szerencsére nem csak egyszeri alkalom volt az, hogy a mai napon csökkentek az üzemanyagárok, ugyanis a MOL bejelentette, hogy péntektől ismét olcsóbban tankolhatunk majd. A csökkentés ezúttal sem túl nagy, de a benzinért 2, a dízelért pedig 3 forinttal kell majd kevesebbet fizetnünk, amivel egy héten belül 4 illetve 5 forinttal csökkent a két üzemanyagtípus ára.

Módosítás dátuma: 2018. június 06. szerda, 13:01

Megtört a jég – szerdától csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Már hetek óta csak rossz hírekről számolhattunk be az üzemanyagárakkal kapcsolatban, azonban most végre megtört a jég, és bár több előrejlzés szerint is kismértékű emelésre lehetett számítani, a MOL mégis 2-2 forinttal csökkenti a benzin és a gázolaj árát szerdától – a heteken át tartó folyamatos, nagymértékű drágulás után pedig már ennek is örülünk.

Módosítás dátuma: 2018. június 04. hétfő, 14:34

Öröm az ürömben – szerdától csak a gázolaj ára emelkedik

Nyomtatás

Noha a hétvégi előrejelzések alapján végre csökkenésnek indultak volna az üzemanyagárak, végül nemhogy lejjebb mentek az árak, hanem a gázolajért ismét többet kell majd fizetnünk szerdától. A szakértők szerint mindezt annak köszönhetjük, hogy a múlt héten a körülmények alakulása jóval nagyobb emelkedést vonhatott volna maga után, és emiatt ezen a héten hiába csökkenhettek volna az árak, ismét drágulás következik. Öröm az ürömben, hogy ezúttal csak a gázolaj ára lett magasabb, és az is csak 2 forinttal.

Módosítás dátuma: 2018. május 28. hétfő, 12:35

Diszkont áron – benzinkutakat nyitott hazánkban az ALDI

Nyomtatás

A rágóta ismert benzinkút-hálózatok mellett egyre több új helyen nyílik lehetőségünk tankolni – több hipermarket is kínál már lehetőséget vásárlóinak, hogy saját tömtőállomásain tankolhassanak, általában nagyon is jó áron. Mostantól az ALDI három magyarországi üzletének parkolójában is automata üzemanyagtöltő állomások állnak majd a vásárlók rendelkezésére.

Módosítás dátuma: 2018. május 24. csütörtök, 15:07

Elkezdődött: Hamburgban jövő héttől korlátozzák a régebbi dízeleket

Nyomtatás

Rengeteg várossal, sőt országgal kapcsolatban olvashattuk már, hogy idővel kitiltják majd a dízel autókat, de a legtöbb esetben még több év választ el attól, hogy mindez megtörténjen. Nem úgy Hamburgban, ugyanis Németország második legnagyobb városa lesz az első, amelynek egyes részeiből jövő héttől valóban kitiltják majd a régebbi gázolajos autókat.

Módosítás dátuma: 2018. május 24. csütörtök, 10:43

Még tovább emelkednek az üzemanyagárak péntektől

Nyomtatás

Az előzetes, igencsak ijesztő becslések ellenére a hét közepén megúsztuk emelés nélkül, azonban péntektől ismét alapsan nőnek majd az üzemanyagárak, ugyanis a benzin és a dízel literenkénti átlagára is 6 forinttal nő majd. A gázolaj már múlt héten túllépte a 400-as határt, most pedig a benzin is nagyon közel került ehhez.

Módosítás dátuma: 2018. május 23. szerda, 12:16

Alaposan csökkent a dízelek népszerűsége itthon, a hibridek szárnyalnak

Nyomtatás

Az Autó Pult rendszeres olvasói előtt nem titok, hogy minden előnyük elismerése mellett mi sosem álltunk igazán a dízelmotorok terén – persze van olyan helyzet és típus, ahol bátran ajánljuk mi is. Az eladások ennek ellenére folyamatosan szárnyaltak, legalábbis egészen mostanáig, ugyanis úgy tűnik, hogy bizonyos körülmények alakulása miatt itthon alaposan csökkenni kezdett a dízelek száma az újautók között – a hibrid és elektromos autó eladások ugyanakkor növekedni kezdtek.

Módosítás dátuma: 2018. május 22. kedd, 13:46

Túl a 400-on – péntektől újra drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A mai napon alaposan drágultak az üzemanyagok, hiszen a benzin 7, a dízel pedig 8 forinttal lett drágább literenként. Nagy szomorúságunkra pedig ismét folytatódik az emelkedés, ugyanis péntektől további 4, illetve 5 forinttal kerül majd többe a benzin és a gázolaj, ami annyit tesz, hogy csak ezen a héten 11 illetve 13 forinttal emelkedett az üzemanyagok literenkénti átlagára, ez pedig már bőven érezhető különbség.

Módosítás dátuma: 2018. május 16. szerda, 12:18

1. oldal / 60