Gazdaság

A Hyundai megelőzte a Toyotát Európában

Nyomtatás

A bőséges garancia, a kedvező árazás és a jó nyújtott teljesítmény tükrében nem is csoda, de megtörtént: koreai márka lett a legsikeresebb ázsiai forgalmazó Európában. A Hyundai rohamos fejlődésének köszönhetően körbeautózta az egyre szürkébben teljesítő Toyotát.

Módosítás dátuma: 2010. november 24. szerda, 11:09

Szerdától csökken a benzin ára

Nyomtatás

Két forinttal csökken a benzin ára a hazai töltőállomásokon szerdától, a gázolaj ára nem változik - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 341 forint lesz, a gázolajé 330 forint marad.

A múlt héten a benzin és a dízel ára is 6-6 forinttal növekedett, ám mivel a múlt héten csökkent a késztermékek tőzsdei jegyzésára, ez okozhatja az e heti árcsökkenést.

Idén összesen - a szerdai árcsökkenés figyelembe vételével - 27 forinttal nőtt a benzin, és 34 forinttal emelkedett a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon. Bioetanolt (E85) 250 forintos, míg autógázt 198 forintos átlagos áron tankolhatunk. A töltőállomások árai között akár 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak az autósok.

Módosítás dátuma: 2010. november 22. hétfő, 13:43

Rosszul fogy a kínai: jó időre kivonul Európából a Brilliance

Nyomtatás

A hírek szerint a kínai Brilliance autógyártó egyelőre félretette azon terveit, melyek az Európai Unió piacára való sikeres betörést célozták volna. Néhány évvel ezelőtt az ADAC -, mely Németország és Európa legnagyobb autós klubja is egyben - töréstesztet végzett egy Brilliance járművel, ami a jelentések szerint egyetlen egy csillagot sem kapott volna a hivatalos Euro NCAP próbán.

Módosítás dátuma: 2010. november 23. kedd, 01:40

A Fiat visszavásárolná a Ferrari részvényeit Abu Dhabiból

Nyomtatás

Az elmúlt öt évben úgy tűnt, hogy a Ferrari kapcsolata egyre gyümölcsözőbbé válik az Abu Dhabi emirátusának tulajdonában lévő Mubadala Fejlesztési Vállalattal.

Módosítás dátuma: 2010. november 16. kedd, 01:00

Ismét durva áremelkedés a benzinkutakon!

Nyomtatás

Hat-hat forinttal emelkedik mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon. Így a benzin országos átlagos ára 342 forintra nő, míg a gázolajé 329 forint lesz.

Továbbra is veszteséget termel a Chrysler a Fiat csoportnak

Nyomtatás

A hatalmas mélyzuhanás után némi változás következett be a Chrysler csoport pénzügyi helyzetében, de az őt birtokló Fiatnak még így sem húzódhat mosolyra a szája: az amerikai márka a harmadik negyedévben még mindig 84 millió dollár nettó veszteséget okozott a konszernnek.

Gazdaságilag szárnyal a Rolls-Royce és a MINI

Nyomtatás

A BMW virágzó brit márkái miatt hatalmas profittal zárja a harmadik negyedévet, a tavalyi évhez képest tizenegyszeres növekedést elérve. A prémiumgyártók mostanában amúgy is a rivaldafényben tündökölhetnek, de a rohamosan fejlesztő BMW-nek még több jut a reflektorok fényéből: az amerikai és a kínai kereslet megélénküléséből riválisaihoz képest jobban profitál a márka.

Újra olcsóbb lesz a benzin

Nyomtatás

Két forinttal csökken a benzin ára - a hétfői munkaszüneti nap miatt ezúttal csütörtökön - a hazai töltőállomásokon.

Módosítás dátuma: 2010. november 02. kedd, 14:20

Kínai partnerre éhes a Jaguar

Nyomtatás

Carl-Peter Forster, a Tata vezetője a napokban arról számolt be, hogy a Jaguar már egy lehetséges kínai partnerrel tárgyal.

Módosítás dátuma: 2010. október 28. csütörtök, 07:36

Némileg csökken a benzin ára

Nyomtatás

Szerdán két forinttal csökken a benzin ára a hazai töltőállomásokon, a gázolaj ára változatlan marad

Drágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj

Nyomtatás

Négy forinttal emelkedik a benzin ára a hazai töltőállomásokon szerdától, a gázolaj ára viszont 3 forinttal csökken - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését.

50. oldal / 56