2017. Október 20., Péntek

Frissitve:02:19:35

Gazdaság

Érdemes várni szerdáig a tankolással – jelentős árcsökkenés lesz

Nyomtatás

A szakértők már a hétvégén megjósolták, hogy jelentős üzemanyagárcsökkenésre számíthatunk a héten, és elemzésük szerencsére be is jött: a MOL ma délelőtt bejelentette, hogy július 13-tól, vagyis most szerdától egészen komoly mértékben csökkenti a legfőbb üzemanyagok árát.

Fél év alatt hazánkban nagyot lépett előre a Toyota

Nyomtatás

A Toyota az év első hat hónapjában a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon az iparág egyik legmagasabb piaci részesedés-növekedését elérve 35,4%-al fokozta értékesítéseit a tavalyi év azonos időszakához képest, aminek köszönhetően két helyet előrelépve a hatodik helyen zárta az első félévet. A növekedés motorját a vállalat által az év első felében bemutatott vadonatúj személyautók adták, a második félévben érkező új haszongépjárművek révén pedig az év hátralévő részében is kitarthat a lendület.

Holnaptól olcsóbb lesz a benzin, de drágul a gázolaj

Nyomtatás

A MOL tegnap bejelentette a legfrissebb, e heti üzemanyagár-változásokat, amelyek ezúttal a megszokottól eltérő tendenciát mutatnak: legyen szó akár drágulásról, akár árcsökkenésről, rendszerint egy irányba szoktak mozdulni az üzemanyagárak, azonban a legfrissebb bejelentés értelmében az egyik üzemanyagfajta olcsóbb lesz, míg a másik kissé megdrágul.

Kutyaszorítóban a VW volt vezére - büntetőeljárás indult ellene

Nyomtatás

Ha valaki azt gondolta volna, hogy a Volkswagen tavaly kirobbant dízelbotránya ilyen gyorsan feledésbe merülhet, az bizony nagyot téved. Ezúttal a gyáriak egykori vezérigazgatója, Martin Winterkorn kerülhet komoly kutyaszorítóba, a német hatóságok ugyanis a hírek szerint büntetőeljárás alá vonták az egykor nagyhatalmú vezetőt.

Módosítás dátuma: 2016. június 21. kedd, 12:50

Németország bekeményít - 2030-tól csak elektromos autók?

Nyomtatás

Elsőre talán nagyon messzinek tűnhet a 2030-as dátum, pedig mindösszesen 14 évről beszélünk, ami annak fényében, hogy Németország vezetése addigra el szeretné érni, hogy kizárólag zéró helyi emissziós négykerekűek kerüljenek újonnan forgalomba, máris sokkal rövidebbnek tűnik. Az elektromos autózás ugyan rendkívül gyorsan fejlődik, mégis nehéz elképzelni, hogy 1,5 évtized múlva egyes országokban már csak elektromos, vagy éppen üzemanyagcellás autók kerülhetnek utcára.

Módosítás dátuma: 2016. június 16. csütörtök, 11:55

Megindult Kecskeméten a frissített Mercedes-Benz CLA gyártása

Nyomtatás

Gondoljunk csak bele: legyünk bárhol az egész világon, ha szembejön velünk egy Mercedes-Benz CLA, biztosak lehetünk benne, hogy azt hazánkban gyártották le – a csillagosok négykerekűje ugyanis csak itt készül, Magyarországon. Nem csoda hát, hogy büszkén jelentették be a németek nemrég, hogy Kecskeméten megindult a frissített CLA és CLA Shooting Brake termelése.

Módosítás dátuma: 2016. június 07. kedd, 15:03

Kiváló eredményekkel ünnepli 25. születésnapját a magyar Suzuki

Nyomtatás

A Magyar Suzuki Zrt. 1976 millió eurós értékesítési árbevételt ért el 2015-ben, ez 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet – derült ki a társaság fennállásának 25. évfordulóját ünneplő sajtótájékoztatón. A cég saját gyártású gépjármű-értékesítése 150 578-ról egy év alatt 181 115-re emelkedett. A Suzuki értékesítési tervei további növekedésről szólnak.

Új céget alapított a Porsche

Nyomtatás

A Porsche felügyelőbizottsága zöld utat adott, a márka így megalapítja a Porsche Digital GmbH-t, egy ludwigsburgi vállalatot, melynek célja a digitális mobilitás továbbfejlesztése a prémium autószegmensben.

A MINI, a Volkwagen és a Porsche brillírozik értéktartásban

Nyomtatás

Az aktuális felmérések alapján a MINI, a Porsche és a Volkswagen brillírozott a német piacon. A MINI négykerekűi például idén két kategóriagyőzelmet, valamint egy második és egy harmadik helyezést ünnepelhetnek a Németországban kapható vadonatúj modellek hosszú távú értéktartását vizsgáló felmérés összetett rangsorán.

Változnak az idők: kevesebb dízelt vesznek az európaiak

Nyomtatás

Sokáig tényként tekinthettünk arra a jelenségre, hogy az európai vásárlók – talán indokolatlanul nagy mértékben – preferálják a dízelmotorokat, amit az új autók esetében azok 50% feletti részesedése példázott. Mára azonban úgy tűnik, változott a helyzet, s a statisztikák szerint ismét a benzinmotorok képviselik az eladásokban a nagyobbik hányadot.

Módosítás dátuma: 2016. május 31. kedd, 15:09

5 nap alatt 5 százalékos drágulás az üzemanyagárakban

Nyomtatás

Sajnos ismét rossz hírrel kell szolgálnunk az autózóknak: miközben még mindig emészteni próbáljuk a múlt pénteki bruttó 9 forintos drágulást az üzemanyagárakban, ami egy teljes tank üzemanyagra vetítve sajnos már egészen jól látható összegre rúg, most ismét áremelést jelentett be a MOL, ami holnaptól lép érvénybe.

8. oldal / 55