Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Megváltóként várjuk már a pillanatot, amikor végre ismét csökkenni kezdenek az üzemanyagárak, és bár a múlt hét második felét megúsztuk emelés nélkül, ezen a héten duplán kapjuk vissza ezt a kimaradást. Az üzemanyagárak ugyanis még a hétvégi becsléseknél is nagyobb mértékben drágulnak szerdától: a benzin literenkénti átlagára 7, a gázolajé pedig 8 forinttal nő, így mindenképpen érdemes lehet még ma vagy holnap megtankolni négykerekű társunkat.

Ez azt jelenti, hogy május 16-tól a benzin átlagára hazánkban literenként 388 forintra emelkedik, a gázolaj átlagos kiskereskedelmi literára pedig 397 forintra ugrik. A literenkénti 400 forintos lélektani határ tehát a dízel esetében már csak egy köpésre van, és mostanra már a remény lángja is csak pislákol, hogy nem érjük majd el azt. Érdemes tehát még hétfőn vagy kedden tankolni, és mindemellett azt is jól nézzük meg, hogy melyik kútnál töltjük meg autónkat, hiszen hatalmas különbségek lehetnek két állomás között.

Kommentek