Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Múlt héten még reménykedtünk benne, hogy a hosszú hétvége előtti komoly áremelés után visszafordul majd az emelkedő tendencia, de sajnos péntektől ismét drágábban tankolhatunk majd. A Brent típusú olaj ára ezúttal nem emelkedett, azonban a forint gyengült a dollárhoz képest, így péntektől a benzine literenkénti átlagára 3, a gázolajé pedig 4 fointtal nő majd.

Ez azt jelenti, hogy május 4-től a benzin átlagára hazánkban literenként 378 forintra emelkedik, a gázolaj átlagos kiskereskedelmi literára pedig 387 forintra ugrik. A literenkénti 400 forintos lélektani határhoz tehát még közelebb kerülünk, de nagyon reméljük, hogy a (közel)jövőben azért mégis fordul majd a kocka és ismét csökkenni fog az üzemanyagok ára. Addig is azonban érdemes alaposan megnézni, hogy hol tankolunk, hiszen hatalmas, 30-40-50 forintos különbségekkel is találkohatunk a töltőállomások árai között.

Kommentek