Gazdaság

Bajos dízelek – a dízelmotorok 97%-a lehet érintett a botrányban

Nyomtatás

Lassan elszabadulni látszanak az indulatok a dízelmotorokkal kapcsolatos botrányban: noha a kezdetekben még csupán a Volkswagen TDI erőforrásait illetően merült fel az előírásoknál nagyobb mértékű kibocsátás, ezúttal egy tanulmány sokkal drámaibb képet fest az autóipar vásznára: a dízelmotorok mintegy 97%-a bocsát ki többet a megengedettnél.

Módosítás dátuma: 2016. április 25. hétfő, 15:21

Szerdától 4 forinttal drágul a gázolaj

Nyomtatás

Pontosan egy hete emelte utoljára az üzemanyagárakat a MOL, ma pedig újabb áremelést tett közzé: most szerdától, vagyis április 27-től 4 forinttal emelkedik a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára. A benzin ezúttal nem drágul, ami azt jelenti, hogy a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség csökken.

A németek már most adómentessé tennék az elektromos autókat

Nyomtatás

Nem kell bemutatni olvasóinknak, hogy autó vásárlásakor adók formájában milyen summát kell becsorgatni az állam kasszájába, azonban – ahogy az már több ízben felmerült – ennek elengedésével bizonyos típusok esetében vonzó ajánlat jelenik meg a vásárlók számára. Az elektromos autók adómentessége ezúttal Németországban érvényesülhet.

Módosítás dátuma: 2016. április 22. péntek, 09:23

Számos autógyár is leállt a földrengések miatt Japánban

Nyomtatás

Japánt sajnos idén sem kíméli a természet: a szigetországban múlt csütörtökön és pénteken ismét rendkívül komoly földrengést regisztráltak, amely sajnos ismételten sok, a becslések szerint mintegy 50 emberéletet követelt. A földmozgás epicentruma Japán délnyugati részén fekvő Kunamoto városánál volt, ahol a hírek szerint a Richter-skála szerinti 7-es érték feletti súlyosságot mértek, az utórengések pedig szintén nagyon erősek voltak.

Szerdától tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A MOL a mai nap folyamán közzétette, hogy szerdától ismét drágulásra számíthatnak az autósok a benzinkutakon, vagyis a múlt héten, a gazdasági szakértők által beígért üzemanyagár-emelkedési tendencia beigazolódni látszik.

Péntektől ismét fordul a kocka: drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Sajnos igencsak rövid ideig tartott az üzemanyagárak csökkenési tendenciája: április elején úgy nézett ki, hogy megáll, illetve visszafordul a márciusi jelentős, a benzin esetében például 10 százalékot meghaladó üzemanyagáremelkedés, hiszen néhány forinttal mérséklődtek az árak, azonban most ismét fordul a kocka.

Fókuszban az elektromosság – 5 éven belül 11 konnektoros modell a PSA-tól

Nyomtatás

Az elmúlt években a francia PSA konszern nem számított a maximális profittermelés mintaképének, hiszen sajnos sem a Citroën, sem pedig a Peugeot nem hozta az elvárt eredményeket, azonban a PSA vezetősége a lehető legjobb módszert választotta a pozitívabb jövő irányába: a defenzív magatartás illetve a spórolás helyett a komoly fejlesztésekre voksolt a PSA, ami azt jelenti, hogy a jövőben rengeteg újdonság érkezik.

Módosítás dátuma: 2016. április 08. péntek, 15:44

Franciaországban nyitna gyárat a Tesla? - a lehetőség adott

Nyomtatás

Már régóta hallani híreket arról, hogy a Tesla gyárat szeretne nyitni az öreg kontinensen, ezek a hangok pedig a vadonatúj Model 3 hatalmas sikereinek köszönhetően folyamatosan erősödnek. Hollandiában ugyan már van egy üzeme az amerikai márkának, ám ott csak összeszerelés folyik, de amennyiben nem lankad az érdeklődés, hamarosan valóban új egységet nyithat meg Elon Musk.

Módosítás dátuma: 2016. április 07. csütörtök, 14:02

Péntektől tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Tegnapelőtt megírtuk, hogy az elmúlt hetek komoly áremeléseit (átmenetileg?) megállítva mától a MOL bruttó 2 forinttal csökkentette a benzin, 4 forinttal pedig a gázolaj kiskereskedelmi literárát, ma pedig ismét jó hírrel szolgálhatunk az autósoknak, ugyanis holnapután ismét csökkennek az üzemanyagárak.

Végre vége az áremelésnek: olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj

Nyomtatás

Az elmúlt hetek tendenciája kissé aggodalomra adott okot az üzemanyagárak tekintetében, ugyanis alig nem egészen egy hónap alatt mintegy 10 százalékkal emelkedett a benzin ára, s a gázolaj is jelentősen megdrágult. Azonban szerencsére holnapután megtörik a lendület, és reméljük, hogy a közeljövőben nem tér vissza az elmúlt hetek tendenciája.

Az első negyedév alapján vezeti a hazai piacot a Suzuki

Nyomtatás

A Magyar Suzuki 2247 értékesített gépjárművel és 11,41 százalékos piacrésszel vezeti a magyar újautó-piacot az első negyedévben. A siker motorja továbbra is a Vitara, amelyből a január-márciusi időszakban 1660 kelt el; ezzel a modell az SUV-szegmens abszolút győztese 27,63 százalékos részesedéssel a kategórián belül.

6. oldal / 50