Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Pénteken lett volna két hete, hogy az üzemanyagárak nem változtak, de a MOL ma bejelentette, hogy december 8-tól csökkenti a dízel árát: a hír értelmében a gázolaj követi majd a benzint, amelynek pénteken lesz két hete, hogy literenkénti átlagára 2 forinttal csökkent – a dízel tehát most ugyanennyivel kerül majd kevesebbe.

Mindezek tudatában – amennyiben azt a helyzet megengedi – érdemes lehet szerdáig várni a dízel autók tankolásával, még akkor is, ha mondjuk egy átlagosnak tekinthető 50 literes tankolás esetén mindössze 100 forintot spórolhatunk. Péntektől tehát a benzin országos kiskereskedelmi átlagára továbbra is bruttó 356 forint lesz, míg a gázolajé bruttó 367 forintra mérséklődik, és továbbra is érdemes odafigyelni arra, hogy hol tankolunk, ugyanis extrém esetben akár közel 70 forint is lehet a különbség két benzinkút között, de a 10-20 forintos differenciák megszokottnak mondhatóak.

Kommentek