Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Magyar Suzuki Zrt. kiválóan szerepelt a 2017-es hazai eladások terén: a személyautóknál abszolút elsőként zárt a vállalat, így ismét régi fényében tündököl a gyártás terén több modell esetében is magyar érdekeltségű japán márka. És úgy látszik, hogy idén is folytatódik a remek tendencia, a legfrissebb sajtóanyag értelmében ugyanis az idei év első hónapjában is szárnyal a Suzuki Magyarországon.

A tegnapi sajtóközlemény értelmében 1.281 regisztrált autóval a Suzuki idén januárban a teljes hazai gépjárműpiac abszolút nyertese, 14,41 százalékos piacrésszel. A vezető modell az év első hónapjában továbbra is a Vitara, 718 eladott autóval.

Az új Swift már Japánból érkezik, de így is kiváló az ár/érték aránya

A Datahouse újautó-eladási statisztikái szerint januárban 1.281 Suzuki gépkocsit regisztráltak, amely 5,27 százalékponttal több a tavalyi év hasonló időszakához képest. A márka a januári adatok alapján nem csupán a személygépkocsi értékesítésben áll az első helyen, de a teljes gépjárműpiacot (kishaszon-gépjárművekkel együtt) tekintve is átvette a vezetést.

A 2015 tavaszán bevezetett Vitara az idén januárban eladott 718 darabbal, valamint 22,23 százalékos szegmens-részesedéssel továbbra is toronymagasan vezeti a kategóriát, és ezzel együtt a legkedveltebb hazai modell. Az SX4 S-CROSS modellből 330 darabot értékesítettek, s ezzel a kategóriában a második helyen áll.  Az immár Japánban készülő Swiftből 101 darabot regisztráltak itthon. A további importmodellek közül a Balenoból 33 darabot, az Ignisből 44 darabot, a Celerióból pedig 39 darabot értékesített a márka a 75 hazai márkakereskedésben.

Az újautó-eladások (szgk.) terén Magyarországon tavaly a Suzuki nyert

A tavalyi évet egyébként óriási előnnyel vezette a Suzuki 15.161 eladott személygépkocsival és 13,04 százalékos piacrésszel. A Suzuki tehát újra a legkedveltebb márka volt a hazai eladások toplistáján, a Vitarapedig a legnagyobb darabszámban értékesített modell Magyarországon.

Kommentek