Gazdaság

Mától olcsóbb az üzemanyag

Nyomtatás

Múlt pénteken, az újév első üzemanyagár-változásként bruttó 3 forinttal emelte a MOL a benzin kiskereskedelmi literárát, a mai naptól pedig visszaáll  rend a péntek előtti állapotra – azzal a különbséggel, hogy ezúttal a pénteken változatlanul hagyott gázolaj is olcsóbb lett 3 forinttal, vagyis a mai naptól mindkét üzemanyagtípust érintette az árcsökkenés.

Benzináremelést hozott az újév

Nyomtatás

Bár a gazdasági jóslatok az újévre vonatkozóan további üzemanyagár-csökkenésről szóltak, egyelőre nem váltak be az ígéretek: a MOL ma bejelentette a 2016-os év első üzemanyagár-változását, melynek értelmében most péntektől, vagyis január 8-tól 3 forinttal lesz drágább a benzin literenkénti ára, miközben a gázolajárak nem változnak. Utoljára Karácsony első napján tapasztalhattunk árváltozást, amikor is 4 forinttal csökkent a benzin literára és 3-mal a gázolajé.

Olcsóbb üzemanyagárakat is hoz az idei Karácsony

Nyomtatás

Azt hittük, hogy idén már nem fognak változni az üzemanyagárak, azonban a MOL ma bejelentette, hogy december 25-étől, vagyis Karácsony első napjától az ünnepek mellett üzemanyagár-csökkenésnek is örülhetnek az autósok.

Újabb beruházás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Nyomtatás

Mindig különösen nagy örömmel számolunk be olyan pozitív autóipari hírekről, amelyek a hazai piacot illetve járműgyártást érintik. Szerencsére ilyenekből egyre több van, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy az autóipar – legyen szó gyártókról vagy beszállítókról – virágzik hazánkban. Ezúttal a Mercedes-Benz jelentett be egy újabb beruházást a kecskeméti központban, amely bár autóipari szemmel nézve relatíve kis összegről szól, mégis fontosnak számít.

A Mahindra segítette ki a Pininfarinát a bajból

Nyomtatás

A Pininfarinának jó ideje nem megy jól, ezt mindenki tudja, aki kicsit is járatos az autóiparban. Persze az olasz tervező és gyártó vállalkozás nem egyedül jár ebben a cipőben, hiszen a hasonló, kisebb stúdiók ugyanúgy bajban vannak manapság a megrendelések hiányában. A neves olasz céget ezúttal indiai segítség húzza ki a pácból a Mahindra személyében.

Módosítás dátuma: 2015. december 15. kedd, 10:43

A szomszéd füve tényleg zöldebb: Szlovákiában épít gyárat a JLR

Nyomtatás

Az autóipari beruházások mindig sokat jelentenek egy adott ország gazdasági helyzetének előremozdításában, elég csak hazánkban az évről évre gyarapodó üzemi kapacitással bíró szentgotthárdi Opelre, a világ legnagyobb motorgyáraként ugyancsak egyre duzzadó győri Audira vagy az esztergomi Suzukira, az újonc kecskeméti Mercedes-Benzre gondolni. A következő európai alapkőletétel azonban sajnos nem hazánkhoz fűződik: a Jaguar Land Rover Szlovákiában épít gyárat.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 11:17

Soha nem ment ilyen jól a Porsche szekere: több mint 200.000 autó kelt el

Nyomtatás

A Porsche évről évre jobb teljesítményt nyújt, ehhez nem fér kétség. A patinás német sportautó gyártó nem csupán egyre csak szélesedő modellpalettájával hívja fel a figyelmet magára, de a technikai zsenialitásával is kiemelkedik a mezőnyből. A zuffenhauseni márka ráadásul idén olyan mérföldkőhöz ért, ami talán az egyik legfontosabb lehet a történetében: idén már 200.000 autót adtak el.

Módosítás dátuma: 2015. december 09. szerda, 18:41

Egyre olcsóbb lesz az üzemanyag: 7 éves mélységben vannak az olajárak

Nyomtatás

Köztudott, hogy az olajárak csak részben határozzák meg az üzemanyagárak kiskereskedelmi árait (főleg hazánkban, ahol az árfolyamkockázat mindig fontos jelentőséggel bír és ahol óriási adók sújtják az üzemanyagokat), de azért az árváltozások tendenciáját mindig is alapjaiban meghatározzák, hiszen mégiscsak az üzemanyag előállításához szükséges nyersanyagról beszélhetünk. És alternatív üzemanyagok ide vagy oda, a benzin és a gázolaj azért még jó ideig messze elsődleges hajtóanyagnak számít, főleg az öreg kontinensen.

Módosítás dátuma: 2015. december 09. szerda, 11:24

Minden eddiginél jobban dübörög a Subaru szekere

Nyomtatás

Megdöntötte történelmének eladási rekordját a Subaru. A japán márka eladásai olyan jól állnak, hogy kereken egy hónappal az év vége előtt sikerült eddigi legjobb eredményét túlszárnyalnia.

Módosítás dátuma: 2015. december 01. kedd, 10:13

Szerdától drágul a benzin

Nyomtatás

A MOL a mai nap folyamán bejelentette, hogy most szerdától, vagyis december másodikától a benzin literenkénti árát négy forinttal emeli, miközben a gázolaj ára nem változik. Ennek hatására szerdától rég nem látott közelségbe kerül a benzin és a gázolaj ára: az országos átlagos literárak a benzin esetében 339 forint körüli értékre emelkednek, míg a gázolaj 342 forint körüli szinten marad.

Csökkent a Volkswagen konszern értékesítése októberben

Nyomtatás

Noha az autóipar a világgazdaságot megingató válságot követően szép lassan növekedni indult az elmúlt időszakban, ezúttal egy cégcsoport esetében mégis váratlan hanyatlásról kell beszámolnunk. A Volkswagen konszern, vagyis a VAG októberben 3,5 %-os visszaesést könyvelhetett el, amivel folyamatosan javuló tendencia tört meg.

Módosítás dátuma: 2015. november 17. kedd, 08:27

9. oldal / 50