Papírforma - Európa legnépszerűbb sportautója lett a Ford Mustang

Nyomtatás

Az ár/érték arány kiemelkedően fontos egy autó sikeressége szempontjából, ezt pedig már több modell is bizonyította az évek során. Ezúttal a Ford Mustang állt be ebbe a sorba, hiszen az amerikaiak izomautója lett Európa legnépszerűbb sportautója 2016-ban. Ez pedig nem lep meg minket, hiszen a típus tesztjeinken is bizonyította, hogy jutányos ára mellett kiváló képességekkel rendelkezik – és természetesen a megjelenése sem másodlagos.

A Ford Mustang pályafutása még 1964-ben kezdődött, és azóta számtalan változatot láthatott már belőle a nagyvilág, de Európába először hivatalosan csak a most futó generációt hozták el a gyáriak, és úgy tűnik ez kiváló döntés volt – egyébként nem csak az öreg kontinensen mutatkozott be elsőként a jelenlegi kivitel, ami immár 140 országban elérhető. Számokban kifejezve mindez 15 ezer autót jelentett a tavalyi évben, amiből csak az Egyesült Királyság 4500 eladott példánnyal büszkélkedhet.

A Ford egyébként kis hazánkat is név szerint említi, ugyanis felméréseik szerint az Egyesült Királyság mellett Franciaországban, Svédországban, Csehországban, Romániában, Finnországban, Görögországban és Magyarországon is kategóriájának legnépszerűbb modellje lett a Mustang – ez pedig meg is látszik, hiszen egyre többet látni belőle, legalábbis arra, amerre mi közlekedünk. Mindez azonban még semmi, ugyanis a Ford szerint az egyik legnagyobb elérhető piacon, Kínában is az izomautójuk lett a legkeresettebb sportautó: 2016-ban 74%-kal nőttek az eladások az előző évhez képest.

„A sarkkörtől a mediterrán területekig szinte mindenhol az eladási listák élére került a Ford Mustang Európában. Az itteni vásárlók fontos szerepet játszanak az autó globális sikerességében” – mondta Roelant de Waard, a Ford marketingért, eladásokért és szolgáltatásokért felelős európai vezetője. Az úriember elmondása szerint a típus vásárlóközönsége mind korosztály, mind pedig egyéb háttér szempontjából elképesztően széles, és a vásárlókedv idén sem lankad – 2017 első negyedévében 3600 darab kelt el a Mustangból.

Világszerte egyébként 150 ezer darabot adtak el, amiből azért 105 ezer továbbra is az észak-amerikai piacon talált gazdára, de így is az eladások 30%-a az új területeken történt – nem is értjük, hogy a Ford miért nem lépte meg ezt korábban. A gyáriak ráadásul ősszel Európa számára is elérhetővé teszik az Amerikában már bemutatott frissítést, így az eladások szárnyalhatnak tovább.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark