Gazdaság

Tovább emelkednek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Bár a legfrissebb, áremelésről szóló hír egészen enyhének tűnik a múlt heti üzemanyag árváltozásokhoz képest, továbbra is emelkedő tendenciáról tesz tanúbizonyságot, aminek az autósok biztosan nem örülnek.

Tankoljunk, mert a héten nagyot drágul(t) az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Érdemes lehet minél hamarabb teletankolni autóinkat, ugyanis úgy néz ki, hogy újra drágulási tendencia elébe nézünk az üzemanyagárak tekintetében. A MOL bejelentette a hét elején, hogy szerdától, vagyis a mai naptól 6 forinttal emeli a benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj literenkénti bruttó árát, most pedig újabb hasonló mértékű emelésre számíthatunk, ami péntektől fog bekövetkezni.

Gyűrűzik a dízelbotrány - 15 éve először veszteséges a VW

Nyomtatás

Ahogyan az várható volt, a Volkswagen körüli dízelbotrány bizony igencsak nagy hatással volt a márkára, amely nemrég osztotta meg a nagyközönséggel utolsó negyedéves eredményeit. A konszern 15 éve először zárt mínuszban, ami bizony kizárólag a csalásnak köszönhető.

Módosítás dátuma: 2015. október 29. csütörtök, 15:41

A Toyota a világ legnagyobb autógyártója

Nyomtatás

Most már biztos: a Toyota jelenleg a világ legnagyobb autógyártója. A Volkswagen-botrány következményei miatt ez várható volt, mondhatnánk, csakhogy ehhez a botránynak még semmi köze.

Péntektől olcsóbban tankolhatunk

Nyomtatás

A közelmúltban szerencsére nem történtek komoly (negatív) változások az egyébként egészen kedvező üzemanyagárak tekintetében, ma viszont végre ismét jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis péntektől olcsóbb lesz a gázolaj. A MOL bejelentette, hogy a jelenleg drágábbik üzemanyagfajta literára október 16-tól 4 forinttal mérséklődik.

Egyre drágább a súlycsökkentés

Nyomtatás

Ha emberekről van szó, fogyókúrázni rögtön kétféleképpen szoktunk: spórolva vagy sokat költve. Az autógyártók számára azonban a testmozgás és a kevesebb étel nem segít sokat – az anyagokat csak bizonyos mennyiségig spórolhatják ki a modellekből. Legutóbb az Audi hívta fel a figyelmet a könnyűsúlyú építkezés jövőbeli nehézségeire.

Gyárat nyitott Hollandiában a Tesla

Nyomtatás

A Volkswagen hatalmas botránya nem is jöhetett volna jobban a hibrid, vagy teljesen elektromos autókra koncentráló márkáknak, mint például a Tesla. A rendkívül fejlett villanyos autókat gyártó amerikai vállalat pedig a tengerentúli sikerei mellett egyre inkább szeretne Európában is komolyabb eredményeket felmutatni. Ezt pedig egy vadonatúj, Hollandiában létesített gyáregységgel igyekeznek alátámasztani, mely felgyorsíthatja terjeszkedésüket.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 28. hétfő, 14:05

Nagy pácban a VW: 23%-os esés a tőzsdén, 11 millió csalós autó

Nyomtatás

Orientálódástól függetlenül szinte nincs olyan médium a világon, amely ne írt volna a Volkswagen friss botrányáról, a szoftveresen elcsalt emissziójú motorokról. A hétvégén nyilvánosságra hozott blama először kizárólag amerikai problémának/botránynak tűnt, ugyanis az Egyesült Államban derült ki a németek turpissága.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 23. szerda, 12:03

A héten 7 forinttal csökken a benzin, 6-tal pedig a gázolaj ára

Nyomtatás

A Frankfurti Autószalon forgatagában és autós újdonságdömpingjében nem szabad megfeledkeznünk a hazai autósokról sem: szerencsére jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a héten összesen 7 forinttal mérséklődik a benzin, 6-tal pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára. A MOL hétfőn bejelentette, hogy szerdától, vagyis tegnaptól 3-3 forinttal csökkenti mindkét üzemanyagfajta árát, most pedig az is kiderült, hogy holnaptól további 4 forinttal engedik lejjebb a gázolaj literárát, újabb hárommal pedig a benzinét.

Kisvállalkozásból lett a gumiabroncs piac éllovasa

Nyomtatás

Kilenc budapesti telephely és országos partnerhálózat, négyszázezer darabos raktár, 25 márka számára – ez az Abroncs Kereskedőház Kft. mérlege. A tavaly 19 milliárd forintos árbevételt elérő AKH anno kisvállalkozásként indult, ma viszont már éves szinten közel százezer autó gördül be az idén 20. születésnapját ünneplő vállalat telephelyeire.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 16. szerda, 15:10

Változó tendencia: jelentős drágulás szerdától a benzinkutakon

Nyomtatás

Várható volt, hogy a hosszú hetekig tartó üzemanyagár-csökkenés nem tarthat örökké, és így is lett: már múlt pénteken is drágulásnak lehettünk szemtanúi, hiszen a benzin literje 2, a gázolajé pedig 4 forinttal lett drágább, ezen a héten viszont folytatódik a tendencia.

10. oldal / 50