Európában terjeszkedik a Tesla – német vállalatot vásárolt

Nyomtatás

A Tesla felvásárolta a német Grohmann Engineering vállalatot. Az autóipari gyártástechnológiában járatos cég segítségével az amerikai márka fel akarja gyorsítani fejlesztési és termelési munkáját, hogy a félmilliós előrendelésnél járó Model 3-at minél hamarabb piacra tudja dobni.

A prümi székhelyű Grohmann Engineering hamarosan Tesla Grohmann Automation néven folytatja tovább a pályafutását, a felvásárlás pedig már rövid távon is érezteti a hatását: további befektetésekkel az Elon Musk vezette Tesla két éven belül 1000 munkahelyet kíván teremteni, amivel a gyártás robotizálásának kidolgozását kívánják elősegíteni.

Miközben mindenki a jelenlegi amerikai gyárakról beszél, azért nem véletlen a németországi terjeszkedés: nyílt titok, hogy a Tesla erőteljesen gondolkodik egy európai termelési helyszínről. Ehhez jó alapot nyújt a német jelenlét, különösen, hogy az elektromos vállalat a Mercedes-Benz-zel is jó kapcsolatot ápol.

Ha pedig megvalósulna az európai gyártás, már tényleg nem állna semmi az itteni terjeszkedés útjába – közép távon például a magyarországi forgalmazás lehetősége nagyon is elképzelhető.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark