2018. Április 26., Csütörtök

Frissitve:06:32:31

Gazdaság

Létrejött a Nissan-Mitsubishi házasság

Nyomtatás

A Nissan-Renault 34 százalékos részesedést vásárolt a Mitsubishi részvényekből kb. 540 milliárd forintnyi értékben. Ezzel a konszern lett a japán márka többségi tulajdonosa, és Carlos Ghosn-t ülteti be annak vezetői székébe.

Szorosabbra fűzi viszonyát a Renault-Nissan és a Mitsubishi

Nyomtatás

A Mitsubishi szekere nem száguld jelenleg úgy, mint rég, azonban egy autóipari fúzió következtében ismét belendülhet a gyémántos márka. A hírek szerint a Nissan-Renault érdeklődik a Mitsubishi iránt, olyannyira, hogy az év végig létrejöhet az üzlet a felek között – áll az Automotive News riportjában.

Módosítás dátuma: 2016. október 11. kedd, 12:27

Crossover specialistává lépett elő a Volvo

Nyomtatás

Néhány éve forradalom indult az autóiparban, ugyanis egyes gyártók egyszerűen nem vettek tudomást a hagyományos értelemben vett kategóriákról, elmosták a rég megszokott szegmensek határait: így születtek a crossoverek és SUV-k, amelyek azóta a legdivatosabb, legnépszerűbb autóknak számítanak. Hogy mennyire, azt a Volvo eladási is jól mutatják.

Módosítás dátuma: 2016. október 06. csütörtök, 16:15

Péntektől tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A MOL mai bejelentésének értelmében most péntektől, vagyis október 5-től újabb drágulásra számíthatnak az autósok hazánkban az üzemanyagárak tekintetében: mind a benzin, mind pedig a gázolaj literára bruttó 4-4 forinttal lesz drágább. A gázolaj ára különben épp ma lett magasabb, ma bruttó 3 forinttal lett drágább literje, miközben a benzin nem változott a tegnapi állapothoz képest.

Csillagok az égen – a Mercedes ugrott a prémium márkák élére

Nyomtatás

Az eladási statisztikák az autópiac, a gyártók értékelésének szerves részét képezik, tükrözve ezzel az aktuális erőviszonyokat. Noha a legfontosabb ilyen kimutatás az autóipar teljes egészét számba vevő lajstrom, a prémiumok közt dúló verseny is érdekesnek számít: a luxusmodellek német gyártói közül ezúttal a Mercedes-Benz áll nyerésre.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 15. csütörtök, 17:26

Akkumulátorgyárat létesít hazánkban a Samsung

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre komolyabb teret hódít magának világszerte, így Európában is. Nem véletlen tehát, hogy az olyan elektronikai óriások, mint a Samsung, komolyan rá szeretnének feküdni a villanyos négykerekűekben használatos akkumulátorok gyártására. A dél-koreai vállalat pedig egy hatalmas befektetéssel karöltve hazánkban létesítene üzemet ebből a célból.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 05. hétfő, 16:42

Minden idők legjobb értékesítési eredményét érte el a Jaguar-Land Rover

Nyomtatás

A Jaguar-Land Rover, Nagy-Britannia legnagyobb prémium autógyártója a mai napon bejelentette, hogy fennállásának legjobb hatodik hónapját zárva idén júliusban 44 486 darab gépjárművet értékesített. A minden eddiginél jobb eredmény 34 százalékkal haladja meg a vállalat 2015. júliusi teljesítményét.

Húsz év után először jövedelmező a Lotus

Nyomtatás

Ültek már évekig a babérokat aratgatva, máskor pedig 3-4 tanulmányt mutattak be egyszerre – az elmúlt 20 évben a brit Lotus változatosan tevékenykedett, de egy dologban állandóan teljesített: nem termelt profitot. Ez változott meg most átmenetileg, amely pozitív jövőképet fest az évtizedek óta haldokló márka egére.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 17. szerda, 09:44

Ismét fordul a kocka: drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A MOL mai bejelentésének értelmében most péntektől, vagyis augusztus 12-től kisebb drágulásra számíthatnak az autósok hazánkban az üzemanyagárak tekintetében: mind a benzin, mind pedig a gázolaj literára bruttó 3-3 forinttal lesz drágább.

Hyundai Tucson a bajnok: itt a gyártók első féléves rangsora

Nyomtatás

Nemrég magunk mögött hagytuk a 2016-os esztendő első félét, ami természetesen alkalmat ad a gyártók teljesítményének összehasonlítására. Sok meglepetéssel ugyan nem találkozunk a Focus2Move rangsorában, azonban mindenképp kiemelendő, hogy az új Hyundai Tucson már-már hihetetlen ugrást produkált idén. 2016 első félévében különben összesen világszerte 45,8 millió autó kelt el.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 05. péntek, 14:50

Ismét óriási veszteséggel és ígéretekkel zárta a negyedévet a Tesla

Nyomtatás

Elon Musk, a Tesla vezetője valóban egy zseni. Az elektromos autómárka immár a 13. negyedéve termel masszív veszteséget, ám a befektetők és az ügyfelek továbbra is hisznek benne, továbbra is tolva a márka szekerét az ígéretesebb jövő felé.

10. oldal / 58