2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Gazdaság

A Bentley bioetanolra vált

Nyomtatás

A legfrissebb információk szerint a Bentley igazgatója a napokban egy interjú keretén belül elmondta, hogy a patinás márka teljes Continental modellsorozatának motorjai úgynevezett flex-fuel, azaz flexibilis üzemanyag-technikával lesznek ellátva.

Módosítás dátuma: 2010. március 15. hétfő, 09:59

Mélyponton az európai autógyártás

Nyomtatás

Bár sokan érzik a pénzügyi válság hatását, valójában csak kevesek vannak tisztában azzal, hogy még mindig nagyon érzékenyen érinti az autóipart.

Elsőkerékhajtásos mini-BMW érkezik! - frissítve

Nyomtatás

Már korábban is volt arról szó, hogy a bajor autógyártó a jövőben valószínűleg egy kiskategóriás modellel bővíti palettáját, mely méretét tekintve a MINI és az 1-es sorozat között helyezkedne el. Most úgy néz ki, hogy a BMW vezetősége zöld

Módosítás dátuma: 2010. március 18. csütörtök, 11:42

Bajban van a Lamborghini?

Nyomtatás

A sportautó-gyártók számára nagyon kemény év volt 2009. Annak ellenére, hogy 2008-ban történelmének legtöbb autóját adta el, az ébredő pénzügyi válság következtében a Lamborghini eladásai 37,7 százalékkal csökkentek.

Módosítás dátuma: 2010. március 10. szerda, 10:07

Új vezér a Peugeot-nál

Nyomtatás

A Peugeot átstrukturálta menedzsmentjét, és új vezérigazgatót nevezett ki annak érdekében, hogy elérje 2015-ös céljait. A francia márka képzeletbeli trónját az 51 éves Vincent Rambaud foglalja el, aki korábban a márka latin-amerikai központjáért volt felelős.

Módosítás dátuma: 2010. március 09. kedd, 11:31

Késleltetheti új modelljei érkezését a Toyota

Nyomtatás

Annak érdekében, hogy a jövőben a gáz-, és fékpedállal kapcsolatos meghibásodásokhoz hasonló incidenseket elkerülje, a Toyota késleltetheti új modelljei piacra dobását a szigorú minőségi ellenőrzések miatt.

Szoros együttműködés a Mitsubishi és a PSA között

Nyomtatás

Egy friss, hivatalos sajtóközlemény szerint a Mitsubishi és a PSA (Peugeot – Citroën) között az elkövetkező években az eddiginél szorosabb együttműködés várható; a három márka a fejlesztések költségének csökkentése érdekében a jövőben közös alapokat használ majd az új modellek esetében, a hajtásláncok terén pedig szintén számos

Módosítás dátuma: 2010. március 07. vasárnap, 14:17

Új belépőmodellt készít a Jaguar?

Nyomtatás

Ravi Kant, a Tata alelnökének elmondása szerint a Jaguar és a Land Rover a jövőben a gyorsabb modellfejlesztésre fókuszál, amelynek eredményeként rövidesen több

Módosítás dátuma: 2010. március 05. péntek, 09:52

Vége: a Hummer gyár bezárja kapuit

Nyomtatás

A GM hivatalosan is bejelentette, hogy beszünteti a sokak által kedvelt Hummer terepjárók előállítását, és egyúttal megkezdi a márka felszámolását is. Döntésük fő oka az volt, hogy a kínai Sichuan Tengzhong Nehézipari Szervezettel több hónapon át tartó tárgyalássorozat során sem sikerült megegyezniük Hummer leányvállalatuk adás-vételéről.

Módosítás dátuma: 2010. február 26. péntek, 10:30

Ismét drágul az üzemanyag

Nyomtatás

Az MTI értesülései szerint a MOL szerdától 6 Ft-tal növeli mind a benzin, mind pedig a gázolaj nagykereskedelmi árát, így a benzin literje átlagosan 324 (ez az érték új történelmi csúcsot jelent), a gázolajé pedig 300 Ft lesz. A mostani emelést is a piaci folyamatokkal magyarázzák. 

Módosítás dátuma: 2010. február 22. hétfő, 21:27

Megmenekült a Saab

Nyomtatás

Január 26-án az amerikai General Motors és a holland Spyker Cars kötelező érvényű megállapodást kötött a Saab jövőjével kapcsolatban. Hosszas tárgyalás után végre meg tudott egyezni a két fél, így immár biztossá vált, hogy a

Módosítás dátuma: 2010. február 22. hétfő, 01:03

60. oldal / 61