Gazdaság

Montezemolo elhagyja a Fiat trónt

Nyomtatás

Luca di Montezemolo lemondott a Fiat elnöki székéről, viszont a Ferrari vezetőjeként tovább folytatja tevékenységét. A hivatalos közlemény szerint a visszalépés oka egyszerűen annyi, hogy a 2010-2014-es üzleti tervezet megalkotásával elvégezte a feladatát.

Emelkednek az európai autóeladások

Nyomtatás

 

Kiút a válságból, vagy csak átmeneti fellendülés? Egyelőre nem tudni, ám annyi biztos, hogy egész komoly, 10,8 százalékos emelkedést produkált az európai autópiac márciusban.

Vezet a Ford Fiesta, második a Volkswagen Golf

Nyomtatás

Érdekes eredmény született a 2010-es év első negyedévét tekintve, ugyanis az európai újautó-eladásokat eddig vezető Volkswagen Golfot túlszárnyalta a Ford hasonló kaliberű négykerekűje, a Fiesta. A kimutatások egyébként a JATO Dynamics jóvoltából készültek.

2014-ig teljes modellpalettáját leváltja a Smart

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint – amelyekről a tegnapi nap során a Daimler-Benz vezérigazgatója számolt be egy sajtótájékoztató során – a cégóriás mini autókat gyártó márkájának mérnökei már gőzerővel dolgoznak a Smart modellpalettájának teljes megújításán.

Továbbra is a BMW a legsikeresebb prémium autógyártó

Nyomtatás

A legfrissebb adatok szerint a globális eladásokat nézve továbbra is a BMW vezet a prémium szegmensben – legalábbis az idei év első negyedévében.

A Renault és a Daimler is szövetséget köt

Nyomtatás

Úgy tűnik, az autóipari válság leküzdésére az egyik legjobb módszer a stratégiai szövetség, hiszen a technológia közös használata és a tevékenységek összehangolása révén nagymértékű költségcsökkentést lehet elérni. Ennek jegyében a Volkswagen és a Suzuki után ezúttal a

Módosítás dátuma: 2010. április 07. szerda, 06:46

Csütörtöktől tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Hova drágulnak az üzemanyagok?? - azt hiszem, hogy mindenki teljesen jogosan teheti fel a kérdést, bár az elmúlt néhány hónap tendenciáját figyelembe véve vélhetően senki sem lepődik meg azon, hogy ezen a héten újra emelkedik a benzin és a gázolaj literenkénti ára.

"A Maybach nem eladó"

Nyomtatás

Korábban már elmélkedtünk a Maybach borús jövőjéről a hamarosan érkező ráncfelvarrás apropójából, azonban a neves gyártó körül még mindig tisztázatlan események folynak.

Módosítás dátuma: 2010. március 31. szerda, 07:37

Legördült a félmilliomodik 500-as Fiat a gyártósorról

Nyomtatás

A Fiat legendás 500-as modelljének második, „retró” generációjának gyártása elérkezett első igazi mérföldkövéhez, az olasz cég ugyanis ezen a héten ünnepelte a félmilliomodik új 500-as legyártását. Ezt a tisztességes darabszámot ráadásul a Fiat igen gyorsan elérte, hiszen a piaci startot követően – a válság ellenére – mindössze

Szerdától ismét drágul a benzin

Nyomtatás

Az MTI értesülései szerint a MOL március utolsó napjától, vagyis most szerdától ismételten emeli a benzin nagykereskedelmi árát. A (95-ös) benzin literje így átlagosan 333 forintra emelkedik (ez az érték új történelmi csúcsot jelent). Az elmúlt alig több mint egy hónap alatt (pontosan február 24. óta) egyébként a benzin ára nem kevesebb, mint 15 forinttal lett magasabb. A gázolaj ára nem változik; egy liter "dízelért" átlagosan továbbra is 306 forintot kell a kutaknál hagyni. Természetesen a mostani emelést is a piaci folyamatokkal magyarázzák az illetékesek. 

Hibridhajtást kap a Toyotától a Mazda

Nyomtatás

A mai nappal a Toyota Motor Corporation és a Mazda Motor Corporation megállapodást írt alá a Priusban használt hibrid technika átvételéről.

Módosítás dátuma: 2010. március 30. kedd, 06:47

56. oldal / 58