Gazdaság

Megindult Kecskeméten a frissített Mercedes-Benz CLA gyártása

Nyomtatás

Gondoljunk csak bele: legyünk bárhol az egész világon, ha szembejön velünk egy Mercedes-Benz CLA, biztosak lehetünk benne, hogy azt hazánkban gyártották le – a csillagosok négykerekűje ugyanis csak itt készül, Magyarországon. Nem csoda hát, hogy büszkén jelentették be a németek nemrég, hogy Kecskeméten megindult a frissített CLA és CLA Shooting Brake termelése.

Módosítás dátuma: 2016. június 07. kedd, 14:03

Kiváló eredményekkel ünnepli 25. születésnapját a magyar Suzuki

Nyomtatás

A Magyar Suzuki Zrt. 1976 millió eurós értékesítési árbevételt ért el 2015-ben, ez 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet – derült ki a társaság fennállásának 25. évfordulóját ünneplő sajtótájékoztatón. A cég saját gyártású gépjármű-értékesítése 150 578-ról egy év alatt 181 115-re emelkedett. A Suzuki értékesítési tervei további növekedésről szólnak.

Új céget alapított a Porsche

Nyomtatás

A Porsche felügyelőbizottsága zöld utat adott, a márka így megalapítja a Porsche Digital GmbH-t, egy ludwigsburgi vállalatot, melynek célja a digitális mobilitás továbbfejlesztése a prémium autószegmensben.

A MINI, a Volkwagen és a Porsche brillírozik értéktartásban

Nyomtatás

Az aktuális felmérések alapján a MINI, a Porsche és a Volkswagen brillírozott a német piacon. A MINI négykerekűi például idén két kategóriagyőzelmet, valamint egy második és egy harmadik helyezést ünnepelhetnek a Németországban kapható vadonatúj modellek hosszú távú értéktartását vizsgáló felmérés összetett rangsorán.

Változnak az idők: kevesebb dízelt vesznek az európaiak

Nyomtatás

Sokáig tényként tekinthettünk arra a jelenségre, hogy az európai vásárlók – talán indokolatlanul nagy mértékben – preferálják a dízelmotorokat, amit az új autók esetében azok 50% feletti részesedése példázott. Mára azonban úgy tűnik, változott a helyzet, s a statisztikák szerint ismét a benzinmotorok képviselik az eladásokban a nagyobbik hányadot.

Módosítás dátuma: 2016. május 31. kedd, 14:09

5 nap alatt 5 százalékos drágulás az üzemanyagárakban

Nyomtatás

Sajnos ismét rossz hírrel kell szolgálnunk az autózóknak: miközben még mindig emészteni próbáljuk a múlt pénteki bruttó 9 forintos drágulást az üzemanyagárakban, ami egy teljes tank üzemanyagra vetítve sajnos már egészen jól látható összegre rúg, most ismét áremelést jelentett be a MOL, ami holnaptól lép érvénybe.

Német válasz: betiltanák az olasz autók forgalmazását

Nyomtatás

A dízelbotrány egyre mélyebbre hatol, az eleinte az egész ügyért indokolatlanul egyedülálló módon meghurcolt Volkswagent követően egyre több márkáról derül ki, hogy nem képes teljesíteni az adott normákat. Korábban az olaszok már fenyegetőztek a VW modellek itáliai forgalmazásának betiltásával, s ezúttal a németek válaszolnak hasonlóképpen: Németországból kitiltanák a Fiat Chrysler termékeit.

Módosítás dátuma: 2016. május 24. kedd, 15:22

Jelentősen drágulnak holnaptól az üzemanyagok

Nyomtatás

Sajnos holnaptól folytatódik az üzemanyagok áremelkedése, ráadásul pénteken rögtön jelentős drágítással indít (folytat?) a MOL: a tegnapi bejelentés értelmében mind a benzin, mint pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára bruttó 9-9 forinttal fog emelkedni.

A Nissan felvárásolja a Mitsubishit?

Nyomtatás

A Mitsubishi most nincs túl jó helyzetben, mert annak ellenére, hogy eladások terén kitartóan fejlődnek, nemrég kiderült, hogy a Volkswagenhez hasonlóan ők is csaltak, méghozzá a fogyasztási adatokkal kapcsolatban – igaz, ez csak néhány Japánban forgalmazott kisautóra vonatkozott. Ezt kihasználva egyes információk szerint úgy tűnik, hogy a Nissan döntő részesedést vásárolna a gyémántos márka értéket veszített részvényeiből.

Módosítás dátuma: 2016. május 12. csütörtök, 12:01

Jó hír az autósoknak: holnaptól olcsóbban tankolhatunk

Nyomtatás

A MOL által tegnap bejelentett, és holnaptól érvénybe lépő üzemanyagárcsökkenésben nem is az a legfontosabb, hogy mennyit spórolhatunk, hiszen csak relatíve elenyésző mértékben mérséklődik az üzemanyagok ára, azonban a tendencia mindenképp örvendetes, még ha átmeneti is – merthogy az elmúlt hetekben szinte kivétel nélkül drágulást bejelentő hírekről hallhattunk.

Lengyelországban új motorgyárral bővít a Mercedes

Nyomtatás

A Daimler a napokban hivatalosan bejelentette legfrissebb fejlesztési tervit, amelyekben többek között egy vadonatúj lengyelországi motorgyár is szerepelt. A beruházás óriási, konkrétan 500 millió eurós projektről van szó.

9. oldal / 55