2017. Augusztus 21., Hétfö

Frissitve:09:34:44

Gazdaság

Német válasz: betiltanák az olasz autók forgalmazását

Nyomtatás

A dízelbotrány egyre mélyebbre hatol, az eleinte az egész ügyért indokolatlanul egyedülálló módon meghurcolt Volkswagent követően egyre több márkáról derül ki, hogy nem képes teljesíteni az adott normákat. Korábban az olaszok már fenyegetőztek a VW modellek itáliai forgalmazásának betiltásával, s ezúttal a németek válaszolnak hasonlóképpen: Németországból kitiltanák a Fiat Chrysler termékeit.

Módosítás dátuma: 2016. május 24. kedd, 16:22

Jelentősen drágulnak holnaptól az üzemanyagok

Nyomtatás

Sajnos holnaptól folytatódik az üzemanyagok áremelkedése, ráadásul pénteken rögtön jelentős drágítással indít (folytat?) a MOL: a tegnapi bejelentés értelmében mind a benzin, mint pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára bruttó 9-9 forinttal fog emelkedni.

A Nissan felvárásolja a Mitsubishit?

Nyomtatás

A Mitsubishi most nincs túl jó helyzetben, mert annak ellenére, hogy eladások terén kitartóan fejlődnek, nemrég kiderült, hogy a Volkswagenhez hasonlóan ők is csaltak, méghozzá a fogyasztási adatokkal kapcsolatban – igaz, ez csak néhány Japánban forgalmazott kisautóra vonatkozott. Ezt kihasználva egyes információk szerint úgy tűnik, hogy a Nissan döntő részesedést vásárolna a gyémántos márka értéket veszített részvényeiből.

Módosítás dátuma: 2016. május 12. csütörtök, 13:01

Jó hír az autósoknak: holnaptól olcsóbban tankolhatunk

Nyomtatás

A MOL által tegnap bejelentett, és holnaptól érvénybe lépő üzemanyagárcsökkenésben nem is az a legfontosabb, hogy mennyit spórolhatunk, hiszen csak relatíve elenyésző mértékben mérséklődik az üzemanyagok ára, azonban a tendencia mindenképp örvendetes, még ha átmeneti is – merthogy az elmúlt hetekben szinte kivétel nélkül drágulást bejelentő hírekről hallhattunk.

Lengyelországban új motorgyárral bővít a Mercedes

Nyomtatás

A Daimler a napokban hivatalosan bejelentette legfrissebb fejlesztési tervit, amelyekben többek között egy vadonatúj lengyelországi motorgyár is szerepelt. A beruházás óriási, konkrétan 500 millió eurós projektről van szó.

Két éven belül megötszörözi eladásait a Tesla

Nyomtatás

A Tesla márkát eddig sem kellett félteni, ha ambiciózus tervekről volt szó, igaz, a nagyratörő vállalkozás mindig is a márkavezető, Elon Musk igazi hajtóerejét jelentette. Az elektromos autógyártó legfrissebb bejelentése alapján az idei évben 80-90 ezer jármű készül majd náluk, miközben mindössze két esztendő múlva ennek többszöröse.

Mindenható - Sergio Marchionne lett a Ferrari vezérigazgatója is

Nyomtatás

Az olasz autógyártásban nagy változások történtek az elmúlt időszakban. Még ha új modellek nem is tükrözik a jelentősen átalakított struktúrát, a személyi változások alapos szemléletváltást helyeznek előtérbe. A Fiat Chrysler Automobiles néven futó konszern vezére, Sergio Marchionne immáron a Ferrari vezérigazgatói pozícióját is bekebelezte.

Módosítás dátuma: 2016. május 03. kedd, 15:15

Szerdától tovább emelkednek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Az olaj hordónkénti árának jelentős emelkedését nem meglepő módon a hazai üzemanyagárak is lekövetik, ennek értelmében a MOL ismételten áremelést jelentett be: szerdától a benzin bruttó literára 3, míg a gázolajé 4 forinttal emelkedik.

További 185 milliárdot ruház be a Mercedes-Benz Kecskeméten

Nyomtatás

Új generációs kompakt autókat is gyárt majd a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A Daimler AG 2018-ig 185 milliárd forintot fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a hazai telephelyen. Az új karosszériaüzem felépítése mellett hatékony és innovatív berendezések telepítése is megvalósul.

Alumínium-újrahasznosítással óvja környezetünket a Jaguar

Nyomtatás

Nem kell hozzá nagy tudomány, hogy megállapítsuk: egy autó előállítása rengeteg energiát és nyersanyagot emészt fel. Az igencsak összetett és bonyolult folyamat során ráadásul rengeteg drága és hasznos matéria megy kárba, ami egyrészt pazarlás, másrészt a környezetünknek sem tesz jót. A Jaguárnál azonban erre is gondoltak, amikor elkezdték gyártani az alumínium karosszériával rendelkező XE-t, az eredményeik pedig magukért beszélnek.

Módosítás dátuma: 2016. április 28. csütörtök, 15:32

Holnaptól tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A jó hír az, hogy az üzemanyagok közötti árkülönbség nem változik, azonban sajnos nem azért, mert a MOL érintetlenül hagyná az árakat, hanem mert azonos mértékben drágítja a két fő üzemanyagfajtát: most péntektől, vagyis holnaptól 2-2 forinttal kell majd többet fizetniük az autósoknak mind a benzin, mind pedig a gázolaj literjéért.

8. oldal / 54