Gazdaság

Drágulóban az olaj, drágulnak az üzemanyagok is

Nyomtatás

Alig két hete számoltunk be arról hasábjainkon, hogy az olajárak rég nem látott mélységben vannak és folyamatosan csökkennek, azonban a napokban drágulásnak lehettünk szemtanúi, erre reagálva pedig a hazai üzemanyagárak is drágulnak valamelyest.

Még nagyobb lesz a legnagyobb: megveszi a Daihatsut a Toyota

Nyomtatás

Noha a Toyota már eddig is tisztességes tulajdoni hányadot birtokolt a Daihatsu márkában, ezúttal a maradék részt is bekebelezik a japánok – vagyis immáron teljes mértékben a világ legnagyobb gyártójának birtokába kerül a Daihatsu. Az üzlet végérvényesen augusztusban köttetik meg.

Módosítás dátuma: 2016. február 01. hétfő, 18:07

2015-ben a Toyota volt a világ legnagyobb autógyártója

Nyomtatás

A világ elsőszámú autógyártójának címéért mindig is nagy verseny folyt, azonban az utóbbi években a Toyota bizonyított, s idén is ők söpörték be a legtöbb autót értékesítő márkának szóló díjat – a japánok ezzel a diadallal sorba a negyedik elsőséget ünnepelhetik, miközben a többiek lemaradni látszanak.

Módosítás dátuma: 2016. január 28. csütörtök, 13:38

Meglepő Fordulat: a Ford kilép a japán és az indonéz piacról

Nyomtatás

Számunkra irreleváns, azonban mégis egészen meghökkentő hírt tett közzé a mai nap folyamán a Ford: az amerikai központ bejelentette, hogy kilép a japán és az indonéz piacról. A meglepő lépés oka meglehetősen egyszerű és természetesen gazdasági tényezőkre vezethető vissza: a ’kékoválos’ márka egyszerűen nem szerepelt jól a két országban, és a szakértők a jövőre nézve is gyenge számokat prognosztizáltak.

Szárnyal a Lada Magyarországon – 1 hónap alatt 100 eladott autó

Nyomtatás

Sokan kicsit szkeptikusan és ironikusan fogadták a LADA hazai piacra való visszatérését, azonban a Lada Hungary merész ötlete beigazolódni látszik. Épp egy hónapja, december 17-én számoltunk be a hivatalos piaci startról és arról, hogy még aznap megnyitja kapuit az érdeklődők előtt az ország 9 márkakereskedése, az elmúlt hónapban pedig robbantott a márka.

Módosítás dátuma: 2016. január 23. szombat, 11:46

Péntektől feljebb ugrik a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség

Nyomtatás

A MOL bejelentette, hogy most péntektől, vagyis január 22-től újabb üzemanyagár-változásokra számíthatnak az autósok a magyarországi benzinkutakon. Ezúttal a benzin ára változatlan marad, a gázolaj literje viszont további bruttó 3 forinttal lesz olcsóbb.

Módosítás dátuma: 2016. január 20. szerda, 18:29

BMW: 2015-ben rekordok, idén konnektoros hibriddömping

Nyomtatás

A BMW az elmúlt években sikert sikerre halmozott, a bajorok pedig ahelyett, hogy elégedetten hátra dőlnének, gőzerővel dolgoznak annak érdekében, hogy hosszú távon tartani tudják ezt a tendenciát és hogy eladási rekordjaikat évről-évre meg tudják dönteni. A BMW Csoportnak 2015-ben ismét sikerült megvalósítania célját, a 2016-os terveket elnézve pedig idén is hasonló sikereket várunk a márkától. Tegnap a csoport évértékelő sajtótájékoztatóján voltunk, ahol sok-sok információt tudtunk meg a múltról, a jelenről és a jövőről.

Módosítás dátuma: 2016. január 20. szerda, 18:32

Ismét virágzik az autózás – rég nem látott mélységben vannak az olajárak

Nyomtatás

Az autózás sokaknak szükség, másoknak élvezet, azonban minden kétséget kizáróan arányosság áll fen az üzemanyagok ára és az autózással töltött idő és kilométerek között. Noha nemrégiben már az 500 Ft-os benzinártól rettegtünk, az utóbbi hónapok, hetek hihetetlen csökkenést hoztak, hiszen az olajár nagyon alacsony szintre süllyedt.

Módosítás dátuma: 2016. január 19. kedd, 17:52

Szerdától folytatódik az üzemanyagárak jelentős esése

Nyomtatás

Úgy néz ki, hogy a korábbi jóslatok, amelyek értelmében az idei évben még olcsóbb üzemanyagárakkal számolhatunk, valósnak bizonyulnak. Azt követően, hogy múlt szerdától 3-3 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi literára, majd péntektől további 5 (benzin) illetve 4 (gázolaj) forinttal lettek olcsóbbak az üzemanyagok, most újabb jó hírnek örülhetnek az autósok.

A Ferrari mégis beadja a derekát: 30 százalékkal növelik a gyártást

Nyomtatás

A prémium- és luxusautók, valamint a méregdrága sportmodellek virágzását éljük napjainkban; a gyártók folyamatosan rekordeladásokról számolnak be, ez alól pedig a Ferrari sem kivétel. Az olasz sportautógyártó értékesítései döbbenetesen jók, és már többször is szó volt arról, hogy a cégnek növelnie kellene gyártási kapacitását a megnövekedett piaci igényeknek megfelelően. A Ferrari vezetősége azonban erős ellenállást mutatott eddig a darabszámnöveléssel kapcsolatban, hiszen azt nyilatkozták, nem szeretné a Ferrari elveszíteni különlegességfaktorát és nem kíván tömegtermelővé válni.

Szárnyalnak a prémiumok – az Infiniti is rekordot döntött

Nyomtatás

Az elmúlt években meghökkentő mértékben megugrottak a prémium gyártók eladásai: a prémiumok sorra döntögetik saját rekordjaikat, és mindez nem csupán 1-2 gyártóra, hanem szinte az összes márkára érvényes – mind globális, mind pedig európai és hazai szinten.

Módosítás dátuma: 2016. január 14. csütörtök, 09:56

8. oldal / 50