A külföldi oldalakon számtalan különböző kémfotót láthatunk, melyek különböző álcázott négykerekűeket ábrázolnak. Hazánkban azért ritkábban találkozhatunk ilyenekkel, de rengeteg nagy beszállítónak van itthon is központja, amelyeknek bizony tesztelniük kell az új műszaki megoldásokat: ezt láthatjuk a következő három képen is, melyeket egy olvasónk készített Budapest forgatagában.

A fotókon látható négykerekű szinte minden kétséget kizáróan egy Jaguar, és azon belül is viszonylag nagy bizonyossággal állíthatjuk, hogy a középkategóriás XE egy prototípusát láthatjuk. Tesztelni persze a lehető legkülönfélébb okokból is lehet, ám ezúttal nagyon úgy tűnik, hogy az XE hamarosan esedékes, frissített verziójával állunk szemben, amire leginkább az újnak látszó első lámpatestek utalnak.

Az nem kérdés, hogy egy Jaguárral állunk szemben

Az azért jól látszik, hogy túl sok módosítást az álcázáson és a friss fényszórókon kívül nem eszközöltek a gyáriak, így az is megeshet, hogy csupán egy új funkciót vagy opciót próbálgatnak éppen a mérnökök, ám ahhoz talán nem lett volna indokolt a különleges matricázás. Akár így, akár úgy, az bizonyos, hogy a 2014-ben bemutatkozott középkategóriás egyelőre még nem frissült, pedig az autózás világában mostanra íratlan szabállyá vált, hogy a modellciklus felénél megújítják autóikat a gyártók.

A kérdés csak az, miért tesztelik a prototípust

Amennyiben egyébként érkezik a frissített XE, úgy a visszafogott külső változtatások mellett belül sem számíthatunk nagy tűzijátékra, és valószínűleg inkább a technológiai fejlődésen lesz a hangsúly.

Kommentek