Elképesztő rekordokat döntött a Halálos Iramban legújabb része

Nyomtatás

Mindenki azt hitte, hogy a legutóbbi rész valóban az utolsó lesz, de a készítők csavartak az egész sztorin még egyet, és Paul Walker szép búcsúztatása után elkészítették a nyolcadik részt is a Halálos Iramban filmsorozatból. Sokadik bőr már ez, amit lehúznak a mára már kultikussá vált csapatról, ám úgy tűnik, hogy ezúttal minden eddiginél jobban megérte, ugyanis a film elképesztő rekordokat dönt a pénztáraknál.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Star Wars hetedik részének csúcsát nehéz lesz megdönteni, hiszen a legendás történet folytatása több mint 155 milliárd forintnyi bevételt hozott világszerte. A Halálos Iramban legújabb része azonban még ezt is túlszárnyalta, igaz nem sokkal – nagyjából 1,5 milliárd forinttal. Mindez az elképesztő nyitóhétvégének köszönhető: ezen a téren szintén sikerült a csúcsdöntés, ugyanis a Jurassic World közel 93 milliárdos eredményét nem kevesebb mint 33,93 milliárddal múlta felül – az összegek persze továbbra is forintban értendőek.

Érdekesség, hogy bár a 63 országban bemutatott nyolcadik rész összetettben szinte minden rekordot besöpört, csak Észak-Amerikában a nyitó hétvégén jóval kevesebben voltak rá kíváncsiak, mint az előző részre – itt 29,4 milliárd áll szemben 43,2 milliárddal szemben. Ellenben Kínában 56,4 milliárddl a valaha volt legnépszerűbb hollywoodi alkotás lett az újdonság. „Ezen a franchise-on nem érezni az időt, mindig meg tud újulni. A nyolcadik rész is minden szempontból kielégíti a nézők igényeit” – árulta el Duncan Clark, a Universal International terjesztésért felelős vezetője. A fenti adatokból is könnyen kitűnik: a kínai piac immár kulcsfontosságú szerepet játszik a hollywoodi produkciók tekintetében is, így várhatóan a jövőben még inkább figyelembe veszik földünk legnagyobb országának igényeit.

A történetről nem árulnánk el túl sokat, de annyi azért kiderült a fent is megtekinthető előzetesből, hogy az egyik főhős, Dom valamiért a rossz oldalra kerül, és minden eddiginél látványosabb jeleneteknek lehetünk szemtanúi – igaz, az eleinte szinte csak az autózásról szóló sorozatban mára már kissé háttérbe szorultak a négykerekűek, de azért így is láthatunk néhány igazán izgalmas akciót.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark