2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Gazdaság

Európában előzte be a Tesla a német prémiumokat

Nyomtatás

Azt hiszem, senki nem kételkedik abban, hogy a prémiumok szegmensében a jól ismert német hármas uralkodik Európában. Összességében mindez igaz is, azonban kategóriákra lebontva már lehetnek érdekességek. Ilyen például az is, hogy az elektromos Tesla Model S az öreg kontinensen maga mögé utasította az BMW 7-es és Mercedes-Benz S-osztály párosát a 2017-es eladások tekintetében.

Módosítás dátuma: 2018. február 22. csütörtök, 16:12

Ez a hét is jól kezdődik – szerdától ismét csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

A múlt hét után ismét egy kellemes hétfő délelőttöt köszönthetett az autós társadalom, ugyanis ezúttal is kellemes hírek érkeztek az üzemanyagok árának alakulásáról. Az árcsökkenés mértéke ugyan ismét egy fokkal kisebb lett, mégis örömmel mondhatjuk, hogy a múlt heti 11 és 10 forint után ezen a héten tovább folytatódik a benzin és a dízel átlagárának mérséklődése.

Módosítás dátuma: 2018. február 19. hétfő, 13:43

Pénteken tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Úgy látszik, hogy ez a hét kedvez az autósoknak, már ami az üzemanyagárak alakulását illeti. Bálint-nap alkalmából a benzin ára 7, a gázolajé pedig 6 forinttal csökkent ma, és szerencsére pénteken tovább folytatódik az áresés – és még ha nem is a maihoz hasonló mértékben, de ismét egészen szép összeggel lesznek olcsóbbak.

Módosítás dátuma: 2018. február 14. szerda, 13:45

Egyre nehezebb helyzetben a Maserati – vissza kell venniük a termelést

Nyomtatás

Mostanra sajnos teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) tervei nem jöttek be a Maserati márka új irányba való elindításával kapcsolatban. Az olasz gyártó olyannyira nehéz helyzetben van, hogy minden modelljének gyártását szüneteltetnie kell időről időre, köszönhetően a gyér keresletnek az autóik iránt. Ezúttal egy kompromisszumos megoldást dolgoztak ki, hogy ne kelljen elbocsátaniuk a dolgozóikat.

Módosítás dátuma: 2018. február 08. csütörtök, 12:01

Szerdától csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

A hétfő sokaknak bosszús, de mi igyekszünk mindig a pozitívumokat megfogni a hét elején is. Ilyen például, hogy szerdától mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára csökkenni fog, és bár egyelőre nem rohamléptekkel szalad lejjebb a két üzemanyag átlagára, kezdésnek ez is megteszi, és ha hihetünk a hétvégi előrejelzésnek, pénteken akár további árcsökkenés is jöhet.

Módosítás dátuma: 2018. február 05. hétfő, 18:29

Repül itthon a Suzuki szekere: januárban 1.281 autó talált gazdára

Nyomtatás

A Magyar Suzuki Zrt. kiválóan szerepelt a 2017-es hazai eladások terén: a személyautóknál abszolút elsőként zárt a vállalat, így ismét régi fényében tündököl a gyártás terén több modell esetében is magyar érdekeltségű japán márka. És úgy látszik, hogy idén is folytatódik a remek tendencia, a legfrissebb sajtóanyag értelmében ugyanis az idei év első hónapjában is szárnyal a Suzuki Magyarországon.

Ezen a héten is drágul a benzin

Nyomtatás

Épp az imént írtuk meg az Autó Pulton, hogy most szerdán járnak le a 2017-es megyei, illetve országos autópályamatricák, és szerdai vonatkozásban máris egy újabb, szintén nem annyira vidám hírrel szolgálhatunk az autósoknak, autózóknak, a MOL ugyanis ma bejelentette, hogy január 31-től, vagyis most szerdától ismét megdrágítja a benzint.

Autósok, figyelem: szerdán lejárnak a 2017-es éves és megyei matricák!

Nyomtatás

Bizonyára mindenki pontosan tudja, hogy 2018 január 31-jén, vagyis szerdán éjfélkor járnak le a 2017-es éves illetve megyei úthasználati matricák, azonban ennek ellenére jobbnak láttuk felhívni Olvasóink figyelmét erre, mert sajnos évről-évre rengetegen szaladnak bele az elfelejtett új évi matricavásárlások okán komoly büntetésekbe. Különösen olyan esetekben hajlamosak belefutni az autósok a hibába, ha mondjuk egy téli nyaralásba/síelésbe épp beleesik a január 31-i fordulópont, s mondjuk ‘kifelé’ még érvényes az adott matrica, hazafelé viszont már nem, és a hazaúton, vagy még azelőtt elfelejtik megvásárolni az új magyarországi matricákat.

Közel félmilliós értékesítéssel döntött rekordot a Kia Európában

Nyomtatás

Mindig örömmel adjuk le az autópiac fejlődésével kapcsolatos pozitív híreket, és a tendencia kiváló irányt mutat, az autóipar fokozatosan, évről-évre fejlődik. Legutóbb a Kia küldte ki nekünk európai értékesítési eredményeit, amelyek nagyon szépe számokat takarnak, mi pedig boldogok vagyunk, hogy nem csak a prémiumgyártók, hanem a ‘tömegmárkák’ is felfelé törnek. Lentebb a Kia közleményének kivonatát olvashatják.

Módosítás dátuma: 2018. január 25. csütörtök, 14:51

Ma olcsóbb lett a benzin, de péntektől ismét drágul

Nyomtatás

Tegnapelőtt írtuk meg Olvasóinknak nagy örömmel, hogy ma végre sor kerül(t) az idei első üzemanyagár-csökkenésre, hiszen az elmúlt hetek drágítását követően mától 2 forinttal kedvezőbb a benzin, 4 forinttal pedig a gázolaj kiskereskedelmi literára. Ám az öröm nem tart sokáig, a MOL ugyanis ma bejelentette, hogy most péntektől ‘visszadrágít’, legalábbis ami a benzinárakat illeti.

Szárnyal a BMW Group Magyarország: közel 3.000 eladott autó 2017-ben

Nyomtatás

Alig egy hete számoltunk be az Autó Pulton a BMW csoport nemzetközi sikereiről: a BMW töretlenül tör előre, évről-évre újabb és újabb értékesítési rekordokat felállítva. A vállalatcsoport 2017-ben 2,46 millió új autót adott át ügyfeleinek, és miközben a BMW és a MINI is új abszolút csúcsot könyvelhetett el, a BMW i almárka, a BMW M divízió és a BMW Motorrad is fennállása legeredményesebb esztendejét zárta.

Módosítás dátuma: 2018. január 22. hétfő, 15:35

4. oldal / 61