2017. Január 20., Péntek

Frissitve:01:22:46

Gazdaság

Egyre drágább a súlycsökkentés

Nyomtatás

Ha emberekről van szó, fogyókúrázni rögtön kétféleképpen szoktunk: spórolva vagy sokat költve. Az autógyártók számára azonban a testmozgás és a kevesebb étel nem segít sokat – az anyagokat csak bizonyos mennyiségig spórolhatják ki a modellekből. Legutóbb az Audi hívta fel a figyelmet a könnyűsúlyú építkezés jövőbeli nehézségeire.

Gyárat nyitott Hollandiában a Tesla

Nyomtatás

A Volkswagen hatalmas botránya nem is jöhetett volna jobban a hibrid, vagy teljesen elektromos autókra koncentráló márkáknak, mint például a Tesla. A rendkívül fejlett villanyos autókat gyártó amerikai vállalat pedig a tengerentúli sikerei mellett egyre inkább szeretne Európában is komolyabb eredményeket felmutatni. Ezt pedig egy vadonatúj, Hollandiában létesített gyáregységgel igyekeznek alátámasztani, mely felgyorsíthatja terjeszkedésüket.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 28. hétfő, 14:05

Nagy pácban a VW: 23%-os esés a tőzsdén, 11 millió csalós autó

Nyomtatás

Orientálódástól függetlenül szinte nincs olyan médium a világon, amely ne írt volna a Volkswagen friss botrányáról, a szoftveresen elcsalt emissziójú motorokról. A hétvégén nyilvánosságra hozott blama először kizárólag amerikai problémának/botránynak tűnt, ugyanis az Egyesült Államban derült ki a németek turpissága.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 23. szerda, 12:03

A héten 7 forinttal csökken a benzin, 6-tal pedig a gázolaj ára

Nyomtatás

A Frankfurti Autószalon forgatagában és autós újdonságdömpingjében nem szabad megfeledkeznünk a hazai autósokról sem: szerencsére jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a héten összesen 7 forinttal mérséklődik a benzin, 6-tal pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára. A MOL hétfőn bejelentette, hogy szerdától, vagyis tegnaptól 3-3 forinttal csökkenti mindkét üzemanyagfajta árát, most pedig az is kiderült, hogy holnaptól további 4 forinttal engedik lejjebb a gázolaj literárát, újabb hárommal pedig a benzinét.

Kisvállalkozásból lett a gumiabroncs piac éllovasa

Nyomtatás

Kilenc budapesti telephely és országos partnerhálózat, négyszázezer darabos raktár, 25 márka számára – ez az Abroncs Kereskedőház Kft. mérlege. A tavaly 19 milliárd forintos árbevételt elérő AKH anno kisvállalkozásként indult, ma viszont már éves szinten közel százezer autó gördül be az idén 20. születésnapját ünneplő vállalat telephelyeire.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 16. szerda, 15:10

Változó tendencia: jelentős drágulás szerdától a benzinkutakon

Nyomtatás

Várható volt, hogy a hosszú hetekig tartó üzemanyagár-csökkenés nem tarthat örökké, és így is lett: már múlt pénteken is drágulásnak lehettünk szemtanúi, hiszen a benzin literje 2, a gázolajé pedig 4 forinttal lett drágább, ezen a héten viszont folytatódik a tendencia.

A Suzuki és a VW hosszú jogi csata után végleg szakít

Nyomtatás

Ígéretes autóipari fúziónak tűnt, mégsem lett komoly együttműködés a Volkswagen és a Suzuki kapcsolatából. A sokáig húzódó történet jóformán már emiatt sem lett sikerre predesztinálva, ám a lappangó jogi vitát végül ténylegesen szakítás követte, egészen pontosan a Suzuki ki jött ki rosszabbul a létre nem jött frigyből.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 01. kedd, 08:23

Nagy áresésre számíthatunk péntektől a hazai benzinkutakon

Nyomtatás

A MOL a mai nap folyamán bejelentette, hogy tovább folytatódik az üzemanyagok árcsökkenése; most péntektől, vagyis augusztus 28-tól rég nem látott mértékű árzuhanásra számíthatunk, ugyanis a benzin literje 9, a gázolajé pedig 8 forinttal lesz olcsóbb. Ez azt jelenti, hogy egy nagyobb tankolásnál akár 500 forint körüli összeget is spórolhatnak az autósok, így ha tehetik, érdemes lehet péntekig várniuk.

Szerdától 7 forinttal csökken a benzin, 3-mal pedig a gázolaj ára

Nyomtatás

Az autózók nagy örömére ezen a héten tovább csökkennek az üzemanyagárak: a MOL bejelentette, hogy most szerdától, vagyis augusztus 26-tól bruttó 7 forinttal csökken a benzin, 3-mal pedig a gázolaj literenkénti ára. Ez egyben azt is jelenti, hogy tovább zárul az olló és a két üzemanyagfajta közötti differencia mindössze 5 forintra mérséklődik.

Csak így tovább – szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Az autósok örömére tovább folytatódik az üzemanyagárak zuhanása; az elmúlt hetekben jelentős mértékben csökkent a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi ára, s ezen a héten is tovább folytatódik a tendencia: most szerdától bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb a benzin és bruttó 2 forinttal mérséklődik a gázolaj ára.

Péntektől tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

A MOL a mai nap folyamán tette közzé, hogy most péntektől, vagyis augusztus 7-től tovább mérsékli az üzemanyagok árát: ezúttal a benzin 3, a gázolaj pedig 2 forinttal lesz olcsóbb. A héten a gázolaj literára már mérséklődött egyszer (épp a mai naptól) négy forinttal, vagyis az olcsóbbik üzemanyagtípus ára összesen 6 forinttal esett.

10. oldal / 50