Gazdaság

Péntektől tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Tegnapelőtt megírtuk, hogy az elmúlt hetek komoly áremeléseit (átmenetileg?) megállítva mától a MOL bruttó 2 forinttal csökkentette a benzin, 4 forinttal pedig a gázolaj kiskereskedelmi literárát, ma pedig ismét jó hírrel szolgálhatunk az autósoknak, ugyanis holnapután ismét csökkennek az üzemanyagárak.

Végre vége az áremelésnek: olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj

Nyomtatás

Az elmúlt hetek tendenciája kissé aggodalomra adott okot az üzemanyagárak tekintetében, ugyanis alig nem egészen egy hónap alatt mintegy 10 százalékkal emelkedett a benzin ára, s a gázolaj is jelentősen megdrágult. Azonban szerencsére holnapután megtörik a lendület, és reméljük, hogy a közeljövőben nem tér vissza az elmúlt hetek tendenciája.

Az első negyedév alapján vezeti a hazai piacot a Suzuki

Nyomtatás

A Magyar Suzuki 2247 értékesített gépjárművel és 11,41 százalékos piacrésszel vezeti a magyar újautó-piacot az első negyedévben. A siker motorja továbbra is a Vitara, amelyből a január-márciusi időszakban 1660 kelt el; ezzel a modell az SUV-szegmens abszolút győztese 27,63 százalékos részesedéssel a kategórián belül.

Nem kívánatos mértékben drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Várható volt, hogy hosszú távon nem tarthatók a rég nem látott mélységekben tanyázó üzemanyagárak, azonban olyan dinamikus drágulásra azért nem számítottunk, mint amit az elmúlt néhány hónapban tapasztalhatunk. Alig egy hónapja még bőven 300 forint alatt volt mind a benzin, mind pedig a gázolaj literenkénti országos átlagára, Húsvét hétvégéjétől pedig a február végi ’állapottal’ összehasonlítva közel 10 százalékkal drágábban tankolhatunk.

250 millió eurós beruházás a kecskeméti Mercedes Gyárban

Nyomtatás

A Mercedes-Benz 250 millió eurós beruházást valósít meg a kecskeméti gyárban, melynek keretében új karosszériaüzem épül csúcstechnológia felhasználásával. Ezáltal a vállalat eddigi beruházásai a telephelyen több mint 1,3 milliárd euróra növekednek. A gyár bővítése lehetővé teszi az új generációs kompakt autók még rugalmasabb és hatékonyabb gyártását.

Vasárnap a héten harmadszor drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Általános esetben Magyarországon heti kétszer, rendszerint szerdán és pénteken változtatja illetve változtathatja a MOL az üzemanyagárakat, azonban ezen a héten (sajnos) kivételesen háromszor (!) változtatta, pontosabban fogalmazva háromszor drágította a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát a MOL.

Újabb 4-4 forinttal drágul holnaptól a benzin és a gázolaj

Nyomtatás

Épp a hét elején számoltunk be a szép lassan feljebb és feljebb kúszó üzemanyagárakról, erre a MOL egy újabb áremelést jelentett be: március 11-től, vagyis holnaptól további 4-4 forinttal fog emelkedni a benzin és a gázolaj magyarországi kiskereskedelmi ára.

Folyamatosan kúsznak felfelé az üzemanyagárak

Nyomtatás

Az elmúlt hetekben, hónapokban szinte folyamatosan, meglepően alacsony árszintig csökkentek az üzemanyagárak, azonban a napokban visszafordult a folyamat és szépen csendben kúsznak felfelé az árak.

Szerdától drágább lesz a benzinnél a gázolaj

Nyomtatás

Az elmúlt két hétben a benzin ára jelentős mértékben csökkent – olyannyira, hogy míg korábban az két üzemanyagtípus hazai átlagára között közel 5 százaléknyi különbség volt a gázolaj javára, most nagyjából azonos szinten mozognak.

Módosítás dátuma: 2016. február 22. hétfő, 15:35

Szerdától tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

A múlt héten a benzin kiskereskedelmi bruttó literára hazánkban nem kevesebb, mint 14 forinttal mérséklődött, azonban a gázolaj mindeközben semmivel nem lett olcsóbb. Így jelenleg az országos átlagárak tekintetében a két üzemanyagfajta egy szinten mozog.

Péntektől ismét olcsóbb lesz a benzin – eléri a gázolaj árszintjét

Nyomtatás

Épp ma hajnalban lépett életbe a legfrissebb benzinárcsökkenés, amelynek értelmében 8 forinttal tankolhatunk olcsóbban minden liter benzint, mint korábban. Azonban az örömök ezzel nem érnek véget, ugyanis a MOL egy újabb benzinárcsökkenést jelentett be, ami péntektől lép érvénybe.

10. oldal / 54