Több szuperautót veszünk, mint négy éve

Nyomtatás

Európa a szuperautók egyik legfőbb piaca. Egy főre viszonyítva messze több villámgyors és méregdrága sportautó kel el nálunk, mint Amerikában vagy Kínában. És még mindig van, hova fejlődni: a tavalyi évhez képest például várhatóan 20 százalékkal növekednek a kategória eladásai.

2016-ban közel 10.700 szuperautó kulcsát vehették át a tehetős ügyfelek, az idei várakozások szerint pedig ez az adat 13.000 körül alakul majd. Hogy mi ennek az oka? Rögtön kettőt is tudunk: egyrészt 2010 óta megduplázódott a milliárdosok száma, másrészt pedig az értékes autók manapság egészen jó befektetésnek számítanak – különösen, ha limitált példányszámú modellről van szó.

A pénz azért itt is számít: a slágermodellek azért még a 100 millió forint alatti kategóriából kerülnek ki, mint például a Ferrari 488 GTB, az Aston Martin DB11, a Porsche 911 Turbo vagy az Audi R8. A statisztikákat nézve persze az is fontos kérdés, hogy mi számít igazán luxuscikknek, a népszerűségi lista élén álló Ferrarinak például a legtöbb összehasonlításban nem kell megbirkóznia az olcsóbb árfekvésű modelleket is kínáló Porschével.

A szakértők várakozása szerint egyébként a trend tovább folytatódik az évtized végéig, amikor is már évi 15.000 szuperautó kulcsát adhatják át az európai vásárlóknak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark