2017. Január 23., Hétfö

Frissitve:09:55:03

Gazdaság

Akkumulátorgyárat létesít hazánkban a Samsung

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre komolyabb teret hódít magának világszerte, így Európában is. Nem véletlen tehát, hogy az olyan elektronikai óriások, mint a Samsung, komolyan rá szeretnének feküdni a villanyos négykerekűekben használatos akkumulátorok gyártására. A dél-koreai vállalat pedig egy hatalmas befektetéssel karöltve hazánkban létesítene üzemet ebből a célból.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 05. hétfő, 15:42

Minden idők legjobb értékesítési eredményét érte el a Jaguar-Land Rover

Nyomtatás

A Jaguar-Land Rover, Nagy-Britannia legnagyobb prémium autógyártója a mai napon bejelentette, hogy fennállásának legjobb hatodik hónapját zárva idén júliusban 44 486 darab gépjárművet értékesített. A minden eddiginél jobb eredmény 34 százalékkal haladja meg a vállalat 2015. júliusi teljesítményét.

Húsz év után először jövedelmező a Lotus

Nyomtatás

Ültek már évekig a babérokat aratgatva, máskor pedig 3-4 tanulmányt mutattak be egyszerre – az elmúlt 20 évben a brit Lotus változatosan tevékenykedett, de egy dologban állandóan teljesített: nem termelt profitot. Ez változott meg most átmenetileg, amely pozitív jövőképet fest az évtizedek óta haldokló márka egére.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 17. szerda, 08:44

Ismét fordul a kocka: drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A MOL mai bejelentésének értelmében most péntektől, vagyis augusztus 12-től kisebb drágulásra számíthatnak az autósok hazánkban az üzemanyagárak tekintetében: mind a benzin, mind pedig a gázolaj literára bruttó 3-3 forinttal lesz drágább.

Hyundai Tucson a bajnok: itt a gyártók első féléves rangsora

Nyomtatás

Nemrég magunk mögött hagytuk a 2016-os esztendő első félét, ami természetesen alkalmat ad a gyártók teljesítményének összehasonlítására. Sok meglepetéssel ugyan nem találkozunk a Focus2Move rangsorában, azonban mindenképp kiemelendő, hogy az új Hyundai Tucson már-már hihetetlen ugrást produkált idén. 2016 első félévében különben összesen világszerte 45,8 millió autó kelt el.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 05. péntek, 13:50

Ismét óriási veszteséggel és ígéretekkel zárta a negyedévet a Tesla

Nyomtatás

Elon Musk, a Tesla vezetője valóban egy zseni. Az elektromos autómárka immár a 13. negyedéve termel masszív veszteséget, ám a befektetők és az ügyfelek továbbra is hisznek benne, továbbra is tolva a márka szekerét az ígéretesebb jövő felé.

Betiltották a VW autóinak forgalmazását Dél-Koreában

Nyomtatás

A Volkswagen konszern több modelljének forgalmazását tiltották be átmenetileg Dél-Koreában, kissé megkésett válaszként az emissziós botrányra. A kormány rendelete 80 típust érint, hozzá pedig 4,5 milliárd forintnyi büntetés is tartozik.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:36

Óriási Mercedes-Benz beruházás Kecskeméten: újabb 2500 munkahely terem

Nyomtatás

A Mercedes-Benz megépíti második gyárát Kecskeméten, amely első-és hátsókerékhajtású személygépjárművek gyártására is alkalmas lesz – tudtuk meg a Mercedes-Benz mai sajtóközleményéből, amit alább olvashatnak.

Módosítás dátuma: 2016. július 29. péntek, 14:53

2016 első féléve alapján a VW a világ legnagyobb gyártója

Nyomtatás

Hiába tépázzák botrányok, a Volkswagen konszern kitartóan menetel világhódító céljai felé, amelyet a legfrissebb eladási adatok is megerősítenek. 2016 első félévében a németek több autót értékesítettek, mint a jó ideje a világ legnagyobb autógyártójaként fellépő Toyota.

Péntektől tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

A MOL ma délelőtt bejelentette, hogy pénteken újabb árcsökkenésre számíthatnak az autósok a hazai benzinkutakon: július 29-től a benzin literje 2, a gázolajé pedig bruttó 3 forinttal lesz olcsóbb. Ez azt jelenti, hogy péntektől a benzin magyarországi kiskereskedelmi literára átlagosan bruttó 326 forint körül, míg a gázolajé 329 forint körül fog alakulni.

Közös akkumulátorgyárat nyithat a BMW, a JLR és a Ford

Nyomtatás

Az autóiparban manapság nem ritka, hogy nagy gyártók dugják össze a fejüket és kötnek szövetségeket, hogy ezzel gyorsítsák a fejlesztéseket – nem mellesleg pedig csökkentsék a költségeket. A hétvégén egy igazán érdekes egyezséggel kapcsolatban merültek fel pletykák, melyek szerint a BMW, a Jaguar Land Rover csoport és a Ford közös akkumulátorgyárat húzna fel az Egyesült Királyságban, ami több százezres kapacitással tudna dolgozni. Mindez logikus lépésnek tűnhet, de egyelőre tagadják, vagy legalábbis nem erősítik meg az egyezséget az érintettek.

Módosítás dátuma: 2016. július 26. kedd, 12:19

2. oldal / 50