Gazdaság

Szerdától tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

A múlt héten a benzin kiskereskedelmi bruttó literára hazánkban nem kevesebb, mint 14 forinttal mérséklődött, azonban a gázolaj mindeközben semmivel nem lett olcsóbb. Így jelenleg az országos átlagárak tekintetében a két üzemanyagfajta egy szinten mozog.

Péntektől ismét olcsóbb lesz a benzin – eléri a gázolaj árszintjét

Nyomtatás

Épp ma hajnalban lépett életbe a legfrissebb benzinárcsökkenés, amelynek értelmében 8 forinttal tankolhatunk olcsóbban minden liter benzint, mint korábban. Azonban az örömök ezzel nem érnek véget, ugyanis a MOL egy újabb benzinárcsökkenést jelentett be, ami péntektől lép érvénybe.

Szerdától 8 forinttal olcsóbb lesz a benzin

Nyomtatás

A múlt hét második felében a piaci tendenciák és árfolyamok alapján a szakértők ismételt üzemanyagárcsökkenést jósoltak, az prognózis pedig szerencsére bekövetkezett, ugyanis a MOL ma bejelentette, hogy szerdától mérséklődik a benzin ára, mégpedig jelentős mértékben.

Szemléletváltás – átstrukturálja európai modellpalettáját a Ford

Nyomtatás

Nem árulok el nagy újdonságot azzal, hogy az autógyártók, ugyanúgy, mint bármilyen más területen tevékenykedő márkák számára kiemelkedő szempont a lehető legnagyobb profit elérése, aminél kiemelkedő szerepet játszik az olcsóbb gyártás és fejlesztés megvalósítása. A Ford ezúttal pont ezeken a területeken kíván előrelépni, mégpedig az európai szerep átgondolásával.

Módosítás dátuma: 2016. február 04. csütörtök, 17:29

Búcsú - a Toyota nyugdíjazza a fiataloknak szánt Scion márkát

Nyomtatás

Épp a minap írhattuk meg a jó hírt, hogy a Toyota teljes egészében megvásárolja a Daihatsut, ezzel új szövetségesre számíthatnak a japánok, miközben a gyártási költségek optimálása és a technológiák megosztása révén fejlettebb rendszerek ugyancsak kilátásba kerültek. Ezzel párhuzamosan azonban szomorú hírt is hallhatunk felőlük, ugyanis egy másik almárka, a Scion mindeközben búcsúzik.

Módosítás dátuma: 2016. február 03. szerda, 17:05

Drágulóban az olaj, drágulnak az üzemanyagok is

Nyomtatás

Alig két hete számoltunk be arról hasábjainkon, hogy az olajárak rég nem látott mélységben vannak és folyamatosan csökkennek, azonban a napokban drágulásnak lehettünk szemtanúi, erre reagálva pedig a hazai üzemanyagárak is drágulnak valamelyest.

Még nagyobb lesz a legnagyobb: megveszi a Daihatsut a Toyota

Nyomtatás

Noha a Toyota már eddig is tisztességes tulajdoni hányadot birtokolt a Daihatsu márkában, ezúttal a maradék részt is bekebelezik a japánok – vagyis immáron teljes mértékben a világ legnagyobb gyártójának birtokába kerül a Daihatsu. Az üzlet végérvényesen augusztusban köttetik meg.

Módosítás dátuma: 2016. február 01. hétfő, 19:07

2015-ben a Toyota volt a világ legnagyobb autógyártója

Nyomtatás

A világ elsőszámú autógyártójának címéért mindig is nagy verseny folyt, azonban az utóbbi években a Toyota bizonyított, s idén is ők söpörték be a legtöbb autót értékesítő márkának szóló díjat – a japánok ezzel a diadallal sorba a negyedik elsőséget ünnepelhetik, miközben a többiek lemaradni látszanak.

Módosítás dátuma: 2016. január 28. csütörtök, 14:38

Meglepő Fordulat: a Ford kilép a japán és az indonéz piacról

Nyomtatás

Számunkra irreleváns, azonban mégis egészen meghökkentő hírt tett közzé a mai nap folyamán a Ford: az amerikai központ bejelentette, hogy kilép a japán és az indonéz piacról. A meglepő lépés oka meglehetősen egyszerű és természetesen gazdasági tényezőkre vezethető vissza: a ’kékoválos’ márka egyszerűen nem szerepelt jól a két országban, és a szakértők a jövőre nézve is gyenge számokat prognosztizáltak.

Szárnyal a Lada Magyarországon – 1 hónap alatt 100 eladott autó

Nyomtatás

Sokan kicsit szkeptikusan és ironikusan fogadták a LADA hazai piacra való visszatérését, azonban a Lada Hungary merész ötlete beigazolódni látszik. Épp egy hónapja, december 17-én számoltunk be a hivatalos piaci startról és arról, hogy még aznap megnyitja kapuit az érdeklődők előtt az ország 9 márkakereskedése, az elmúlt hónapban pedig robbantott a márka.

Módosítás dátuma: 2016. január 23. szombat, 12:46

Péntektől feljebb ugrik a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség

Nyomtatás

A MOL bejelentette, hogy most péntektől, vagyis január 22-től újabb üzemanyagár-változásokra számíthatnak az autósok a magyarországi benzinkutakon. Ezúttal a benzin ára változatlan marad, a gázolaj literje viszont további bruttó 3 forinttal lesz olcsóbb.

Módosítás dátuma: 2016. január 20. szerda, 19:29

10. oldal / 53