2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Gazdaság

Hatalmas beruházással növelné eladásait a Mitsubishi

Nyomtatás

A korábban szebb napokat is megélt Mitsubishi igencsak el van tűnve mostanában – legalábbis Európában –, és ezen a néha-néha bemutatott új, látványos koncepcióautók sem segítenek igazán. Az Eclipse Cross-szal egy időre ismét felfigyelhetnek majd a japán gyártóra az emberek, de az illetékesek tudják, hogy egy új modellnél nagyobb változtatásokra lesz szükség, éppen ezért hatalmas tőkeinjekcióval kívánják vonzóbbá tenni a márkát.

Módosítás dátuma: 2017. október 18. szerda, 15:16

Két éve tért vissza hazánkba a LADA – 2000 autó kelt el azóta

Nyomtatás

A LADA 2015-ben tért vissza hazánkba, és ez idő alatt a 2000-es határt az értékesített autók száma. Az orosz márka annak köszönheti népszerűségét, hogy olcsó autóival sok ember számára tette lehetővé az újautó-vásárlást és máig sokakban ébreszt nosztalgikus élményeket. A LADA modellek ugyan számos fejlesztésen mentek keresztül az elmúlt évtizedekben, és bár bőven van még hova fejlődni, azon fontos jellemzőik, hogy strapabírók, megbízhatók és megfizethetők, megmaradtak.

Módosítás dátuma: 2017. október 06. péntek, 13:54

A VW féltékeny a Škoda eredményeire – helyretennék a cseheket

Nyomtatás

Az óriáskonszernek megjelenésével szépen lassan az autóipar szótárába is beférkőzött a kannibalizmus kifejezés, ami arra utal, hogy az több gyártóból álló csoportokban az egyik márka a másik elől vesz el vásárlókat – noha egy cégen belül is beszélhetünk hasonlóról, ha vannak hasonló közönséget megszólító modellek. A Volkswagen konszernen (röviden VAG) belül is vannak „problémák” ezek a téren, ugyanis a Škoda egyre szebb számokat produkál, ami bizony féltékenységet keltett a Volkswagen vezetőségében.

Módosítás dátuma: 2017. október 05. csütörtök, 17:54

Pénteken tovább nő a különbség a benzin és a gázolaj ára között

Nyomtatás

Ma már távolodott egymástól a gázolaj és a benzin ára, és úgy látszik, pénteken is megismétlődik ez: ezúttal nem a dízel lesz drágább, hanem a benzin lesz olcsóbb, méghozzá 2 forinttal. Az olló ezzel ismét nyílik, és immár 16 forint lesz a különbség literenként a két üzemanyag literenkénti átlagára között. Ez azt jelenti, a benzin literenkénti átlagára 347 forintra csökken, míg a gázolajért továbbra is 363 forintot kell majd fizetnünk.

Módosítás dátuma: 2017. október 05. csütörtök, 14:55

Szerdán tovább nyílik az olló a benzin és a gázolaj ára között

Nyomtatás

Múlt héten szépen kinyílt az olló a benzin és a gázolaj ára között között: míg a dízel ára két lépcsőben összesen 6 forinttal emelkedett, addig a hagyományosabb üzemanyag ára 2 forinttal csökkent, ezzel  10 forintra növelve a különbséget. A helyzet pedig tovább fokozódik a héten, ugyanis szerdától ismét drágul a gázolaj, méghozzá 4 forinttal.

Módosítás dátuma: 2017. október 02. hétfő, 13:38

A jövőben minden Opel PSA motort használ majd – veszélyben a magyar gyár?

Nyomtatás

Az Opelt nemrég teljes egészében felvásárolta a PSA csoport, és bár a villámosok akkor még foggal-körömmel ragaszkodtak hozzá, hogy autóik továbbra is vérbeli német négykerekűek lesznek, azóta már egyértelművé tették a franciák, amit korábban is gondoltunk: a jövőben az összes Opel modell PSA alapokra épül majd, és az erőforrások is a franciáktól fognak érkezni. Ezzel azonban sok munkahely veszélybe kerülhet.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 13:58

Holnaptól 10 forinttal olcsóbb lesz a benzin, mint a gázolaj

Nyomtatás

A MOL tegnap bejelentette a második árváltozást is erre a hétre: hétfőn arról informáltak bennünket az illetékesek, hogy szerdától (vagyis tegnaptól) 2 forinttal csökken(t) a benzin kiskereskedelmi ára, míg a gázolajé 3 forinttal emelkedik (emelkedett), a mai hír értelmében pedig péntektől, vagyis szeptember 29-től a benzin ára nem változik, a gázolaj viszont további 3 forinttal drágul.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 28. csütörtök, 14:46

A Jaguar új márkákat vásárolna – az Alfa Romeo is szóba jöhet

Nyomtatás

Korábban is beszámoltunk már róla, hogy az FCA csoport tulajdonosai egyben, vagy akár darabokban, de könnyen túladhatnak a konszernen és annak márkáin. Legutóbb a Hyundai és néhány kínai vállalat került szóba, most azonban a JLR csoport kerülhet képbe, ugyanis a hírek szerint a növekvő eladásoknak hála a Jaguar és a Land Rover újabb – kifejezetten prémium vagy luxus – márkák bekebelezését tervezi, és az Alfa Romeo és a Maserati éppen kapóra jöhet nekik.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 11:09

A Hyundai az FCA felvásárlásával lenne a világ legnagyobb gyártója?

Nyomtatás

Az autózás világában egyre kevesebb „anyacég” van, és egyre több óriáskonszern jön létre – szinte már alig tudunk olyan márkát mondani, amelynek ne lenne egy vagy akár több testvérmárkája is tulajdonosi szinten. A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) már önmagában is több gyártót tömörít, de hamarosan továbbadhatnak rajta, ezzel egy még nagyobb csoportot léterhozva. A legújabb hírek szerint pedig a Hyundai is érdeklődik az FCA iránt – sőt, mi több, az FCA segítségével lennének a világ legnagyobb gyártói a koreaiak.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 10:41

Új vezérigazgató az Opel Southeast Europe élén

Nyomtatás

Új vezérigazgató került az Opel Southeast Europe (OSE) élére. Dr. Enrico De Lorenzi ezen a poszton Dr. Wolf Károlyt váltja, aki továbbra is marad az OSE kötelékében, de a továbbiakban egy speciális projekten dolgozik. De Lorenzi Úr egy kötetlen beszélgetés keretében találkozott a szakújságírók egy csoportjával - többek között velünk is és a bemutatkozás után Opel Southeast Europe regionális kereskedelmi szervezet tevékenységéről beszélt.

Ezekkel a szabályokkal válnak fizetőssé az elektromos töltőpontok

Nyomtatás

Az elektromos autózásnak egyelőre még nagy előnye, hogy többek között hazánkban is rengeteg ingyenes töltőpont áll a tulajdonosok rendelkezésére – legalábbis Budapesten. A technológia folyamatos terjedésével azonban egyértelmű, hogy ezeket hamarosan fizetőssé kell majd tenni, és ezzel kapcsolatban a Kormány már ki is adott egy rendeletet, amely július 15-én hatályba is lépett.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 06. szerda, 13:54

7. oldal / 61