Gazdaság

Soha nem ment ilyen jól a Porsche szekere: több mint 200.000 autó kelt el

Nyomtatás

A Porsche évről évre jobb teljesítményt nyújt, ehhez nem fér kétség. A patinás német sportautó gyártó nem csupán egyre csak szélesedő modellpalettájával hívja fel a figyelmet magára, de a technikai zsenialitásával is kiemelkedik a mezőnyből. A zuffenhauseni márka ráadásul idén olyan mérföldkőhöz ért, ami talán az egyik legfontosabb lehet a történetében: idén már 200.000 autót adtak el.

Módosítás dátuma: 2015. december 09. szerda, 18:41

Egyre olcsóbb lesz az üzemanyag: 7 éves mélységben vannak az olajárak

Nyomtatás

Köztudott, hogy az olajárak csak részben határozzák meg az üzemanyagárak kiskereskedelmi árait (főleg hazánkban, ahol az árfolyamkockázat mindig fontos jelentőséggel bír és ahol óriási adók sújtják az üzemanyagokat), de azért az árváltozások tendenciáját mindig is alapjaiban meghatározzák, hiszen mégiscsak az üzemanyag előállításához szükséges nyersanyagról beszélhetünk. És alternatív üzemanyagok ide vagy oda, a benzin és a gázolaj azért még jó ideig messze elsődleges hajtóanyagnak számít, főleg az öreg kontinensen.

Módosítás dátuma: 2015. december 09. szerda, 11:24

Minden eddiginél jobban dübörög a Subaru szekere

Nyomtatás

Megdöntötte történelmének eladási rekordját a Subaru. A japán márka eladásai olyan jól állnak, hogy kereken egy hónappal az év vége előtt sikerült eddigi legjobb eredményét túlszárnyalnia.

Módosítás dátuma: 2015. december 01. kedd, 10:13

Szerdától drágul a benzin

Nyomtatás

A MOL a mai nap folyamán bejelentette, hogy most szerdától, vagyis december másodikától a benzin literenkénti árát négy forinttal emeli, miközben a gázolaj ára nem változik. Ennek hatására szerdától rég nem látott közelségbe kerül a benzin és a gázolaj ára: az országos átlagos literárak a benzin esetében 339 forint körüli értékre emelkednek, míg a gázolaj 342 forint körüli szinten marad.

Csökkent a Volkswagen konszern értékesítése októberben

Nyomtatás

Noha az autóipar a világgazdaságot megingató válságot követően szép lassan növekedni indult az elmúlt időszakban, ezúttal egy cégcsoport esetében mégis váratlan hanyatlásról kell beszámolnunk. A Volkswagen konszern, vagyis a VAG októberben 3,5 %-os visszaesést könyvelhetett el, amivel folyamatosan javuló tendencia tört meg.

Módosítás dátuma: 2015. november 17. kedd, 08:27

Tovább emelkednek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Bár a legfrissebb, áremelésről szóló hír egészen enyhének tűnik a múlt heti üzemanyag árváltozásokhoz képest, továbbra is emelkedő tendenciáról tesz tanúbizonyságot, aminek az autósok biztosan nem örülnek.

Tankoljunk, mert a héten nagyot drágul(t) az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Érdemes lehet minél hamarabb teletankolni autóinkat, ugyanis úgy néz ki, hogy újra drágulási tendencia elébe nézünk az üzemanyagárak tekintetében. A MOL bejelentette a hét elején, hogy szerdától, vagyis a mai naptól 6 forinttal emeli a benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj literenkénti bruttó árát, most pedig újabb hasonló mértékű emelésre számíthatunk, ami péntektől fog bekövetkezni.

Gyűrűzik a dízelbotrány - 15 éve először veszteséges a VW

Nyomtatás

Ahogyan az várható volt, a Volkswagen körüli dízelbotrány bizony igencsak nagy hatással volt a márkára, amely nemrég osztotta meg a nagyközönséggel utolsó negyedéves eredményeit. A konszern 15 éve először zárt mínuszban, ami bizony kizárólag a csalásnak köszönhető.

Módosítás dátuma: 2015. október 29. csütörtök, 15:41

A Toyota a világ legnagyobb autógyártója

Nyomtatás

Most már biztos: a Toyota jelenleg a világ legnagyobb autógyártója. A Volkswagen-botrány következményei miatt ez várható volt, mondhatnánk, csakhogy ehhez a botránynak még semmi köze.

Péntektől olcsóbban tankolhatunk

Nyomtatás

A közelmúltban szerencsére nem történtek komoly (negatív) változások az egyébként egészen kedvező üzemanyagárak tekintetében, ma viszont végre ismét jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis péntektől olcsóbb lesz a gázolaj. A MOL bejelentette, hogy a jelenleg drágábbik üzemanyagfajta literára október 16-tól 4 forinttal mérséklődik.

Egyre drágább a súlycsökkentés

Nyomtatás

Ha emberekről van szó, fogyókúrázni rögtön kétféleképpen szoktunk: spórolva vagy sokat költve. Az autógyártók számára azonban a testmozgás és a kevesebb étel nem segít sokat – az anyagokat csak bizonyos mennyiségig spórolhatják ki a modellekből. Legutóbb az Audi hívta fel a figyelmet a könnyűsúlyú építkezés jövőbeli nehézségeire.

10. oldal / 51