Gazdaság

Jó hír az autósoknak: holnaptól olcsóbban tankolhatunk

Nyomtatás

A MOL által tegnap bejelentett, és holnaptól érvénybe lépő üzemanyagárcsökkenésben nem is az a legfontosabb, hogy mennyit spórolhatunk, hiszen csak relatíve elenyésző mértékben mérséklődik az üzemanyagok ára, azonban a tendencia mindenképp örvendetes, még ha átmeneti is – merthogy az elmúlt hetekben szinte kivétel nélkül drágulást bejelentő hírekről hallhattunk.

Lengyelországban új motorgyárral bővít a Mercedes

Nyomtatás

A Daimler a napokban hivatalosan bejelentette legfrissebb fejlesztési tervit, amelyekben többek között egy vadonatúj lengyelországi motorgyár is szerepelt. A beruházás óriási, konkrétan 500 millió eurós projektről van szó.

Két éven belül megötszörözi eladásait a Tesla

Nyomtatás

A Tesla márkát eddig sem kellett félteni, ha ambiciózus tervekről volt szó, igaz, a nagyratörő vállalkozás mindig is a márkavezető, Elon Musk igazi hajtóerejét jelentette. Az elektromos autógyártó legfrissebb bejelentése alapján az idei évben 80-90 ezer jármű készül majd náluk, miközben mindössze két esztendő múlva ennek többszöröse.

Mindenható - Sergio Marchionne lett a Ferrari vezérigazgatója is

Nyomtatás

Az olasz autógyártásban nagy változások történtek az elmúlt időszakban. Még ha új modellek nem is tükrözik a jelentősen átalakított struktúrát, a személyi változások alapos szemléletváltást helyeznek előtérbe. A Fiat Chrysler Automobiles néven futó konszern vezére, Sergio Marchionne immáron a Ferrari vezérigazgatói pozícióját is bekebelezte.

Módosítás dátuma: 2016. május 03. kedd, 14:15

Szerdától tovább emelkednek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Az olaj hordónkénti árának jelentős emelkedését nem meglepő módon a hazai üzemanyagárak is lekövetik, ennek értelmében a MOL ismételten áremelést jelentett be: szerdától a benzin bruttó literára 3, míg a gázolajé 4 forinttal emelkedik.

További 185 milliárdot ruház be a Mercedes-Benz Kecskeméten

Nyomtatás

Új generációs kompakt autókat is gyárt majd a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A Daimler AG 2018-ig 185 milliárd forintot fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a hazai telephelyen. Az új karosszériaüzem felépítése mellett hatékony és innovatív berendezések telepítése is megvalósul.

Alumínium-újrahasznosítással óvja környezetünket a Jaguar

Nyomtatás

Nem kell hozzá nagy tudomány, hogy megállapítsuk: egy autó előállítása rengeteg energiát és nyersanyagot emészt fel. Az igencsak összetett és bonyolult folyamat során ráadásul rengeteg drága és hasznos matéria megy kárba, ami egyrészt pazarlás, másrészt a környezetünknek sem tesz jót. A Jaguárnál azonban erre is gondoltak, amikor elkezdték gyártani az alumínium karosszériával rendelkező XE-t, az eredményeik pedig magukért beszélnek.

Módosítás dátuma: 2016. április 28. csütörtök, 14:32

Holnaptól tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A jó hír az, hogy az üzemanyagok közötti árkülönbség nem változik, azonban sajnos nem azért, mert a MOL érintetlenül hagyná az árakat, hanem mert azonos mértékben drágítja a két fő üzemanyagfajtát: most péntektől, vagyis holnaptól 2-2 forinttal kell majd többet fizetniük az autósoknak mind a benzin, mind pedig a gázolaj literjéért.

Porszívóból elektromos autó, kormányzati támogatással

Nyomtatás

A Dyson vállalat neve egy autós oldalon talán nem cseng túlságosan ismerősen, néhányan mégis úgy érezhetik, hogy hallották, vagy látták már valahol ezt a márkanevet. Ez pedig nem is csoda, hiszen a neves angol cég csúcstechnológiás, lapátok nélküli ventillátorokat, kézszáírtókat és porszívókat készít. Az innovatív társaság pedig úgy látszik nem áll meg ezeknél a termékeknél, és a jövőben elektromos autók gyártására adhatja a fejét, méghozzá kormányzati támogatással.

Módosítás dátuma: 2016. április 27. szerda, 17:21

Új szelek – európai márkát alapítana a Geely

Nyomtatás

A kínai gyártók európai sikerei finoman szólva is mérsékeltnek bizonyultak, így a keletieknek egyértelműen más stratégia mentén kell elindulniuk. A Volvo tulajdonosa, a Geely a hírek szerint az öreg kontinensen új márka és márkanév bevezetésével szeretne nem prémium szinten is jelen lenni – értesült a Reuters.

Módosítás dátuma: 2016. április 26. kedd, 14:55

Bajos dízelek – a dízelmotorok 97%-a lehet érintett a botrányban

Nyomtatás

Lassan elszabadulni látszanak az indulatok a dízelmotorokkal kapcsolatos botrányban: noha a kezdetekben még csupán a Volkswagen TDI erőforrásait illetően merült fel az előírásoknál nagyobb mértékű kibocsátás, ezúttal egy tanulmány sokkal drámaibb képet fest az autóipar vásznára: a dízelmotorok mintegy 97%-a bocsát ki többet a megengedettnél.

Módosítás dátuma: 2016. április 25. hétfő, 15:21

10. oldal / 55