2017. Június 24., Szombat

Frissitve:11:02:08

Legfrissebb:

Gazdaság

Globálisan szárnyal a Volvo - minden téren jobban teljesít a márka

Nyomtatás

A Volvo az XC90-nel kezdte meg nem is olyan régen nagy megújulását, aminek bizony hatalmas tétje volt a márka jövője szempontjából. Mindenki nagy örömére azonban kifejezetten jól sült el a dolog, amit a nagy SUV töretlen sikerei, és az azóta bemutatott S90/V90 páros népszerűsége is jól mutat. Mindez természetesen számok terén is megmutatkozik, hiszen a svéd gyártó előreláthatólag rekordot fog dönteni eladások terén ebben az évben, és a bevételekkel kapcsolatban sem panaszkodhatnak.

Módosítás dátuma: 2016. július 22. péntek, 16:54

Tovább bővíti a győri gyárat az Audi Hungaria

Nyomtatás

Mindig örömmel számolunk be azokról a hírekről, amelyek a Magyarországon is tevékenykedő autógyártók hazai gyárainak, divíziónak a bővítéséről szólnak. Ezúttal az Audi Hungaria adott ki sajtóinformációt egy újabb fontos bővítésről; a közleményt alább olvashatják.

A Samsung a kínai BYD mellé áll

Nyomtatás

A kínai gyártók egyre növekvő térnyerése vitathatatlan, ami ellenében az európai és egyéb márkák már nem tudnak tenni, ellenben valamilyen partneri viszonnyal kölcsönösen profitálhatnak a feltörekvő piacokon való jelenlétből. Ezúttal a koreai Samsung döntött úgy, hogy szintet kíván lépni és ehhez társul a BYD gyártót választotta.

Módosítás dátuma: 2016. július 19. kedd, 16:00

Szerdától ismét csökken a gázolaj ára

Nyomtatás

Július 20-tól, vagyis most szerdától ismét üzemanyagár-csökkenésre számíthatnak az autósok hazánkban, azonban ezúttal csak a gázolaj lesz olcsóbb: a MOL ma bejelentette, hogy bruttó 4 forinttal csökkenti a gázolaj literenkénti árát. A benzin ára nem változik.

Módosítás dátuma: 2016. július 18. hétfő, 18:11

Érdemes várni szerdáig a tankolással – jelentős árcsökkenés lesz

Nyomtatás

A szakértők már a hétvégén megjósolták, hogy jelentős üzemanyagárcsökkenésre számíthatunk a héten, és elemzésük szerencsére be is jött: a MOL ma délelőtt bejelentette, hogy július 13-tól, vagyis most szerdától egészen komoly mértékben csökkenti a legfőbb üzemanyagok árát.

Fél év alatt hazánkban nagyot lépett előre a Toyota

Nyomtatás

A Toyota az év első hat hónapjában a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon az iparág egyik legmagasabb piaci részesedés-növekedését elérve 35,4%-al fokozta értékesítéseit a tavalyi év azonos időszakához képest, aminek köszönhetően két helyet előrelépve a hatodik helyen zárta az első félévet. A növekedés motorját a vállalat által az év első felében bemutatott vadonatúj személyautók adták, a második félévben érkező új haszongépjárművek révén pedig az év hátralévő részében is kitarthat a lendület.

Holnaptól olcsóbb lesz a benzin, de drágul a gázolaj

Nyomtatás

A MOL tegnap bejelentette a legfrissebb, e heti üzemanyagár-változásokat, amelyek ezúttal a megszokottól eltérő tendenciát mutatnak: legyen szó akár drágulásról, akár árcsökkenésről, rendszerint egy irányba szoktak mozdulni az üzemanyagárak, azonban a legfrissebb bejelentés értelmében az egyik üzemanyagfajta olcsóbb lesz, míg a másik kissé megdrágul.

Kutyaszorítóban a VW volt vezére - büntetőeljárás indult ellene

Nyomtatás

Ha valaki azt gondolta volna, hogy a Volkswagen tavaly kirobbant dízelbotránya ilyen gyorsan feledésbe merülhet, az bizony nagyot téved. Ezúttal a gyáriak egykori vezérigazgatója, Martin Winterkorn kerülhet komoly kutyaszorítóba, a német hatóságok ugyanis a hírek szerint büntetőeljárás alá vonták az egykor nagyhatalmú vezetőt.

Módosítás dátuma: 2016. június 21. kedd, 12:50

Németország bekeményít - 2030-tól csak elektromos autók?

Nyomtatás

Elsőre talán nagyon messzinek tűnhet a 2030-as dátum, pedig mindösszesen 14 évről beszélünk, ami annak fényében, hogy Németország vezetése addigra el szeretné érni, hogy kizárólag zéró helyi emissziós négykerekűek kerüljenek újonnan forgalomba, máris sokkal rövidebbnek tűnik. Az elektromos autózás ugyan rendkívül gyorsan fejlődik, mégis nehéz elképzelni, hogy 1,5 évtized múlva egyes országokban már csak elektromos, vagy éppen üzemanyagcellás autók kerülhetnek utcára.

Módosítás dátuma: 2016. június 16. csütörtök, 11:55

Megindult Kecskeméten a frissített Mercedes-Benz CLA gyártása

Nyomtatás

Gondoljunk csak bele: legyünk bárhol az egész világon, ha szembejön velünk egy Mercedes-Benz CLA, biztosak lehetünk benne, hogy azt hazánkban gyártották le – a csillagosok négykerekűje ugyanis csak itt készül, Magyarországon. Nem csoda hát, hogy büszkén jelentették be a németek nemrég, hogy Kecskeméten megindult a frissített CLA és CLA Shooting Brake termelése.

Módosítás dátuma: 2016. június 07. kedd, 15:03

Kiváló eredményekkel ünnepli 25. születésnapját a magyar Suzuki

Nyomtatás

A Magyar Suzuki Zrt. 1976 millió eurós értékesítési árbevételt ért el 2015-ben, ez 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet – derült ki a társaság fennállásának 25. évfordulóját ünneplő sajtótájékoztatón. A cég saját gyártású gépjármű-értékesítése 150 578-ról egy év alatt 181 115-re emelkedett. A Suzuki értékesítési tervei további növekedésről szólnak.

6. oldal / 53