Csillagok az égen – a Mercedes ugrott a prémium márkák élére

Nyomtatás

Az eladási statisztikák az autópiac, a gyártók értékelésének szerves részét képezik, tükrözve ezzel az aktuális erőviszonyokat. Noha a legfontosabb ilyen kimutatás az autóipar teljes egészét számba vevő lajstrom, a prémiumok közt dúló verseny is érdekesnek számít: a luxusmodellek német gyártói közül ezúttal a Mercedes-Benz áll nyerésre.

A német trió, azaz az Audi, a BMW és a Mercedes-Benz is szépen növekvő eladási számokat produkált az idén, augusztusra pedig a csillagosok vették át a vezető szerepet. 2016-ban a stuttgartiak már 1,32 millió járművet értékesítettek világszerte az első 8 hónapban, ezzel 12%-os javulást produkálva az elmúlt esztendő ugyanilyen szakához képest. Csak augusztusban 156 ezer Mercedes talált gazdásra, amelynek mintegy 40%-át (56.286 db) adták a crossoverek, ezzel jelentősen hozzájárulva a sikerhez.

A második helyre a BMW ért fel, amely idén 1,28 millió eladott példánynál jár, ezzel 5,5%-ot javulva a tavalyi eredményekhez viszonyítva. 5% volt az augusztusi gyarapodás is – a bajorok a nyár utolsó havában 142.554 autót adtak el.

Harmadikak lettek a négykarikások, az Audi ugyanis ’mindösszesen’ 1,23 millió példánynak tudott 2016-ban új gazdát találni, ami még mindig 4,9% plusz az előző év számait vizsgálva. Augusztusban az ingolstadtiaknak is jól ment a hajó, hiszen 4,9%-os növekedést elkönyvelve adtak el 132 ezer autót ebben a hónapban.

A Mercedes-Benz és a BMW eredményein jól látszik, hogy erős évet teljesítenek idén. A Mercedes folyamatosan őrzi első helyét, miközben a bajorok a harmadik lépcsőfokról küzdötték fel magukat az ezüstöt érő helyezésig. Noha jelen pillanatban magabiztos a stuttgartiak első helye, a BMW nincs lemaradva sokkal és egy erős utolsó negyedéves produkcióval akár még az élre is odaérhetnek.

Ráadásul mindkét márka keményen diktálja a tempót és egyenként is számos fontos újdonsággal érkeznek majd meg a hamarosan startoló Párizsi Autószalonra.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark