Három év után új vezért kaphat a Ford

Nyomtatás

A hírek szerint hamarosan nagy változások elé néz a Ford felsővezetői csapata. A mostani vezérigazgató, Mark Fields nemsokára leköszönhet, a helyét pedig egy James P. Hackett veheti majd át, de nem ez lesz az egyetlen változás a vállalat életében.

Ha hinni lehet az információknak, a jelenlegi vezető, Mark Fields elvesztette az igazgatótanács bizalmát, így viszonylag rövid, három éves „uralkodása” után új vezér kerülhet a helyére, méghozzá a jelenleg a Ford Smart Mobility LLC-t igazgató James P. Hackett személyében. Utóbbi úriember korábban már a Ford igazgatótanácsban is jelen volt, illetve vezérigazgatóként irányította a Steelcase névre hallgató, irodai bútorokat gyártó céget, de ideiglenes vezetői szerepe a Michigani Egyetemen is volt már.

Hackett mellett többeket is előléptethetnek a cégen belül, így például James Farley, a Ford európai, közel-keleti és afrikai vezetője, illetve Joseph Hinrichs a márka észak-amerikai piacokért felelős embere is magasabb pozícióba kerülhet. A hírek szerint a globális kommunikációért felelős Ray Day is elköszönhet, az ő helyét pedig az eddig az Ázsia-Óceánia térségért felelős MarkTruby foglalhatja majd el. Ezzel egyébként 1999 óta az ötödik vezérigazgató kerülhet majd a cég élére.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark