2017. Szeptember 24., Vasárnap

Frissitve:09:30:06

Legfrissebb:

Gazdaság

További 185 milliárdot ruház be a Mercedes-Benz Kecskeméten

Nyomtatás

Új generációs kompakt autókat is gyárt majd a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A Daimler AG 2018-ig 185 milliárd forintot fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a hazai telephelyen. Az új karosszériaüzem felépítése mellett hatékony és innovatív berendezések telepítése is megvalósul.

Alumínium-újrahasznosítással óvja környezetünket a Jaguar

Nyomtatás

Nem kell hozzá nagy tudomány, hogy megállapítsuk: egy autó előállítása rengeteg energiát és nyersanyagot emészt fel. Az igencsak összetett és bonyolult folyamat során ráadásul rengeteg drága és hasznos matéria megy kárba, ami egyrészt pazarlás, másrészt a környezetünknek sem tesz jót. A Jaguárnál azonban erre is gondoltak, amikor elkezdték gyártani az alumínium karosszériával rendelkező XE-t, az eredményeik pedig magukért beszélnek.

Módosítás dátuma: 2016. április 28. csütörtök, 15:32

Holnaptól tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A jó hír az, hogy az üzemanyagok közötti árkülönbség nem változik, azonban sajnos nem azért, mert a MOL érintetlenül hagyná az árakat, hanem mert azonos mértékben drágítja a két fő üzemanyagfajtát: most péntektől, vagyis holnaptól 2-2 forinttal kell majd többet fizetniük az autósoknak mind a benzin, mind pedig a gázolaj literjéért.

Porszívóból elektromos autó, kormányzati támogatással

Nyomtatás

A Dyson vállalat neve egy autós oldalon talán nem cseng túlságosan ismerősen, néhányan mégis úgy érezhetik, hogy hallották, vagy látták már valahol ezt a márkanevet. Ez pedig nem is csoda, hiszen a neves angol cég csúcstechnológiás, lapátok nélküli ventillátorokat, kézszáírtókat és porszívókat készít. Az innovatív társaság pedig úgy látszik nem áll meg ezeknél a termékeknél, és a jövőben elektromos autók gyártására adhatja a fejét, méghozzá kormányzati támogatással.

Módosítás dátuma: 2016. április 27. szerda, 18:21

Új szelek – európai márkát alapítana a Geely

Nyomtatás

A kínai gyártók európai sikerei finoman szólva is mérsékeltnek bizonyultak, így a keletieknek egyértelműen más stratégia mentén kell elindulniuk. A Volvo tulajdonosa, a Geely a hírek szerint az öreg kontinensen új márka és márkanév bevezetésével szeretne nem prémium szinten is jelen lenni – értesült a Reuters.

Módosítás dátuma: 2016. április 26. kedd, 15:55

Bajos dízelek – a dízelmotorok 97%-a lehet érintett a botrányban

Nyomtatás

Lassan elszabadulni látszanak az indulatok a dízelmotorokkal kapcsolatos botrányban: noha a kezdetekben még csupán a Volkswagen TDI erőforrásait illetően merült fel az előírásoknál nagyobb mértékű kibocsátás, ezúttal egy tanulmány sokkal drámaibb képet fest az autóipar vásznára: a dízelmotorok mintegy 97%-a bocsát ki többet a megengedettnél.

Módosítás dátuma: 2016. április 25. hétfő, 16:21

Szerdától 4 forinttal drágul a gázolaj

Nyomtatás

Pontosan egy hete emelte utoljára az üzemanyagárakat a MOL, ma pedig újabb áremelést tett közzé: most szerdától, vagyis április 27-től 4 forinttal emelkedik a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára. A benzin ezúttal nem drágul, ami azt jelenti, hogy a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség csökken.

A németek már most adómentessé tennék az elektromos autókat

Nyomtatás

Nem kell bemutatni olvasóinknak, hogy autó vásárlásakor adók formájában milyen summát kell becsorgatni az állam kasszájába, azonban – ahogy az már több ízben felmerült – ennek elengedésével bizonyos típusok esetében vonzó ajánlat jelenik meg a vásárlók számára. Az elektromos autók adómentessége ezúttal Németországban érvényesülhet.

Módosítás dátuma: 2016. április 22. péntek, 10:23

Számos autógyár is leállt a földrengések miatt Japánban

Nyomtatás

Japánt sajnos idén sem kíméli a természet: a szigetországban múlt csütörtökön és pénteken ismét rendkívül komoly földrengést regisztráltak, amely sajnos ismételten sok, a becslések szerint mintegy 50 emberéletet követelt. A földmozgás epicentruma Japán délnyugati részén fekvő Kunamoto városánál volt, ahol a hírek szerint a Richter-skála szerinti 7-es érték feletti súlyosságot mértek, az utórengések pedig szintén nagyon erősek voltak.

Szerdától tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A MOL a mai nap folyamán közzétette, hogy szerdától ismét drágulásra számíthatnak az autósok a benzinkutakon, vagyis a múlt héten, a gazdasági szakértők által beígért üzemanyagár-emelkedési tendencia beigazolódni látszik.

Péntektől ismét fordul a kocka: drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Sajnos igencsak rövid ideig tartott az üzemanyagárak csökkenési tendenciája: április elején úgy nézett ki, hogy megáll, illetve visszafordul a márciusi jelentős, a benzin esetében például 10 százalékot meghaladó üzemanyagáremelkedés, hiszen néhány forinttal mérséklődtek az árak, azonban most ismét fordul a kocka.

9. oldal / 54