Gazdaság

Kövér profittal nyitja az évet a Ford

Nyomtatás

A Ford mai hivatalos bejelentése szerint jól megy a szekér, ugyanis az első negyedév 2,1 milliárd dollár profitot hozott, mintegy 50 százalékkal megdöntve az előzetes várakozásokat (és 3,5 milliárdnyit javítva az előző időszak hasonló értékén).

Kitárulkozott a Fiat – nyilvánosságra került az ötéves terv

Nyomtatás

Ahogy tegnap már elárultuk, a távozó Montezemolo helyett Sergio Marchionne leplezte le a Fiat rendkívül részletes jövőbeli terveit. Világhódítás, hat millió autó és a Chrysler felturbózása – csupán erre vállalkozik a gyártó 3,5 év alatt.

Montezemolo elhagyja a Fiat trónt

Nyomtatás

Luca di Montezemolo lemondott a Fiat elnöki székéről, viszont a Ferrari vezetőjeként tovább folytatja tevékenységét. A hivatalos közlemény szerint a visszalépés oka egyszerűen annyi, hogy a 2010-2014-es üzleti tervezet megalkotásával elvégezte a feladatát.

Emelkednek az európai autóeladások

Nyomtatás

 

Kiút a válságból, vagy csak átmeneti fellendülés? Egyelőre nem tudni, ám annyi biztos, hogy egész komoly, 10,8 százalékos emelkedést produkált az európai autópiac márciusban.

Vezet a Ford Fiesta, második a Volkswagen Golf

Nyomtatás

Érdekes eredmény született a 2010-es év első negyedévét tekintve, ugyanis az európai újautó-eladásokat eddig vezető Volkswagen Golfot túlszárnyalta a Ford hasonló kaliberű négykerekűje, a Fiesta. A kimutatások egyébként a JATO Dynamics jóvoltából készültek.

2014-ig teljes modellpalettáját leváltja a Smart

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint – amelyekről a tegnapi nap során a Daimler-Benz vezérigazgatója számolt be egy sajtótájékoztató során – a cégóriás mini autókat gyártó márkájának mérnökei már gőzerővel dolgoznak a Smart modellpalettájának teljes megújításán.

Továbbra is a BMW a legsikeresebb prémium autógyártó

Nyomtatás

A legfrissebb adatok szerint a globális eladásokat nézve továbbra is a BMW vezet a prémium szegmensben – legalábbis az idei év első negyedévében.

A Renault és a Daimler is szövetséget köt

Nyomtatás

Úgy tűnik, az autóipari válság leküzdésére az egyik legjobb módszer a stratégiai szövetség, hiszen a technológia közös használata és a tevékenységek összehangolása révén nagymértékű költségcsökkentést lehet elérni. Ennek jegyében a Volkswagen és a Suzuki után ezúttal a

Módosítás dátuma: 2010. április 07. szerda, 07:46

Csütörtöktől tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Hova drágulnak az üzemanyagok?? - azt hiszem, hogy mindenki teljesen jogosan teheti fel a kérdést, bár az elmúlt néhány hónap tendenciáját figyelembe véve vélhetően senki sem lepődik meg azon, hogy ezen a héten újra emelkedik a benzin és a gázolaj literenkénti ára.

"A Maybach nem eladó"

Nyomtatás

Korábban már elmélkedtünk a Maybach borús jövőjéről a hamarosan érkező ráncfelvarrás apropójából, azonban a neves gyártó körül még mindig tisztázatlan események folynak.

Módosítás dátuma: 2010. március 31. szerda, 08:37

Legördült a félmilliomodik 500-as Fiat a gyártósorról

Nyomtatás

A Fiat legendás 500-as modelljének második, „retró” generációjának gyártása elérkezett első igazi mérföldkövéhez, az olasz cég ugyanis ezen a héten ünnepelte a félmilliomodik új 500-as legyártását. Ezt a tisztességes darabszámot ráadásul a Fiat igen gyorsan elérte, hiszen a piaci startot követően – a válság ellenére – mindössze

58. oldal / 60