2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Egyre nehezebb helyzetben a Maserati – vissza kell venniük a termelést

Nyomtatás

Mostanra sajnos teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) tervei nem jöttek be a Maserati márka új irányba való elindításával kapcsolatban. Az olasz gyártó olyannyira nehéz helyzetben van, hogy minden modelljének gyártását szüneteltetnie kell időről időre, köszönhetően a gyér keresletnek az autóik iránt. Ezúttal egy kompromisszumos megoldást dolgoztak ki, hogy ne kelljen elbocsátaniuk a dolgozóikat.

Kétségtelen, hogy az SUV-k iránti kereslet az utóbbi években elképesztően nagyot nőtt, aminek hatására még a legexkluzívabb márkák is belevágtak a hobbiterepesek fejlesztésébe – mint például a Bentley, a Rolls-Royce, a Lamborghini és újabban a Ferrari is. Így tett már korábban a Maserati is, azonban valamilyen oknál fogva a Levante névre keresztelt modelljük közel sem lett akkora siker, mint amire számítottak. Tavaly egy rövidebb időszakra például teljesen leállították a gyártást a Mirafioriban található üzemben, és sajnos azóta sem javult a helyzet.

Éppen ezért az olasz márka kidolgozott egy vésztervet, amivel lehetővé teszik, hogy senkit ne kelljen elbocsátani. Mindez azt jelenti, hogy a meglévő dolgozók kevesebbet fognak dolgozni kevesebb pénzért, de cserébe megmarad az a 2080 munkahely, amit egyébként meg kellett volna szüntetnie a Maseratinak. Nem csak a Levante van rossz helyzetben egyébként, ugyanis a GranTurismo, a GranCabrio, sőt, a Ghibli és a Quattroporte gyártását is leállították egy időre. Nem túl szívderítő előjelek ezek egy olyan márkával kapcsolatban, ami egykoron fényes csillagként ragyogott a luxus- és sportautók égboltján.

A hírek szerint azonban az FCA-nak már megvan az újabb terve a Maserati iránti kereslet felpörgetéséhez: a konszern egyfajta elektromos márkává alakítaná a szigonyos márkát, aminek keretében hamarosan érkezik is majd az első konnektoros hibrid és teljesen villanyos modell is – persze ez egy hosszabb folyamat lesz, így például az új generációs GranTurismo még szinte biztosan elérhető lesz normál benzines változatban is. Mindenesetre a legjobbakat kívánjuk a Maseratinak, és reméljük megoldódnak majd ezek az egyre komolyabbnak látszó problémák.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark