2017. Június 24., Szombat

Frissitve:11:02:08

Legfrissebb:

Gazdaság

Tőzsdére ment a Tesla – 41 % az első nap

Nyomtatás

A Tesla Motors részvényeinek jegyzése ezen a héten, kedden kezdődött, mivel a cég papírjait ezentúl az amerikai Nasdaq tőzsdén adják-veszik.

Bioetanol – itassuk autónkat szesszel!

Nyomtatás

Manapság az iparban, de főként a közlekedésben rendkívül fontos kérdés a környezetszennyezés, valamint a jövőben használatos üzemanyagtípus, ugyanis a föld kőolajkészletei kimerülőben vannak. Az említett két probléma ötvözött megoldását jelenthetik a bioüzemanyagok, például a bioetanol.

Módosítás dátuma: 2010. július 01. csütörtök, 10:16

Szerdától ismételten drágábban tankolhatunk

Nyomtatás

2 forinttal emelkedik a benzin, és 5 forinttal nő a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 345 forintra, míg a gázolajé 330 forintra nő.

Déja vu: emelkedik az üzemanyagok ára!

Nyomtatás

Két forinttal emelkedik a benzin, és három forinttal nő a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 342 forintra, míg a gázolajé 325 forintra nő.

Szerdától ismételten drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A holtankoljak.hu legfrissebb értesülései szerint szerdától újra emelkedik mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára. A két üzemanyagfajta literjéért egyaránt 4-4 forinttal kell majd többet fizetni. Az árváltozás egyébként egyértelműen a forint múltheti, nagymértékű gyengülésének tudható be.

Vesztesége ellenére is helyzeti fölényben a Tesla

Nyomtatás

A Tesla atyja, Martin Eberhard kiváló elme. Az elektromos hajtású sportautó ötlete alig 10 éve született meg a fejében, amikor egy digitális könyvolvasó berendezés kapcsán közelebb került az újratölthető lítium-ion akkumulátorokhoz, és az energiacellákból sikerült 20 óra működési időtartamot kifacsarnia. Miután első vállalkozását sikerült eladnia, úgy döntött, hogy

Módosítás dátuma: 2010. június 07. hétfő, 13:16

Egy korszak lezárul: a Ford véget vet a Mercurynak

Nyomtatás

Nincs mese, a világgazdasági válság még mindig szedi áldozatait. A Ford pedig úgy néz ki, hogy a GM lábnyomaiban lépked (a General Motors az utóbbi hat évben ugyanis négy márkáját volt kénytelen eltörölni a föld színéről, 2004-ben az Oldsmobile-t, 2009-ben a Pontiacot, 2010-ben pedig a Saturnt és a Hummert), mivel a döntés végleges a Mercuryval kapcsolatban is: totális leépítés, végül a márka megszűntetése.

A Porsche család viszálykodása Euró milliárdokkal

Nyomtatás

Történetünk 1875 szeptember 3-án kezdődik, amikor is egy új korszak kezdődött egyetlen ember megszületésével. Ez a dátum ugyanis olyasvalaki születését jelzi, aki nélkül az autóipar minden bizonnyal egészen más mederbe terelődött volna. Ferdinand Porsche tagadhatatlanul egy zseni volt, akinek elméje Leonardo da Vinciéhez fogható lehet, és akit joggal hívhatunk reneszánsz embernek.

Módosítás dátuma: 2010. május 31. hétfő, 11:47

A Pirelli a Formula-1-be megy

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint a Pirelli lesz a 2011-es Formula-1 szezon hivatalos abroncsbeszállítója. Az olasz gumigyártó a Michelinnel éles küzdelemben igyekezett leváltani a Bridgestone-t, ám végül előbbi kerekedett felül – legalábbis a csapatok szövetségének (FOTA) döntése alapján.

Csütörtöktől végre mérséklődnek az üzemanyagárak!

Nyomtatás

A holtankoljak.hu legfrissebb értesülései szerint a sokszoros emelést követően végre csökkenni fog valamelyest ezen a héten a benzin, valamint a gázolaj piaci ára. A benzin literje 6, a gázolajé pedig 5 forinttal lesz olcsóbb csütörtöktől. A szokásos, szerdánkénti árváltozás a hétfői munkaszüneti nap miatt csúszott csütörtökre.

Tovább drágul az üzemanyag

Nyomtatás

A holtankoljak.hu legfrissebb értesülései újra emelkedik az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon. A benzin ára kettő, míg a gázolajé három forinttal nő. A benzin országos átlagára így 342, a gázolajé pedig 323 forint lesz szerdától.

Módosítás dátuma: 2010. május 10. hétfő, 18:37

50. oldal / 53