Gazdaság

Vasárnap a héten harmadszor drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Általános esetben Magyarországon heti kétszer, rendszerint szerdán és pénteken változtatja illetve változtathatja a MOL az üzemanyagárakat, azonban ezen a héten (sajnos) kivételesen háromszor (!) változtatta, pontosabban fogalmazva háromszor drágította a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát a MOL.

Újabb 4-4 forinttal drágul holnaptól a benzin és a gázolaj

Nyomtatás

Épp a hét elején számoltunk be a szép lassan feljebb és feljebb kúszó üzemanyagárakról, erre a MOL egy újabb áremelést jelentett be: március 11-től, vagyis holnaptól további 4-4 forinttal fog emelkedni a benzin és a gázolaj magyarországi kiskereskedelmi ára.

Folyamatosan kúsznak felfelé az üzemanyagárak

Nyomtatás

Az elmúlt hetekben, hónapokban szinte folyamatosan, meglepően alacsony árszintig csökkentek az üzemanyagárak, azonban a napokban visszafordult a folyamat és szépen csendben kúsznak felfelé az árak.

Szerdától drágább lesz a benzinnél a gázolaj

Nyomtatás

Az elmúlt két hétben a benzin ára jelentős mértékben csökkent – olyannyira, hogy míg korábban az két üzemanyagtípus hazai átlagára között közel 5 százaléknyi különbség volt a gázolaj javára, most nagyjából azonos szinten mozognak.

Módosítás dátuma: 2016. február 22. hétfő, 15:35

Szerdától tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

A múlt héten a benzin kiskereskedelmi bruttó literára hazánkban nem kevesebb, mint 14 forinttal mérséklődött, azonban a gázolaj mindeközben semmivel nem lett olcsóbb. Így jelenleg az országos átlagárak tekintetében a két üzemanyagfajta egy szinten mozog.

Péntektől ismét olcsóbb lesz a benzin – eléri a gázolaj árszintjét

Nyomtatás

Épp ma hajnalban lépett életbe a legfrissebb benzinárcsökkenés, amelynek értelmében 8 forinttal tankolhatunk olcsóbban minden liter benzint, mint korábban. Azonban az örömök ezzel nem érnek véget, ugyanis a MOL egy újabb benzinárcsökkenést jelentett be, ami péntektől lép érvénybe.

Szerdától 8 forinttal olcsóbb lesz a benzin

Nyomtatás

A múlt hét második felében a piaci tendenciák és árfolyamok alapján a szakértők ismételt üzemanyagárcsökkenést jósoltak, az prognózis pedig szerencsére bekövetkezett, ugyanis a MOL ma bejelentette, hogy szerdától mérséklődik a benzin ára, mégpedig jelentős mértékben.

Szemléletváltás – átstrukturálja európai modellpalettáját a Ford

Nyomtatás

Nem árulok el nagy újdonságot azzal, hogy az autógyártók, ugyanúgy, mint bármilyen más területen tevékenykedő márkák számára kiemelkedő szempont a lehető legnagyobb profit elérése, aminél kiemelkedő szerepet játszik az olcsóbb gyártás és fejlesztés megvalósítása. A Ford ezúttal pont ezeken a területeken kíván előrelépni, mégpedig az európai szerep átgondolásával.

Módosítás dátuma: 2016. február 04. csütörtök, 17:29

Búcsú - a Toyota nyugdíjazza a fiataloknak szánt Scion márkát

Nyomtatás

Épp a minap írhattuk meg a jó hírt, hogy a Toyota teljes egészében megvásárolja a Daihatsut, ezzel új szövetségesre számíthatnak a japánok, miközben a gyártási költségek optimálása és a technológiák megosztása révén fejlettebb rendszerek ugyancsak kilátásba kerültek. Ezzel párhuzamosan azonban szomorú hírt is hallhatunk felőlük, ugyanis egy másik almárka, a Scion mindeközben búcsúzik.

Módosítás dátuma: 2016. február 03. szerda, 17:05

Drágulóban az olaj, drágulnak az üzemanyagok is

Nyomtatás

Alig két hete számoltunk be arról hasábjainkon, hogy az olajárak rég nem látott mélységben vannak és folyamatosan csökkennek, azonban a napokban drágulásnak lehettünk szemtanúi, erre reagálva pedig a hazai üzemanyagárak is drágulnak valamelyest.

Még nagyobb lesz a legnagyobb: megveszi a Daihatsut a Toyota

Nyomtatás

Noha a Toyota már eddig is tisztességes tulajdoni hányadot birtokolt a Daihatsu márkában, ezúttal a maradék részt is bekebelezik a japánok – vagyis immáron teljes mértékben a világ legnagyobb gyártójának birtokába kerül a Daihatsu. Az üzlet végérvényesen augusztusban köttetik meg.

Módosítás dátuma: 2016. február 01. hétfő, 19:07

10. oldal / 53