2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Gazdaság

BMW: 2015-ben rekordok, idén konnektoros hibriddömping

Nyomtatás

A BMW az elmúlt években sikert sikerre halmozott, a bajorok pedig ahelyett, hogy elégedetten hátra dőlnének, gőzerővel dolgoznak annak érdekében, hogy hosszú távon tartani tudják ezt a tendenciát és hogy eladási rekordjaikat évről-évre meg tudják dönteni. A BMW Csoportnak 2015-ben ismét sikerült megvalósítania célját, a 2016-os terveket elnézve pedig idén is hasonló sikereket várunk a márkától. Tegnap a csoport évértékelő sajtótájékoztatóján voltunk, ahol sok-sok információt tudtunk meg a múltról, a jelenről és a jövőről.

Módosítás dátuma: 2016. január 20. szerda, 19:32

Ismét virágzik az autózás – rég nem látott mélységben vannak az olajárak

Nyomtatás

Az autózás sokaknak szükség, másoknak élvezet, azonban minden kétséget kizáróan arányosság áll fen az üzemanyagok ára és az autózással töltött idő és kilométerek között. Noha nemrégiben már az 500 Ft-os benzinártól rettegtünk, az utóbbi hónapok, hetek hihetetlen csökkenést hoztak, hiszen az olajár nagyon alacsony szintre süllyedt.

Módosítás dátuma: 2016. január 19. kedd, 18:52

Szerdától folytatódik az üzemanyagárak jelentős esése

Nyomtatás

Úgy néz ki, hogy a korábbi jóslatok, amelyek értelmében az idei évben még olcsóbb üzemanyagárakkal számolhatunk, valósnak bizonyulnak. Azt követően, hogy múlt szerdától 3-3 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi literára, majd péntektől további 5 (benzin) illetve 4 (gázolaj) forinttal lettek olcsóbbak az üzemanyagok, most újabb jó hírnek örülhetnek az autósok.

A Ferrari mégis beadja a derekát: 30 százalékkal növelik a gyártást

Nyomtatás

A prémium- és luxusautók, valamint a méregdrága sportmodellek virágzását éljük napjainkban; a gyártók folyamatosan rekordeladásokról számolnak be, ez alól pedig a Ferrari sem kivétel. Az olasz sportautógyártó értékesítései döbbenetesen jók, és már többször is szó volt arról, hogy a cégnek növelnie kellene gyártási kapacitását a megnövekedett piaci igényeknek megfelelően. A Ferrari vezetősége azonban erős ellenállást mutatott eddig a darabszámnöveléssel kapcsolatban, hiszen azt nyilatkozták, nem szeretné a Ferrari elveszíteni különlegességfaktorát és nem kíván tömegtermelővé válni.

Szárnyalnak a prémiumok – az Infiniti is rekordot döntött

Nyomtatás

Az elmúlt években meghökkentő mértékben megugrottak a prémium gyártók eladásai: a prémiumok sorra döntögetik saját rekordjaikat, és mindez nem csupán 1-2 gyártóra, hanem szinte az összes márkára érvényes – mind globális, mind pedig európai és hazai szinten.

Módosítás dátuma: 2016. január 14. csütörtök, 10:56

Mától olcsóbb az üzemanyag

Nyomtatás

Múlt pénteken, az újév első üzemanyagár-változásként bruttó 3 forinttal emelte a MOL a benzin kiskereskedelmi literárát, a mai naptól pedig visszaáll  rend a péntek előtti állapotra – azzal a különbséggel, hogy ezúttal a pénteken változatlanul hagyott gázolaj is olcsóbb lett 3 forinttal, vagyis a mai naptól mindkét üzemanyagtípust érintette az árcsökkenés.

Benzináremelést hozott az újév

Nyomtatás

Bár a gazdasági jóslatok az újévre vonatkozóan további üzemanyagár-csökkenésről szóltak, egyelőre nem váltak be az ígéretek: a MOL ma bejelentette a 2016-os év első üzemanyagár-változását, melynek értelmében most péntektől, vagyis január 8-tól 3 forinttal lesz drágább a benzin literenkénti ára, miközben a gázolajárak nem változnak. Utoljára Karácsony első napján tapasztalhattunk árváltozást, amikor is 4 forinttal csökkent a benzin literára és 3-mal a gázolajé.

Olcsóbb üzemanyagárakat is hoz az idei Karácsony

Nyomtatás

Azt hittük, hogy idén már nem fognak változni az üzemanyagárak, azonban a MOL ma bejelentette, hogy december 25-étől, vagyis Karácsony első napjától az ünnepek mellett üzemanyagár-csökkenésnek is örülhetnek az autósok.

Újabb beruházás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Nyomtatás

Mindig különösen nagy örömmel számolunk be olyan pozitív autóipari hírekről, amelyek a hazai piacot illetve járműgyártást érintik. Szerencsére ilyenekből egyre több van, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy az autóipar – legyen szó gyártókról vagy beszállítókról – virágzik hazánkban. Ezúttal a Mercedes-Benz jelentett be egy újabb beruházást a kecskeméti központban, amely bár autóipari szemmel nézve relatíve kis összegről szól, mégis fontosnak számít.

A Mahindra segítette ki a Pininfarinát a bajból

Nyomtatás

A Pininfarinának jó ideje nem megy jól, ezt mindenki tudja, aki kicsit is járatos az autóiparban. Persze az olasz tervező és gyártó vállalkozás nem egyedül jár ebben a cipőben, hiszen a hasonló, kisebb stúdiók ugyanúgy bajban vannak manapság a megrendelések hiányában. A neves olasz céget ezúttal indiai segítség húzza ki a pácból a Mahindra személyében.

Módosítás dátuma: 2015. december 15. kedd, 11:43

A szomszéd füve tényleg zöldebb: Szlovákiában épít gyárat a JLR

Nyomtatás

Az autóipari beruházások mindig sokat jelentenek egy adott ország gazdasági helyzetének előremozdításában, elég csak hazánkban az évről évre gyarapodó üzemi kapacitással bíró szentgotthárdi Opelre, a világ legnagyobb motorgyáraként ugyancsak egyre duzzadó győri Audira vagy az esztergomi Suzukira, az újonc kecskeméti Mercedes-Benzre gondolni. A következő európai alapkőletétel azonban sajnos nem hazánkhoz fűződik: a Jaguar Land Rover Szlovákiában épít gyárat.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 12:17

10. oldal / 52