Gazdaság

Fókuszban az elektromosság – 5 éven belül 11 konnektoros modell a PSA-tól

Nyomtatás

Az elmúlt években a francia PSA konszern nem számított a maximális profittermelés mintaképének, hiszen sajnos sem a Citroën, sem pedig a Peugeot nem hozta az elvárt eredményeket, azonban a PSA vezetősége a lehető legjobb módszert választotta a pozitívabb jövő irányába: a defenzív magatartás illetve a spórolás helyett a komoly fejlesztésekre voksolt a PSA, ami azt jelenti, hogy a jövőben rengeteg újdonság érkezik.

Módosítás dátuma: 2016. április 08. péntek, 16:44

Franciaországban nyitna gyárat a Tesla? - a lehetőség adott

Nyomtatás

Már régóta hallani híreket arról, hogy a Tesla gyárat szeretne nyitni az öreg kontinensen, ezek a hangok pedig a vadonatúj Model 3 hatalmas sikereinek köszönhetően folyamatosan erősödnek. Hollandiában ugyan már van egy üzeme az amerikai márkának, ám ott csak összeszerelés folyik, de amennyiben nem lankad az érdeklődés, hamarosan valóban új egységet nyithat meg Elon Musk.

Módosítás dátuma: 2016. április 07. csütörtök, 15:02

Péntektől tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Tegnapelőtt megírtuk, hogy az elmúlt hetek komoly áremeléseit (átmenetileg?) megállítva mától a MOL bruttó 2 forinttal csökkentette a benzin, 4 forinttal pedig a gázolaj kiskereskedelmi literárát, ma pedig ismét jó hírrel szolgálhatunk az autósoknak, ugyanis holnapután ismét csökkennek az üzemanyagárak.

Végre vége az áremelésnek: olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj

Nyomtatás

Az elmúlt hetek tendenciája kissé aggodalomra adott okot az üzemanyagárak tekintetében, ugyanis alig nem egészen egy hónap alatt mintegy 10 százalékkal emelkedett a benzin ára, s a gázolaj is jelentősen megdrágult. Azonban szerencsére holnapután megtörik a lendület, és reméljük, hogy a közeljövőben nem tér vissza az elmúlt hetek tendenciája.

Az első negyedév alapján vezeti a hazai piacot a Suzuki

Nyomtatás

A Magyar Suzuki 2247 értékesített gépjárművel és 11,41 százalékos piacrésszel vezeti a magyar újautó-piacot az első negyedévben. A siker motorja továbbra is a Vitara, amelyből a január-márciusi időszakban 1660 kelt el; ezzel a modell az SUV-szegmens abszolút győztese 27,63 százalékos részesedéssel a kategórián belül.

Nem kívánatos mértékben drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Várható volt, hogy hosszú távon nem tarthatók a rég nem látott mélységekben tanyázó üzemanyagárak, azonban olyan dinamikus drágulásra azért nem számítottunk, mint amit az elmúlt néhány hónapban tapasztalhatunk. Alig egy hónapja még bőven 300 forint alatt volt mind a benzin, mind pedig a gázolaj literenkénti országos átlagára, Húsvét hétvégéjétől pedig a február végi ’állapottal’ összehasonlítva közel 10 százalékkal drágábban tankolhatunk.

250 millió eurós beruházás a kecskeméti Mercedes Gyárban

Nyomtatás

A Mercedes-Benz 250 millió eurós beruházást valósít meg a kecskeméti gyárban, melynek keretében új karosszériaüzem épül csúcstechnológia felhasználásával. Ezáltal a vállalat eddigi beruházásai a telephelyen több mint 1,3 milliárd euróra növekednek. A gyár bővítése lehetővé teszi az új generációs kompakt autók még rugalmasabb és hatékonyabb gyártását.

Vasárnap a héten harmadszor drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Általános esetben Magyarországon heti kétszer, rendszerint szerdán és pénteken változtatja illetve változtathatja a MOL az üzemanyagárakat, azonban ezen a héten (sajnos) kivételesen háromszor (!) változtatta, pontosabban fogalmazva háromszor drágította a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát a MOL.

Újabb 4-4 forinttal drágul holnaptól a benzin és a gázolaj

Nyomtatás

Épp a hét elején számoltunk be a szép lassan feljebb és feljebb kúszó üzemanyagárakról, erre a MOL egy újabb áremelést jelentett be: március 11-től, vagyis holnaptól további 4-4 forinttal fog emelkedni a benzin és a gázolaj magyarországi kiskereskedelmi ára.

Folyamatosan kúsznak felfelé az üzemanyagárak

Nyomtatás

Az elmúlt hetekben, hónapokban szinte folyamatosan, meglepően alacsony árszintig csökkentek az üzemanyagárak, azonban a napokban visszafordult a folyamat és szépen csendben kúsznak felfelé az árak.

Szerdától drágább lesz a benzinnél a gázolaj

Nyomtatás

Az elmúlt két hétben a benzin ára jelentős mértékben csökkent – olyannyira, hogy míg korábban az két üzemanyagtípus hazai átlagára között közel 5 százaléknyi különbség volt a gázolaj javára, most nagyjából azonos szinten mozognak.

Módosítás dátuma: 2016. február 22. hétfő, 15:35

9. oldal / 53